Şimdi Ara

Toyota'dan sürücü ve yolcu güvenliği adına önemli adım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Toyota, güvenli mobilite toplumu için 1997’den bu yana geliştirdiği çarpışma testi mankeni THUMS yazılımını 2021 Ocak ayından itibaren ücretsiz olarak kullanıma açacağını açıkladı. Sanal insan vücudu yazılım programı olan THUMS, trafik kazalarında insan vücudunun alacağı hasarın bilgisayarda analiz edilmesini sağlıyor.



    Araç güvenliği araştırma ve geliştirme teknolojilerini desteklemeyi amaçlayan Toyota, THUMS'u 2000 yılında dünyanın ilk sanal insan vücudu model yazılımı olarak tanıtmıştı.



    Bu yazılım, trafik kazalarının sebep olduğu yaralanmaların simülasyonunun ve analizinin yapılmasına imkan sağlıyor. İlk günden bu yana sürekli olarak geliştirilen yazılımın son olarak 6. versiyonu geçtiğimiz yıl tanıtıldı. Son yazılımla birlikte iskelet yapıları, beyin, iç organlar ve kaslar dahil olmak üzere farklı cinsiyet, yaş ve fizik özellikleriyle bir dizi modelleme simülasyonları da uygulanabiliyor.



    Ayrıca Bkz.BMW ve Mercedes, sürücüsüz araçlar konusundaki iş birliğini askıya aldı



    THUMS yazılımı, çarpışma testlerinde sıklıkla kullanılan fiziksel kaza mankenlerine göre daha hassas ve daha gerçekçi insan vücudu modellemesine sahip. Bu sayede kaza sonucu yaralanmaları daha detaylı analiz edilebiliyor.





    Aynı zamanda bilgisayarda gerçekleştirilen simülasyonlar bir dizi farklı kaza senaryolarının tekrar edilebilmesine imkan tanırken, çarpışma testlerine göre geliştirme zamanlamasından ve maliyetten tasarruf edilmesini sağlıyor.



    THUMS şu anda küresel olarak araç geliştirmelerinde 100'ün üzerinde otomobil üreticisi, tedarikçi, üniversite ve araştırma enstitüsü tarafından kullanılıyor. Emniyet kemeri, hava yastığı ve yaralanmaları azaltmaya yönelik araç mimarileri olmak üzere birçok farklı güvenlik teknolojisi araştırma ve geliştirmeleri için kullanılıyor. Aynı zamanda araç güvenliği değerlendirmesi yapan organizasyonlar da THUMS'un sanal testlerini kullanmayı planlıyor.



    Toyota'nın THUMS'ı ücretsiz olarak kullanıma açmasıyla birlikte araç güvenlik araştırmalarının artmasının yanı sıra, kullanıcıların modellemeler üzerine geliştirmeler yapıp verecekleri geri bildirim ile birlikte yazılımın kullanışlılığı da artacak.








  • IIHS small overlaptesti sol taraftan yapiliyor diye aracin sol tarafana koydugu parcayi sag tarafina koymayan toyota mi?

    Toyota'dan sürücü ve yolcu güvenliği adına önemli adım

    Toyota'dan sürücü ve yolcu güvenliği adına önemli adım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoğanGörünümlüToros -- 21 Haziran 2020; 1:31:40 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • DoğanGörünümlüToros kullanıcısına yanıt
    onu ww yapmıştı. yada her iki firmada yaptı.

  • Çöp araç.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evil.Morty kullanıcısına yanıt
    https://www.autoevolution.com/news/iihs-finds-out-that-certain-automakers-cheat-in-the-small-overlap-crash-test-108813.html

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hangi arac hocam? insan modeli kodlari mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toyota en küçük patentlerin bile yıllarca dava konusu edildiği bir dünyada, yılların verdiği know-how ile dünyanın en gelişmiş hibrid teknolojisinin sahibi olarak bu teknoloji ile ilgili sahibi olduğu bütün patentleri diğer üreticilerin kullanımına açmıştı. Şimdi de bu hareket çok kral olmuş.

    Bakmayın konu altındaki karalamalara. Kim ne derse desin otomotiv dünyasının good boy'u Toyota'dır.

  • alaz1903 kullanıcısına yanıt
    Toyota Sıfır işçilik ve takoz gibi arabadır. Ha Lexus başka tabiki.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Toyota kadar abartılan bir marka yok. Lexus var oda lüks marka ama Bi almanların içine bakın birde lexus un onunda fıs olduğu ortada lüks markaları saymazsak japonlar da en iyi markalar mazda, subarudur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sen bana laf ebeligimi yapıyorsun?.
    Pontiac, yada camaro geliyor arkadaşıma amerikadan bu çöp arabalara ben bakarmiyim sence.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.