Şimdi Ara

Ücretsiz GTA 5 dağıtan Epic Store'un aktif kullanıcı sayısı zirve yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Steam'e rakip olmak için kasanın ağzını sonuna kadar açan Epic, yatırımlarının karşılığını görmeye başlıyor. Bugün bir açıklama yayınlayan şirket, aylık aktif kullanıcı sayısının 61 milyona, ortalama eş zamanlı kullanıcı sayısının ise 13 milyona ulaştığını duyurdu. 



    Epic, mağazanın özellikle de 14 Mayıs-18 Haziran arasında düzenlenen büyük kampanya sürecinde tarihi bir büyüme gerçekleştirdiğini söylüyor. Bu süreçte Epic Store mağazasında GTA 5, Civilization 6, Borderlands: The Handsome Collection ve ARK: Survival Evolved gibi popüler oyunlar ücretsiz dağıtılmıştı. Ayrıca MEGA İndirimler'de verilen 60 TL'lik kuponlar da büyük ilgi görmüştü.



    Konuyla ilgili bazı açıklamalar yapan mağaza genel müdürü Steve Allison,"Epic Games Store'u açtığımız günden bu yana, haftalık Ücretsiz Oyunlar programımızı büyük bir etkinlik haline getirmek ve dünyadaki tüm oyunseverlere muhteşem bir şeyler armağan etmeyi amaçlıyorduk. Bu ay ise işi biraz daha ileriye götürmek istedik. Sonuçlar bizim beklentilerimizi bile aştı...2020'de tarihi bir hızla büyüyoruz." ifadelerini kullandı. 



    GTA 5'in etkisi uzun sürmeyecek



    Epic'in açıkladığı rakamlar elbette oldukça etkileyici, ancak bu rakamların önümüzdeki aylarda yavaş yavaş düşeceğini tahmin edebiliriz. Geçtiğimiz ay Epic için çok özel bir aydı; özellikle de GTA 5'in ücretsiz dağıtılmasıyla birlikte, oyunlarla pek ilgisi olmayan insanlar bile Epic Games Store'u tanımış oldu. Bu büyük patlamanın rakamlar üzerindeki etkisi muhtemelen önümüzdeki süreçte epey bir azalacak.



    Diğer taraftan Epic Games Store, Fortnite ve GTA 5'in gücünü de arkasına alarak eş zamanlı oyuncu sayısında ilk kez Steam'e az da olsa yaklaşmayı başardı. Steam geçtiğimiz Mart ayında önemli bir rekor kırarak 23,5 milyon eş zamanlı oyuncu sayısına ulaşmıştı. 




    Kaynak:https://www.eurogamer.net/articles/2020-06-23-epic-games-store-hits-61m-monthly-active-users
    Kaynak:https://www.gamesindustry.biz/articles/2020-06-23-epic-games-store-hit-61m-maus-during-the-vault-game-giveaway







  • hileler ban yesin azalır

  • Böyle bir habere kimse yorum yazmamış, direk epic store'a download'a gitmiş anlaşılan

  • Steam gibi bir tekel ile yarışmak kolay değil. Epic muazzam hamleler yaptı ama bence en iyi hamlesi arayüzünü değiştirmek olur.

  • Rekabet iyidir, benim için hiç fark etmiyor hangisinde daha ucuzsa oyun oradan alıyorum. Mount and Blade Bannerlord u mesela neden 2 katı para verip te steamden alayım ki? Epic games ten mis gibi yarı yarıya bir fiyata aldım keyifle oynuyorum

  • Arayüz güzel ama hantal. Arayüz kisisellestirme ve profil sayfası gelirse güzel olur. Kutuphane de mutlaka elden geçirilmeli.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1 milyonu donaniNhaberden :D

  • Oyun dağıtılırken siteyi çökertmişlerdi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arayüz kötü, topluluk, başarımlar, mod desteği hala yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Steamin rekoru 23 milyon ve Epic 13 milyona ulaştıysa gerçekten çok büyük bir başarı yakalamışlar. Ben onda birine anca çıkmıştır felan diyordum. Hatta onda biri bile çok bence bu kadar yeni bir platform için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Melkor

    Steamin rekoru 23 milyon ve Epic 13 milyona ulaştıysa gerçekten çok büyük bir başarı yakalamışlar. Ben onda birine anca çıkmıştır felan diyordum. Hatta onda biri bile çok bence bu kadar yeni bir platform için

    Sadece fortnite bile günlük 2-3m görüyordur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • donanım haber hediye olarak 1.5 milyon göndermiş diyorlar     

  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheNewAtilla

    Arayüz güzel ama hantal. Arayüz kisisellestirme ve profil sayfası gelirse güzel olur. Kutuphane de mutlaka elden geçirilmeli.

    Baya hantal doğru. Baya eksik var aslında. İndirme hızını sınırlayamamak mesela. Varsa da ben bulamadım. Steamin topluluk,atölye gibi özellikleri çok iyi. Sohbet kısmı kullanışlı ve basit bir arayüzü var. En sevdiğim özelliği shift+tab yapıp oyun sırasında belli kısımlara ulaşabilmek. Ben Epic düzeltir diyordum ama hala düzeltmediler ama yapılmayacak şey değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5F6A14216 -- 24 Haziran 2020; 14:45:0 >
  • Yok. Download yapmak felaket

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Steam bedava oyun kampanyası yapsın da bir de öyle düşünelim...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.