Şimdi Ara

iOS 13 ve iPadOS işletim sistemlerinin güncel kullanım oranları açıklandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Yeni işletim sistemlerini duyurmaya hazırlanan Apple, WWDC20 öncesinde iOS 13 ve iPadOS'un kullanım istatistiklerini paylaştı. 



    Apple tarafından paylaşılan verilere göre; Eylül 2018'de yayınlanan iOS 13 işletim sistemi, son dört yıl içerisinde piyasaya sürülen iPhone'ların %92'sine yüklenirken, tüm iPhone modelleri içerisinde ise %81 yüklenme oranına sahip. 



    Ayrıca Bkz.iPhone 12 beklenenden daha ucuz olabilir: İşte sürpriz beşinci model



    iPad tarafında ise ilk defa geçtiğimiz yıl duyurulan iPadOS işletim sistemi, son dört yıl içerisinde piyasaya sürülen iPad modellerinin %93'ünde kuruluyken, tüm iPad cihazları içerisinde ise %73'lük yüklenme payına sahip. 



    Yeni işletim sistemleri 22 Haziran'da tanıtılacak



    22 Haziran'da dijital olarak düzenlenecek olan WWDC20 etkinliğinde iOS 14 başta olmak üzere iPadOS 14, watchOS 7, tvOS 14, HomePodOS 13.4 ve macOS 10.16 işletim sistemleri tanıtılacak.








  • Yazılım ve donanım uyumu yaşanan nispeten az sorunların hızlı bir şekilde yeni güncellemelerle giderilmesi tebrikler Apple

  • oranlar yüzde yüz olur da, eski cihazlar son yazılımı desteklemiyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2 gb ram, ipadOs'a yetmiyor. multitasking yeteneğini büyük oranda kaybetti ipad 6.

  • napolyon94 kullanıcısına yanıt
    zaten çoğunu dahili hafızaya yazıyor kurnaz ios. sürüm numarası yükseltip, yeni özelliklerin çoğunu vermeyince de stabil kalıyor :) tabi güncelleme kesilince cihazdaki applerin çöp olmasını saymıyorum. Kim o kadar kullanıyor orası ayrı tabi.

  • Bende ipad mini 4 var. 2015 üretim yılı cihaz. ipados 13.4 yüklü. Çalışma hızı çok iyi , uygulamalar seri çalışıyor . Ama Kaydırmalarda ufak tefek takılmalar oluyor. Acaba kaldırmıyor mu yoksa plandı eskitme mi. ?

  • Şu oranlar gerçekten bi başarı bence

  • Güncelleme işinde Apple'dan iyisi olamaz. Bu oranlarin Android telefonlar için olani da yayinlaniyor, resmen utaniyorum, yeni sürümlerin payı %15'i zor aşıyor ilk 6 ayda. Android tarafinda markalar 1 veya en fazla 2 yıl güncelleme sağliyor, güvenlik güncellemeleri zaten hak getire. Google'ın bizzat ürettiği Pixel'ler bile 3 sene güncelleme alıyor, içler acısı. (Apple fanboy değilim, LG telefonum, iPad tabletim olduğu için mukayese etmesi çok kolay...)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Artizt

    Güncelleme işinde Apple'dan iyisi olamaz. Bu oranlarin Android telefonlar için olani da yayinlaniyor, resmen utaniyorum, yeni sürümlerin payı %15'i zor aşıyor ilk 6 ayda. Android tarafinda markalar 1 veya en fazla 2 yıl güncelleme sağliyor, güvenlik güncellemeleri zaten hak getire. Google'ın bizzat ürettiği Pixel'ler bile 3 sene güncelleme alıyor, içler acısı. (Apple fanboy değilim, LG telefonum, iPad tabletim olduğu için mukayese etmesi çok kolay...)

    Güncelleme işinde mükemmel değil apple, ama android tarafına göre çok daha iyi. Fakat bu istatistikler biraz da iosdaki uygulama desteği ve istediğin gibi eski sürümlere dönememekten kaynaklanıyor. Yani istesen de istemesen de güncelleyebildiğin kadar güncelliyorsun. Ama tekrar güncelleme konusunda haklarını yememek gerektiğini belirteyim. Android fanboyları apple eski telefonlarını yavaşlatıyor yea(ki %80 pil sağlığı varsa böyle bir durum da yok) dese de şu an elimdeki 6s bile son sürümde gayet hızlı çalışıyor.





  • eskiden %95 di

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.