Şimdi Ara

5G destekli Snapdragon 690 yonga seti duyuruldu: Bütçe dostu 5G telefonlar geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • ABD'li yarı iletken devi Qualcomm, Snapdragon 865 ve Snapdragon 765G yongalarından sonra 5G desteğine sahip üçüncü mobil işlemci platformu Snapdragon 690'ı duyurdu.



    5G teknolojisini daha erişilebilir kılmayı amaçlayan şirket, Snapdragon 690'nın "5G'yi dünya çapında 2 milyardan fazla akıllı telefon kullanıcısı için erişilebilir hale getirme potansiyeline sahip olduğunu" söylüyor.



    Ayrıca Bkz.ASUS ROG Phone 3 özellikleri ve görüntüleri ortaya çıktı: Hız aşırtmalı Snapdragon 865 geliyor



    Snapdragon 690 neler sunuyor?



    Dahili X51 modemle birlikte 6GHz altındaki frekans bantlarında 5G desteği sunan yeni yonga, selefi Snapdragon 675 ile kıyaslandığında işlem gücü noktasında %20, grafik tarafında ise %60 daha performanslı



    8nm fabrikasyon sürecinden geçerek üretilen çip setin CPU'su, saat hızı 2GHz'e kadar çıkabilen 8 adet Cortex-A77 tabanlı özelleştirilmiş Kyro 560 çekirdeği ile donatılmış. Grafik birimi olarak da 120Hz ekran tazeleme hızı, HDR10+ ve Full HD+ çözünürlüğe kadar destek sunan Adreno 619L GPU'su kullanılıyor. 





    Nöral işlem gücü için Qualcomm'un 5. nesil yapay zeka motoru ile desteklenen Snapdragon 690, Hexagon tensör hızlandırıcısıyla birlikte yapay zeka işlemlerini %70 daha hızlı gerçekleştirebiliyor. 



    İçerisindeki Spectra 355L görüntü sinyal işlemcisi 4K @ 30FPS'de HDR video kaydını desteklerken, çözünürlük noktasında ise 192 MP'e kadar destek sunabiliyor. 



    Bütçe dostu 5G telefonlar yolda



    Qualcomm Quick Charge 4+ ve Wi-Fi 6 teknolojilerini de bünyesinde barındıran Snapdragon 690; HMD Global, LG Electronics, Motorola, SHARP, TCL gibi birçok üreticinin 5G destekli orta sınıf telefonlarına güç verecek.








  • Xiaomi hemen çıkarır yeni telefon

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türkiye hariç bütçe dostu telefon olarak düzeltirseniz daha doğru olur. Bu vergilerle 3310 bile bütçe dostu değil.

  • Snapdragoon 660 a sahip 150 dolarlik telefon bile 2000 tl ülkemizde 1 asgeri ucrete denk nerdeyse 150 dolarlik tel hicbisey bütçe dostu değil Türkiye'de

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bütçe dostu? bizi ilgilendirmiyor demekki

  • 8nm ile çok büyük bir çip olacak gibi geldi

  • yerel vampirlerin insafına ,sadakasına bırakılmış, asgari ücretin altında yaşamaya çalışan halk için bütçe dostu olamaz. Zengin kaymak tabaka için bütçe sıkıntısı yok ki.

  • Güzel işlemci, sd730 seviyesine yakın performansı olur tahminen.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.