Şimdi Ara

Apple iPhone ağını kullanarak kayıp cihazları bulacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Apple’ın Find My sistemi, yeni güncellemeyle üçüncü parti cihazların konumlarını tespit etmek için iPhone ağını kullanacak. WWDC’de açıklandığı üzere firma, Apple cihazlarının kablosuz bağlantı yöntemlerini kullanarak cihazların konumlarını tespit edebilecek ve bu sayede internet erişimi ihtiyacı duymayan cihazlar da kayıp olduğunda bulunabilecek. Bu sistemi kullanma ihtimali en yüksek olan firma ise şimdilik Tile.



    Geliştiricilere yeni bir kapı açarak Find My ağını kendileri için kullanmalarına izin verecek olan Apple, bu yolla tabii ki herkesin gizliliğini de koruyacak. Sistemin amacı, internet erişimi olmayan fakat öncesinde bu ekosisteme yerleştirilmiş cihazların konumlarının tespit edilmesinde ve sunucuyla paylaşılmasında kendi cihazlarından faydalanacak.



    Şimdiye kadar Find My ağı, kayıp iPhone, MacBook, iPad, Apple Watch gibi cihazları bulmak için kullanılıyordu ve bunu internet bağlantısı olmasa bile çevredeki aynı ekosistemde yer alan cihazların yardımıyla yapabiliyordu. Firma, bu ağı diğer cihazlara da açarak kullanıcılara kolaylık sağlarken geniş cihaz ağını değerlendirmek istiyor.



    Ayrıca Bkz.iOS 14, iPadOS 14 ve macOS Big Sur 11 yüksek çözünürlüklü duvar kağıtları [İndir]



    Apple’ın açıklamasına göre tüm süreç uçtan uca şifreli, anonim ve ileri seviyede veri ve enerji verimli. Bunun anlamı, sistemin aktif olması cihazınız üzerinde fark edilebilir bir yavaşlama, veri tüketimi ya da enerji harcaması yaratmayacak. Benzer sistem, Apple ve Google arasında ortak olarak üretilen COVID-19 takip sisteminde de kullanılıyor. 




    Kaynak:https://developer.apple.com/find-my/







  • Hep bunu düşünürdüm. Neden mobil cihaz firmaları ortak bir protokol belirleyip belli bir ağda kayıp cihazların bulunmasını kolaylaştırmıyor. En basitinden wifi protokolü üzerinde bir geliştirme ile sadece kayıp cihaz paketlerinin parolasız şekilde iletilmesi sağlanmıyor?

  • SKYNET'e 5'kala.....

  • şuan telefon alacak olsam iphone 11 alırım ve en az 6 sene kullanırım. orta seviye note 8 2500tl olmuş. android cihaz ne yaparsam yap 2 seneden sonra bir yeri patlıyor. lg g2 vardı servisten çıkmadı, g3 ün anakartı bozuldu, htc nin hattı çekmemeye başladı, galaxy note fan edition kullanıyorum ekranın her yerinde yanık oluştu. üstüne şu teknolojide cabası.

  • Havya Makinesi kullanıcısına yanıt
    FE'de en sık karşılaşılan problemin ekran kırılması bununda güç butonu yakınında olduğunu düşünüyorum.

  • cep tel firmaları bu kadar datamızı kullanıyor takip ediyor bazı kurumlarla ortak olarak
    telefonları ücretsiz vermeleri lazım artık ürün zaten biziz

  • Şu özellik Huawei 'de olsa ortalık karışır ajan bilmemne

  • Yaw he he.. 1 adet iPad Pro ve 1 adet AirPods kaybettim. Hiçbir iz yok her iki cihazdan da. Benim cihazlarımın yanında ağını vs alıyorsun ama kaybettiğinde diğer cihazlarla etkileşim gösterip konum göstermiyorsun be Apple. Anca lafta şöyle böyle diyorsun seni aradığımızda yan çizip duruyorsun.

  • “ kendi cihazlarından ”
    Local bir şey sanırım, bu yüzden güvenlik sıkıntısı vb yok. Bu zaten wifi ile aramaya tablette veya macte devam et özelliğğ gibi olacak.

    Ev içindeki tüm alanları kapsamak amaç, bi üeün evde kayboldu diye, gidip oda oda dolaşmak yerine kolaylık amaçlı gibi.
    Yanlış yorumladıysam uyarabilirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük tehlike , yine milletin parayla aldığı cihazları istihbarat için kullacaklar. Cebinizde abd ajanı taşıyorsunuz yukarıda arkadaşın dediği gibi bunu çin yapsa laf edersiniz.


    Yakın zamanda olan corona virüsü bahane ederek ios 14.5 güncellemesiyle buna benzer bir sistem yapmışlardı. Normal zamanda böyle birşey gelse tepki çekerdi .Cihazlar kendi aralarında haberleşip bilgi paylaşıyor. Konumunuz vs paylaşılıyor. Özellikle son zamanlarda Abd deki halkın protestoları abd hükümetinin böyle bir sistemi cihazlara yükletmek istemesine bahane olmuşta olabilir.


    Mesela siz kişisel gizliliğinize önem veriyorsunuz ve mobil veri ve konumunuzu devamlı kapalı tutuyorsunuz. İnternet bağlantısı kurmuyorsunuz sadece aLo deyip fotoğraf çekiyorsunuz. Ama bir otobüse bindiniz yanınızdaki başka birisinin mobil verisi ve konumu açıksa sizin cihazınız ile bluetooth ile haberleşip AHMETİN telefonu şuan şu konumda bulunuyor diye tespit yapıyor. Telefon içinden veride çekiyor olabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0145B01C9 -- 25 Haziran 2020; 13:10:8 >




  • iyi mi kötü mü çözemedim daha iyi diyende var kötü diyen de .Buralar karışacak gibi duruyor  

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.