Şimdi Ara

Kalp yetmezliğine bağlı konjesyonu tespit edebilecek akıllı telefon uygulaması geliştirildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
95
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kalp yetmezliğine bağlı konjesyonu tespit edebilecek akıllı telefon uygulaması geliştirildi



     



    Kalp yetmezliğinin en önemli semptomlarından birini akciğer konjesyonuna bağlı ödemi takriben gelişen solunum yetmezliği oluşturuyor. Bilim insanları ise solunum yetmezliğini tespit edebilecek akıllı telefon uygulaması üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.



     



    İsrailli Cordio Medical grubu tarafından geliştirilen Cordio HearO adlı uygulama akut kalp yetmezliği ve kalp yetmezliğini takriben akciğer konjesyonu gelişen 40 hasta ile eğitildi.



    Katılımcılar akut durum sırasında ve iyileştikten sonra çeşitli cümleler söyledi ve cümleler uygulama geliştirilmesinde kullanıldı. Yapılan denemelerde uygulamanın başarılı sonuçlar verdiği gözlendi.



    Cordio HearO



    Kalp yetmezliğine bağlı konjesyonu tespit edebilecek akıllı telefon uygulaması geliştirildi



    Yeni uygulama geliştirilebilir ve iyileştirilebilirse kalp yetmezliği bulunan hastaların konjesyona bağlı prognoz takibi evden yapılabilecek ve acil durumlarda erken tanı çok daha rahat bir biçimde konulabilecek gibi görünüyor.



    Ayrıca Bkz.Canlılığın ilk basamağına ait olduğu düşünülen veziküller üretildi



    Yeni araştırma HFA Discoveries adlı dergide yayımlandı.




    Kaynak:https://www.escardio.org/The-ESC/Press-Office/Press-releases/Smartphone-app-uses-voice-recordings-to-detect-fluid-in-the-lungs







  • Sanırım akut durum sırasında ve iyileştikten sonra her iki durumda hastaya nefes alış verişini takip edebilecekleri bazı cümle ve kelimeler okutuyorlar, bunları okumaları sırasında ortaya çıkan ses ve nefes farklılıklarını kalp krizi riskine karşı test ediyor-muş. Akıllıca.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.