Şimdi Ara

Sony: “PS5’e özel yapımlar, konsolun yeteneklerini sergilemek için artık daha da önemli olacak”

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Geçtiğimiz hafta düzenlenen PS5, etkinliğinde konsolda göreceğimiz oyunlara bir bakış atma fırsatı yakalamıştık. Marvel's Spider-Man: Miles Morales, Ratchet & Clank: Rift Apart, Horizon: Forbidden West ve Gran Turismo 7 gibi konsola özel yapımlar ise görsel anlamda izleyicileri hayran bırakmıştı.



    Tartışılabilir bir konu olsa da PS4’ün sahip olduğu ve şuan için sonuncusunu 19 Haziran’da oynama fırsatı bulacağımız (The Last of Us Part II) özel yapımlar, konsolun rakibi Xbox’a kıyasla en güçlü yanlarından birini oluşturuyordu. Sony’den yapılan bir açıklama ise özel oyunların yeni nesilde, her zamankinden daha önemli olacağını ortaya koydu.



    Ayrıca Bkz.PS5’in devasa bir konsol olacağına dair tahminler ortaya çıktı



    Sony Avrupa yöneticilerinden Simon Rutter’ın açıklamalarına göre PS5’in sahip olacağı özellikleri göstermek adına konsola özel oyunlar çok ama çok önemli olacak. Rutter’ın The Guardian gazatesine verdiği röportajda şu sözler dikkat çekiyor:



    PS5’e özel oyun geliştiren PlayStation stüdyoları, konsolu tasarlayan ekibe yakın olmalarından dolayı sistemi sonunda kadar zorlayıp harika işler piyasaya sürebiliyor. Bunu platform sahibi şirket için bulunmaz bir nimet olarak görüyorum. Örneğin Gran Turismo 7 PS5’in sahip olduğu teknolojiyi son damalasına kadar kullanacak. Eski jenerasyona kıyasla yükleme süresi konusu neredeyse tarih olacak. Pozisyonel ses desteği sayesinde, otomobil kokpitini daha önce olmadığı şekilde deneyimleyeceksiniz. Ferrari motorunun kükreyişini duyarken yine motor sesinden bir Maserati’yi ayırt edebileceksiniz. DualSense kontrolcüsü sayesinde asfalt pist ile çakıl taşlı yolda araba kullanmanın ayrımını hissedebileceksiniz. Gaza basarken ki yumuşaklık hissi ile sert bir fren ya da debriyaj pedalına basma hissiyatı farklı olacak.





    Yukarıdaki iddialı ifadeleri ancak konsol piyasaya çıktığında doğrulayabilecek de olsak, çoğu özel oyunu oldukça kaliteli olan PlayStation’ın bu konuda hayranları üzmeyeceğini söylemek yanlış olmayacaktır.



    Özel oyun takvimi, planlandığı şekilde ilerliyor



    Marvel's Spider-Man: Miles Morales ve Astro's Playroom isimli oyunlar hariç diğerlerinin ne zaman piyasaya çıkacağıyla ilgili detaylı bilgiler bulunmasa da bir diğer Sony yetkilisi Eric Lempel’e göre özel oyunlar takvimi oldukça istikrarlı işliyor.



    PS5’in ne zaman piyasaya sürüleceği ve fiyatı ile ilgili henüz bir bilgi bulunmuyor.  



    Kaynak:https://wccftech.com/ps5-exclusives-will-be-more-important-than-ever-to-show-off-the-consoles-capabilities-says-sony/







  • Ps5'e dair beni en çok heyecanlandıran, dual sense muhabbeti. Yaşlandık mı yoksa firmalar artık eskisi kadar kalite odaklı çalışmamasından mıdır nedir gram heyecanım yok bu nesil başında.

  • Playstaion'a özel oyunlara alışmış birinin Xbox alması çok zor, gamepass falan kesmez.

  • Bu nesil mükemmel olacak. Baya güçlü geliyor aletler.
  • Microsoft kendi ürettiği oyunlarını ilk gün Gamepass'e ekleyecek. Sony'den de Ps Now için böyle bir hamle bekliyorum.

  • Beni heyecanlandıracak tek oyun God of War'un devam oyunu. Konsolun hakkını sonuna kadar verebilecek bir oyun yapacaklarını düşünüyorum.

    Onun harici pek heyecanlı değilim.
  • God of War 2'yi düşünemiyorum bile. Horizon 2, Spider-Man, Ratchet and Clank, Gran Turismo 7... Bu oyunlar bizi şimdiden bizi heyecanlandırıyor.
  • Evet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Naughty Dog tarafından geliştirilen yeni ip süper olacak
  • GoldPunch kullanıcısına yanıt
    Baya güçlü dediğin, şu anki top PC'den daha güçsüz ..

  • Çöp

    30 fps oyun keyfi mi olur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony özel oyunlarda farkını ortaya koyamazsa ise çok ağar bir darbe alır ortak oyunlarda Microsoft bir adım önde başladı oyunlar istenilen etkiyi vermez ise Microsoft ekmeğine yağ sürmüş olur

  • Nefes kesici Sony özel oyunlar gelecektir şüphesiz. Böyle saçma sapan açıklamalar yapmaya ne gerek var anlamıyorum. Ayrıca bu cihaz 500-600 $ bandında olacak, elbette şu an top bir pc kadar güçlü olacak biçimde beklemiyor kimse. Bunun bilincinde olmayan adam gitsin pc mastırşef ile oynasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • misterrium kullanıcısına yanıt
    500 dolarlık cihazın 3000 dolarlık cihadlardan daha mı iyi olmasını bekliyordun ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: misterrium

    Baya güçlü dediğin, şu anki top PC'den daha güçsüz ..
    E haliyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani Über, ultra, süper hızlı SSD nimetlerini ancak Ex oyunlarda gösterebilirler diğer tüm AAA oyunlar sadece Ps5 çıkmayacak bu işin pc ve XSX tarafı var.
  • GoldPunch kullanıcısına yanıt
    Aslında bu sefer aksine bayağı güçsüz geliyor gibi. Tabi önceden ps4 sahibi falansanız çok güçlü gelebilir.

  • dark dragon kullanıcısına yanıt
    3000 demeyelim de 1500 dolarlık pc kıvamında işte. O da hiç önceden bilgisayarı olmayanlar için. Bilgisayarı olan genelde kasa, power, klavye, mouse, monitör, ssd değiştirmeden yeni güçlü bilgisayara geçiyor. Böylece masraf 1000 dolara düşüyor. rtx 2060 gücünde ekran kartı olduğu söylendi işte. Fena değil ama 7 sene çok zor götürür. Yerini kısa zamanda prolara bırakacaktır.

  • Konsollar yüzünden pc teknolojisi yavaşlıyor. Almış başını gitmişti yoksa.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adamlar zaten oyun nasıl yapılır kitabını yazmışlar (nintendo ayrı yerde benim için). Kalitesini korusunlar bana yeter.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.