Şimdi Ara

Yerli solunum cihazları, Brezilya hastanelerinde görüntülendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
4.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında en çok ihtiyaç duyulan tıbbi malzemelerden olan solum cihazları, birçok hasta için hayata tutunmayı sağlayan bir araç oldu ve olmaya devam ediyor. Sağlık sistemlerinin görece çok gelişme göstermediği ülkelerde ihtiyacı fazlasıyla hissedilen bu cihazlar ve bunların eksikliği ne yazık ki yüzlerce hatta binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden oldu.



    Kovid-19 hastalığının yeni merkez üslerinden biri olarak gösterilen Brezilya da maalesef salgını hafife alan ülkelerden biri. 983 bini aşkın vaka ve 47 binden fazla can kaybıyla ABD’nin hemen arkasında yer alan ülkeye yapılan tıbbi destek ise artarak devam ediyor.



    Ayrıca Bkz.Havakalkanı isimli teknoloji, uçakları Kovid-19’a karşı daha güvenli hale getirmeyi hedefliyor



    Bu kapsamda, Twitter üzerinden bir açıklama yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'de üretilip Brezilya'ya ihraç edilen yerli solunum cihazlarını kastederek "Türkiye'den 11 bin kilometre ötede bir hastanede, 'Made in TÜRKİYE' yazısını görmek, sizce de gurur verici değil mi?" ifadelerini kullandı.






    Varank’ın açıklamasının kaynağı ise Brezilya’nın Sao Paulo eyaleti Valisi Joao Doria’nın paylaştığı fotoğraflar. Doria’nın Taubaté, Registro ve Baur bölgesindeki hastanelerden paylaştığı fotoğraflarda Türkiye’de üretilen solum cihazlarının kullanıldığı rahatlıkla görülebiliyor.





    Vali Doria, yaptığı fotoğraf paylaşımıyla ilgili 2 bin 72 solunum cihazının Sao Paulo eyaletindeki farklı kamu hastanelerine dağıtıldığını bilgisini paylaşmış. Doria açıklamasında “ Türkiye’den tedarik ettiğimiz solunum cihazlarıyla yoğun bakım ünitelerindeki yatak sayısını ikiye katlayabildik. Böylelikle Sao Paulo'da hiçbir yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastası tedaviden mahrum kalmayacak.” ifadelerini kullanmış.



    Kaynak:https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/valinin-paylastigi-fotografla-ortaya-cikti-coronanin-kirip-gectigi-brezilyada-carpici-turkiye-detayi-5883621/
    Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/turkiyenin-solunum-cihazlari-brezilyada-can-oluyor/1882515







  • Bence gurur verici bir şey. Bir Türk markasının böylesi zor bir dönemde bu tür tıbbi cihazlar ile dünyada ihtiyaç sahibi ülkelere dağıtılıp onların zor zamanında teknolojik olarak yanında olması çok iyi. Umuyorum ki bizlere yıllar yıllar sonra bile olumlu olarak dönecektir. Dünyada Türk imajını karalayanlara bu yapılanlar iyi bir ders olarak okutulacaktır. Keşke daha da büyük yazsalarmış dedim kendime :))))

    Bence Turkey yerine Türkiye yazmak da iyi. Tamam Turkey isminin hindi diye anlaşılması kötü ama bu Türkiye kelimesinin telaffuzundan ötürü öyle, biz de India yerine Hindistan diyoruz. Ama artık Türkiye yazılmasında mahsur yok.

    Hollanda alınan resmi kararla birlikte 'Holland' adı yerine 'Netherlands' ismini kullanıyor ise biz niye Turkey yerine Türkiye demeyelim mi?

    İhraç mallarında "Turkey" yerine artık "Türkiye" ibaresi tercih ediliyor. Tabi herşeyi bilen(!) tayfa ahkam kesip yine cehaletlerini ifşa etmişler. "Made in Türkiye" ibaresi doğrudur.

    Edit: Zira "Turkey" ismi yabancıların bize verdiği isim. Şahsen; sözcüğün diğer anlamı "hindi" ile özdeşleştirerek bazı kesimler tarafından kasıtlı olarak kullanıldığını düşünüyorum. Bu isimden şiddetle uzaklaşarak "Türkiye" ismini kullanmak ve kullandırmak gerekir. Çok zor ve uzun bir süreci kapsar belki ama bir yerden başlamak lazım bu işe.
    Adamlar yapsa bir dert yapmasa bir dert. Neymiş Made in Türkiye yazıyormuş, yok kocaman yazılmış falan. Ana temaya bakmak lazım, senin cihazını kullanıyorlar mı, kullanıyorlar. İlla bir bahane bulacaksınız. Adamlar oraya onu yazmasa o zaman derdiniz "neden mavi" "neden kırmızı beyaz değil" vs. Kusura bakmayın ama terbiyesizsiniz.
    Öyle ya da böyle ''Made in Türkiye'' yazısnı görmek sadece bir Türk vatandaşını gururlandırır. Ayrıca gündemi baba parası yiyip takip etmeye üşenenler uluslararası platformlarda manda severlerin sıkça gördüğü ''Turkey'' yazısını artık göremeyecekler zira adımlar atılalı çok oldu. Bu sebeple ''Türkiye'' yazısına alışmak istemeyenler yılbaşı gelmeden de azad edilmiş hindilerini afiyetle kemirebilirler.
    Bir ürün ile övünüp gurur duymak için ilk olarak üretmek veya icat etmek gerekmiyor. Bir teknolojik ürünü ortaya koymak; belli bir bilgi birikimini, teknolojik alt yapıyı ve sermaye gücünü gerektirir. Ha çok üst düzey bir teknoloji mi? Değil ama her ülke yapamıyor bu cihazları. Üstelik çok talebin olduğu ve malum şartlardan dolayı herkesin istediği miktarda temin edemediği bir üründen bahsediyoruz. Doğru zamanda doğru üretim yapma bile tek başına tebrik edilecek bir durum.
  • Görgüsüz gibi önüne kocaman MADE IN TÜRKİYE yazmışlar derler.

  • f.saricam F kullanıcısına yanıt
    Bence gurur verici bir şey. Bir Türk markasının böylesi zor bir dönemde bu tür tıbbi cihazlar ile dünyada ihtiyaç sahibi ülkelere dağıtılıp onların zor zamanında teknolojik olarak yanında olması çok iyi. Umuyorum ki bizlere yıllar yıllar sonra bile olumlu olarak dönecektir. Dünyada Türk imajını karalayanlara bu yapılanlar iyi bir ders olarak okutulacaktır. Keşke daha da büyük yazsalarmış dedim kendime :))))

    Bence Turkey yerine Türkiye yazmak da iyi. Tamam Turkey isminin hindi diye anlaşılması kötü ama bu Türkiye kelimesinin telaffuzundan ötürü öyle, biz de India yerine Hindistan diyoruz. Ama artık Türkiye yazılmasında mahsur yok.

    Hollanda alınan resmi kararla birlikte 'Holland' adı yerine 'Netherlands' ismini kullanıyor ise biz niye Turkey yerine Türkiye demeyelim mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 21 Haziran 2020; 6:49:21 >




  • İsmini altın künyesine yazdırıp, bileğini döndüre döndüre hava atan pavyoncu dayılar gibi o ne öyle yaa. Şov yapmaya çalıştığımız ülke de Brezilya...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • f.saricam F kullanıcısına yanıt
    Takıldığınız şeye bakın mevcut partiyi ben de sevmem zaten troller arasında da göremezsiniz beni fakat bazı yerlerde nasıl konuşulcağını öğrenin arkadaş üretilen her şey bizim yararımızadır (Vestelin güya yerli fakat Çin'de üretilen telefonları bilgisayarları hariç)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrikliarabasever -- 19 Haziran 2020; 18:25:19 >
  • sanane900 S kullanıcısına yanıt
    Ürün bir sürü ülkeye gönderildi. O ülkenin bir valisi paylaşım yapmış. Bizden birileri paylaşmıyor bunu. Ayrıca bu zamana kadar ne gördün de bunu görgüsüzce buldun merak ettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • made in Türkiye
    made in Turkey yazın yada Türk malı gardaş yazın.
  • Evet 'Made in TÜRKİYE' yazısını görmek gurur verici.

  • Gelecek için başarılı bir durum. Şuan bile yurt dışına solunum cihazı gönderecek kadar yaptıysak ileride ticaretini de yaparız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu yardım amacıyla dağıtıldıysa tanıtımının yapılması gayet doğal. Öbür türlü ürün olarak düşündüğümüzde o fontu biraz küçültseler güzel durur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6s -- 19 Haziran 2020; 15:29:32 >
  • 6s 6 kullanıcısına yanıt
    Abim valla bu düşünceye artık bişy söylenemez... yaw yapıyoruz üretiyoruz ne güzel işte ne olur alkışlayalım bu işin partisi şuyu buyu yok. Türkiyesi var

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Elektrikliarabasever E kullanıcısına yanıt
    Bu düşünceler hiç bitmesin. Parti değil türkiye var. 👍👍

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir ara "TÜRK MALI" logosu vardı. Keşke o logoyu modern hale getirseler de görebilsek, gurur duysak.
  • Geçenlerde solunum cihazının ihraç haberi çıkınca forumun kronik muhalifleri yaşadıkları şok gereği ilk olarak olayın varlığını reddetme seçeneğine giriştiler. Bugün de konuyu hazmedip "görgüsüz gibi made in türkiye" yazmışlar demişler. e senin gibilerin kör gözüne sokmak gerekiyor bazen :D

  • Abi tweet yorumlarına bak bayrak koyan mı dersin , made in Türkiye yazan mı ne görmemiş toplumuz biz

    Lan bırak adamlar övsün sen

    Yerli ve milli solunum cihazlarımız hayırlı olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GAVURRR kullanıcısına yanıt
    Kullandığın bütün ithal ürünlere bak hangisinde ürünün ebatı kadar "Made in China" "Made in Korea" falan yazıyor. Tamam ülkeler ihracat yaparken etiketini basar da kör göze parmak sokar gibi değil.

    Etiket bastıkları için değil, abarttıkları için eleştiriyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ürün bana yerli gibi gelmiyor. Nasıl Burberry, Gucci, Diesel, Louis Vuitton gibi büyük markaların üretimi maliyet gibi sebeplerle ülkemize kaydırılıyorsa bu solunum cihazıda aynı mantıkla üretiliyor. Aşağıdaki açıklamada benim dediklerimi doğruluyor.

    Varank, cihaza ilişkin yurt dışından gelen taleplere değinerek şöyle konuştu:

    "Büyükelçiliklerden bize talepler geliyor. Dünyada bu cihazları üreten 5-6 firmadan bazıları da ülkemizle irtibata geçti. 'Biz talebe yetişemiyoruz, bizim adımıza üretim yapın bize yardımcı olun, beraber üretelim.' taleplerini de alıyoruz. Bu cihazı bizden talep eden ülkelere ihracatını yapabileceğiz. Cihazın, almaya gücü yetmeyen ülkelere gönderilmesi de mümkün."
    https://www.trthaber.com/haber/gundem/yerli-ve-milli-solunum-cihazinin-hikayesi-478542.html

    Yerli solunum cihazı ifadesi yerine yerli üretim kullanılmalı. Önemli olan ülkeye döviz getirmesi .





  • sanane900 S kullanıcısına yanıt
    Sonraki modelde küçük yazarlar. Bu mu dert oldu yani :) allah başka dert vermesin hocam. :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • f.saricam F kullanıcısına yanıt
    Böyle görgüsüzlüğe can kurban.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.