Şimdi Ara

ARM işlemciler ilk olarak MacBook Pro ve iMac cihazlarda kullanılabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Apple’ın uzun bir süredir ARM mimarisini temel alan özelleştirilmiş işlemcileri Mac ailesinde kullanacağı gündeme geliyor. Windows tarafında ARM aşısı tutmuş görünüyor ve Apple da bunu başaracak kapasitede.



    ARM tabanlı Mac sistemler geliyor



    Apple’a yakınlığı ile bilinen Ming-Chi Kuo yaptığı açıklamada firmanın ARM tabanlı yeni masa üstü işlemciler üzerinde çalışmalarının devam ettiğini ve WWDC 2020 sanal konferansında tanıtımın yapılacağını belirtiyor.



    Ayrıca Bkz.Helio G35 yonga setli ilk akıllı telefon Realme C11 olacak



    ARM tabanlı işlemcilerin ise tahmin edilenin aksine MacBook Air modelinde değil ilk olarak 13.3 inçlik MacBook Pro modelinde ardından da 24 inçlik iMac modelinde kullanılacağı ifade ediliyor. Bu yeni Mac bilgisayarlar Intel tabanlı seleflerine göre önemli performans artışları ile gelecek.



    Windows tarafında Qualcomm’un sürekli internete bağlı ve gündelik işlemler için yeterli olacak tasarımlar tercih ettiğini biliyoruz. Apple ise çok daha agresif bir yol izleyecek gibi görünüyor.





    Zaten Apple AX ve Z yonga setleri ile iPad ailesinde bu potansiyeli görmüştük. Muhtemelen biraz daha optimize edilmiş 5nm sürecindeki ARM çekirdekleri ile bu performans artışını yakalayacak. Diğer taraftan enerji verimliliğinde de üst seviyeye çıkacak.



    Bununla birlikte bazı kaynaklar değişimin bu kadar erken olmayacağını savunuyor. ARM işlemcilerine geçiş yapan Mac modellerinin en erken 2021 yazında yetişebileceği ifade ediliyor.



    Kaynak:https://9to5mac.com/2020/06/21/kuo-13-3-inch-macbook-pro-and-imac-will-be-the-first-arm-macs-to-be-released-as-soon-as-q4-after-redesigned-intel-imac-launch/







  • Intel acil köklü devrim yapmalı....

  • biz bunu yıllar önce söyledik, apple fena tekel olacak bu mevzuda başka hiç bir firma arm ile windowsu bir araya getiremiyor, başka bir OS da yapamıyor ama hem yazılım hem donanım kendine ait olan apple istediğini yapabiliyor ilk başlarda belki yazılımlarda sorun çıkabilir ama hızlı bir şekilde toplarlar. ios ailesi uygulama ve oyunlar tamamen mac lere açık hale gelecek bu demek oluyor ki mac lerde kullanılan yazılımların büyük çoğunluğuda ios cihazlara gelecek artık, photoshop bunların ilk örneğiydi daha neler gelecek, mobilde saten kimse apple ı geçemiyordu işlevsellikte şimdi tamamen ayrı bir dünya olacak adamlar

  • Korkulacak bir sey yok. Apple yine devrimcilik yapip onden gidiyor o kadar. Apple kendi ecosystem'indeki butun cihazlari arm yaparak ultimate uyumluluk yapacak tum cihazlari icin. Intelin x86 mimarisine de postayi koyacak. O kadar.

    x86 öldüğünde ne intele ne amd ye bir şey olacak. Pasta payları azalacak sadece çünkü bu mimari bu adamların tapulu malı gibi.

    Arm'a karşılık RISC-V var zaten hem de beleş herkes risc-v işlemci yapıp satabilir. 2-3 seneye yakalarlar böyle bir devrim gerekli olursa ama apple öncülüğünü korur.

  • Asıl soru ARM Yi Kim satın alacak

  • bence x86'in yaninda gelecek. t2 chip'i gibi fazladan bir de gelismis A14 filan koyacalar. bu da ekstra'dan bazi ozel islere hizlandirma saglayacak.

  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Devrimi RISC-V işlemciler başlatacak. bu devrim performans devrimi olmayacak, özgürlük devriminin başlangıcı olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 22 Haziran 2020; 13:20:24 >
  • Arm işlemcili çıkacak olan ilk ürün 12 inc macbook olacak. Hem unutuldu canladırmak için iyi bir zaman hemde hazırda bulunan ürün gamına dokunmadan alternatif seçenek sunuyor.Macbook pro serisi ve İmac profesyonellerin kulladığı makinalar kimse tutupta daha uygulamaların tam çalışmadığı işlemciyi pro kanadına ketirmez. 12 inc macbookta çıkar 2 sene programlar adapte olur, ondan sonra macbook 13 e gelir. En kötü şöyle düşün base 13 inc macbook pro 1300 dolar ve o kadar para verip aldığın laptop rakiplerine göre donanım(depolama,Ram,işlemci) olarak daha azını alıyorsun ve sen buna arm işlemci koyunca çalıştırdığın programların bir kısmı çalışmayacak. buna en güzel örnekte surface X. youtube ta incelemelerine bakın adamların en büyük sıkıntısı her zmn kullandıkları uygulamaları çalıştırmıyor. Tabi apple microsoft gbi yapmaz eminim adamlar adobe ve bir kaç büyük firma ile anlaşmıştır ama o bile makinanın çıkış tarihinde kurtarmaz. O yüzden 12 inc yeni arm işlemcisi için en ideal cihaz. Bence burda en önemli soru şu fiyatı intel işlemcili cihazlara göre daha uygun olacak mı? Sızıntılara göre %50-70 civarı daha ucuza gelecekmiş intel işlemciye göre





  • Genel tüketiciye hitap eden ürünlerde ikincil işlemci olarak kullanılacağını sanmam ama Mac Pro, iMac Pro, 16" MBP gibi cihazlarda böyle olabilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yahu Apple ancak kendi münhasır ürünleri için devrim yaparak arm tabanlı işlemcilere geçebilir. Bu adımın X86 mimarisini yani PC kullanımında sanırım %80 den fazla bir pazar payı olan bir mimariyi nasıl zayıflatacağını düşünüyorsunuz anlayamadım? Bu sadece Apple’ın Intel’e bağımlı olmadan kendi kendine yeteceği anlamına gelir hepsi bu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Denorath kullanıcısına yanıt
    kısa vade de bu söylediklerin doğru ancak unutma son kullanıcı masaüstünü terk edip mobile sitemlere geçiyor. buna ayak uyduramayanların pazar payı düşmeye devam edecek. eskiden sırf MSN den mesajlaşmak için PC alınırdı.



    75$ fiyata sahip Raspberry Pi 4 - 8GB modeli bir şeylerin değiştiğini gösteriyor, şimdi 64bit işletim sitemi ve Vulkan API üzerinde çalışıyorlar. ilk çıktığında geliştirici kartı olarak piyasaya çıkmasına rağmen şuan günlük internet işlerinin hepsini rahatlıkla yapacak hale geldi. Apple ın bu hamlesi aslında croos platform yazılımların önünü açacak, yani geliştiriciler sadece x86 ya özgü program yazmayacaklar. bir kere yazıp her platformda çalıştıracaklar. eğer gerekli yazılımlar çalışıyor ise kullanıcı için işlemci mimarisi hiç bir şeyi ifade etmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 23 Haziran 2020; 10:19:9 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Denorath

    Yahu Apple ancak kendi münhasır ürünleri için devrim yaparak arm tabanlı işlemcilere geçebilir. Bu adımın X86 mimarisini yani PC kullanımında sanırım %80 den fazla bir pazar payı olan bir mimariyi nasıl zayıflatacağını düşünüyorsunuz anlayamadım? Bu sadece Apple’ın Intel’e bağımlı olmadan kendi kendine yeteceği anlamına gelir hepsi bu.

    bonzai'yi fazla kullanırsan sen de düsünürsün




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 23 Nisan 2021; 11:32:20 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.