Şimdi Ara

iPadOS 14 tanıtıldı: Widget desteği, elden geçirilen tasarım ve iyileştirilmiş evrensel arama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Apple’ın ilk kez sanal olarak düzenlediği WWDC 2020 konferansında iOS 14 sürümünün tanıtılmasının ardından iPadOS 14 sürümü sahne aldı. Beklendiği gibi iOS 14 sürümünden pek çok yeni özellik geldi.



    iPadOS 14 neler sunuyor?



    iPadOS 14 sürümü ile birlikte ilk dikkat çeken konu widget desteği oluyor. Uygulamaların gerçek zamanlı etkileşimini sağlayan widget tasarımı ile artık pek çok veriyi alabilmek veya müzik dinleyebilmek için ana ekranda kalmak yeterli olacak. Widget’ları farklı boyutlara getirmek veya uygulama kısayollarının arasına yerleştirmek mümkün. Geniş ekranda bu yenilikleri daha iyi tecrübe etmek mümkün olacak.



    Ayrıca Bkz.Helio G35 yonga setli ilk akıllı telefon Realme C11 olacak



    Diğer taraftan Spotlight arama modülü biraz daha Mac sistemlerindeki muadiline benzetilmiş. Arama çubuğu ekranın ortasına yerleşirken bağlı bir klavye ile hızlı bir şekilde uygulama veya aktivite başlatılabiliyor.





    Fotoğraf ve Müzik gibi stok Apple uygulamalarında kenar çubuğu başta olmak üzere daha benzersiz bir tasarım sunuluyor. Siri ve gelen arama gibi daha önce tam ekran olan uygulamalar da artık daha az yer işgal ediyor.



    Apple Pencil tarafında ise Scribble desteği görüyoruz. Herhangi bir metin alanında kalem ile yazdığınız el yazınız metne dönüştürülüyor. Klavyede olduğu gibi kalemle de bir metnin üzerine iki kere tıklamak seçim yapmayı sağlıyor. Ayrıca çizdiğiniz şekilleri de iPad daha iyi bir şekilde keskinleştirebiliyor.





     





    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    iPadOS 14 tanıtıldı
    iPadOS 14 tanıtıldı
    iPadOS 14 tanıtıldı
    iPadOS 14 tanıtıldı
    iPadOS 14 tanıtıldı



    Kaynak:https://9to5mac.com/2020/06/22/apple-announces-ipados-14-new-widgets-redesigned-apps-contextual-siri-revamped-universal-search/







  • peki günün sorusunu sorayım. Samsung'un tableti sanırım 2.500 ? fiyatlı , Apple da ise 2.500? ya tablet yok en ucuzu 3.200 ? o da Ipad mini 4. nesil 32 gb. Biraz daha elle tutulur dediğiniz tabletler 4-5k fiyatlarda. İyi güzel almayın diyorsunuz da aradaki fiyat farkını karşılayacak mısınız?

    Alma demekle olmaz. Alan insan Film , oyun sosyal media için alıyorsa ipad'e para vermek gereksiz. Ama işini gücünü maillerini , yok efendim video işleme vs ise o zaman ipad alır ki zaten onu alan adam işini bilen adamdır :)
  • 2014 model air 2 ve 2015 mini 4 modelinede güncelleme gelecekmiş. Kısaca 2gb rami olan bütün cihazlar alacak




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0145B01C9 -- 22 Haziran 2020; 20:47:37 >
  • Zamanında aptallık edip zamsung tablet alsaydım son güncellememi alacaktım. Arkadaşlar ciddiye alın binlerce kez yazdım yine yazıyorum. Telefon sizin bileceğiniz iş ama tablette ipadten başka bişey almayın üzülürsünüz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tablet=ipad.

  • ipad air 2 kullaniyorum sevindim gelecegine.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fhrstw kullanıcısına yanıt
    peki günün sorusunu sorayım. Samsung'un tableti sanırım 2.500 ? fiyatlı , Apple da ise 2.500? ya tablet yok en ucuzu 3.200 ? o da Ipad mini 4. nesil 32 gb. Biraz daha elle tutulur dediğiniz tabletler 4-5k fiyatlarda. İyi güzel almayın diyorsunuz da aradaki fiyat farkını karşılayacak mısınız?

    Alma demekle olmaz. Alan insan Film , oyun sosyal media için alıyorsa ipad'e para vermek gereksiz. Ama işini gücünü maillerini , yok efendim video işleme vs ise o zaman ipad alır ki zaten onu alan adam işini bilen adamdır :)

  • ipad 7. nesil fiyatı 2500 civarında.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle selamlar bir takım hatalı bilgileriniz var ipad 7.nesil 32gb ve 2300 tl gibi bir fiyata temin edilebiliyor müdail fiyatlı samsung abilerine göre daha iyi ve suan piyasada ipad mini 4 ü geçtim mini 4 32gb yok mini 5 var ve güçlü a12 işlemcisi ve 64gb ile geliyor onun fiyatı ise 3200 saygılar :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Appil stabil widget i keşfetti

  • Yeni kalem ile yazma becerileri ile tablet konusunda iyice yenilmez oldular. Sabırsızlıkla yeni eğitim dönemini bekliyorum.

  • burada saydığı pek çok özellik zaten tab s6 larda var. adamlar androidler de 10 yıldır kullanılan widged denilen şeyi bile yeni getirmiş buna sevinenler var. el yazısı olayı desen; snot gibi uygulamalar 10 yıldır yapıyor el yazısını metne çevirip arama, adrese gitme vb özellikleri.

  • Kdkddç K kullanıcısına yanıt

    Benim demek istediğim ürün karşılaştırması , fiyat karşılaştırması değil. Benim demek istediğim bir şeyi alma derken sebepleriyle sönlenmesi ve karşısındaki insanlara fikir verebilmesi.


    Android tablet alma şu şu nedenlerle gibi kısa ve bilgi verici bilgilerle söylenmesi konusunda :)


    @Uyurgezzer




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CA5FFA1B5 -- 23 Haziran 2020; 12:0:38 >
  • Sizde haklisiniz direk samsung tablet almayın kötü deniyor ama ipad sandığınız kadar pahalı değil demek istedim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Boyle bir zamanda iPad'ler ile Android-OS tabletler karsilastirilmaz. iPadlerin rakibi windows 10 kullanan hybrid ve tasinabilir modeller, Surface ya da Surface Go gibi. Hem windows, hem android, hem iOS tablet deneyimi olan biri olarak bunu rahatlikla soyleyebilirim.

  • Hem ios, hem Android hem windows kullanmış biri olarak söylüyorum Android özgürlüktür ve özellikle Tab s6 yı 4 bin bandında alırsanız verdiğiniz paranın karşılığını alısınız. Aynı konsepti (kalem +klavye) apple da 10bin e toplarsınız. Birde uygulamalara bir sürü para bayılırsınız. Aradaki 6 bine kaslı bir pc al bak keyfine..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • recooz R kullanıcısına yanıt
    Gel gelelim yazılım desteğine. 3-4 senedir tab s2 kullanıyorum. Bu kalem olayı için birkaç ay elime geçen galaxy tab a10 kullandım. Sonuçta Android 9 kullanıyordu. Daha sonra derslerde veya kendi çalışmalarında not tutma olayını denedim ve gördümki hiç bir program yok. Samsung'un kendi not uygulaması note 2 zamanında muhteşem özellikleri varken bunda öyle böyle bir downgrade yememiş, rezalet durumda. Elle tutulur onenote kalıyordu. Bir de ne göreyim. Windows ve ios da olan özelliklerin çoğu yok, berbat durumda idi. Apple ekosistemine baktım ve aynı klasmanda bırakın tam özellikli one note u alternatif milyon tane program var. En basitinden split screen de yanda açık olan tarayıcı veya pdf den resim almak için yazı programını ve tarayıcıyı kapatıp görüntü alma programını tam ekran yapıp işleyip öyle atmak gerekiyordu ve bu inanılmaz bir zaman kaybı. Yani diyeceğim gerçekten verimli ve kaliteli tablet kullanımı için Türkiye'de surface'lar da olmadığından geriye tek seçenek Apple cihazlar kalıyor ve haliyle ödenen paraya değer hale geliyor. Tabi her gün gelenmalum haberler sağolsun, alamıyoruz orası ayrı bir konu.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.