Şimdi Ara

IoT cihazlara vergi geliyor: Beyaz eşyadan otomobile pek çok şeyi kapsıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
0
Favori
8.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Akıllı ev aletleri, akıllı arabalar ve akıllı cihazların internet üzerinden iletişime geçebildikleri IoT teknolojisi, devlet için yeni bir kazanç olacak. Zira bu cihazların pek çoğunda kullanılan e-SIM teknolojisi için IMEI kaydının yapılması zorunlu hale geliyor.



    Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), IMEI kaydıyla ilgili yönetmelikte düzenleme yapacak ve e-SIM üzerinden haberleşme sağlayan tüm cihazlar için IMEI kaydını zorunlu hale getirecek.



    Ayrıca Bkz.Yargıda dijital duruşma sistemi test ediliyor



    Gelecekte neredeyse tüm akıllı cihazlar için IMEI kaydı gerekecek



    e-SIM teknolojisi, cihazlara fiziksel SIM kartı takmadan mobil şebekeye bağlanmasını sağlıyor. Bu sayede cihazlar mobil internete bağlanıyor ve Wi-Fi bağlantısına ihtiyaç duymuyır. IoT teknolojisi, akıllı ev ürünleri veya akıllı asistan özelliğine sahip çoğu yeni cihazda e-SIM özelliğine yer verilecek. Günümüzde yeni akıllı telefonlarda, otomobillerde ve bazı akıllı beyaz eşyalarda bu teknolojiye yer veriliyor.



    Günümüzde e-SIM'li cihaz sayısı az fakat hayatımızdaki neredeyse tüm ürünler akıllı fonksiyonlara kavuşacak. Bu cihazlarda e-SIM teknolojisinin kullanılmasılya birlikte örneğin akıllı elektirkli süpürge, klima, ayakkabı, çanta, valiz, kamera, diş fırçası, hoparlör, anahtar ve mobil şebeke üzerinden internete bağlanacak tüm akıllı cihazlar için IMEI kaydı gerçekleştirememiz gerekecek.



    IMEI kayıt harcı: 1838,70 TL



    Türkiye’de e-SIM için henüz altyapı hazırlanmadı. Fiziksel SIM girişi bulunmayan akılı eşyalar ve akıllı araçlar ülkemizde yalnızca Wi-Fi üzerinden internete bağlanabiliyor. e-SIM’in kullanılmaya başlanması ile birlikte bu cihazlar için üreticiden IMEI kaydı ücreti alınacak. Yurt dışından e-SIM’li bir cihaz getiren kullanıcının IMEI’sinii kaydetmesi gerekecek. Günümüzde fiziksel SIM'li cihazlar için 1838,70 TL IMEI kayıt ücretinin ödenmesi gerekiyor. Benzer ücretin e-SIM'li cihazlar için de zorunlu olmacağını tahmin ediyoruz. E-SIM'li cihazların IMEI kaydının yapılmaması özelliğinde mobil bağlantı özelliği kapatılacak.




    Kaynak:https://www.turkiyegazetesi.com.tr/ekonomi/711547.aspx








  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar kulağımın arkasında bir şey hissediyorum. Halbuki az önce duş aldım. Aynısı sizde de oluyor mu?

  • Ben hunimi vergi gelmeden aldım. Sizde öyle yapın.

  • Bu kadar düştüler yakında s.diğin asit vergisi b.kunda gaz vergisi çıkar (Yaparsa AKP Yapar)

    Utanmasalar Doğadaki Hayvanlardan Vergi Alacaklar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 17 Haziran 2020; 14:2:50 >
  • Iot ürün geliştirmeye hazırlandığım şu dönemde tam olarak işime engel olacak bir karar. Oysa ki ülkemizde ve dünyada satılabilecek henüz benzeri bulunmayan bir üründü.
  • Tebrikler daha ne olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Haber saçma. Algı yapmak başka bişey değil. Daha ne zaman geleceği belli olmayan bir teknoloji üzerinden vergi muhabbeti yapmak iş değil. Millet zaten bezmiş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • vergi konusunda ne kadar yaratıcı ve iştahlı bir hükümete sahibiz... allah onları başımızdan eksik etmesin.

  • Yahu tek tek ürün seçmelerine gerek yok, HER ŞEYE yüzde yüz vergi gelmiştir desinler bitsin gitsin.

  • Özetle e-sim hizmetinin Türkiye’de olmaması, henüz olmayan bu hizmetten vergi alınmayacağı anlamına gelmiyor. Bu baya ileri maliye politikasını tebrik ediyorum.

    Gerçekten bu halk bu millet size ne etti nasıl bir intikam duygusu bu. Ne demişler atalarımız “Kork Allah’tan korkmayandan utan kuldan utanmayandan”. Gerçek utanıyoruz ve korkuyoruz sizden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fhrstw -- 17 Haziran 2020; 14:44:9 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adamlar akıllı olan her şeye karşılar
  • Bu mesaj vergisi ödenmediği için kaldırılmıştır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Valla ben artık yazmaktan eleştirmekten bıktım.

  • Eleştirel yorumları yazanları merak ediyorum yaş ortalaması kaç diye? (aşağılamak değil amacım.) Bu arada bazen tıklanma kaygısıyla burada çok saçma haberler yapılıyor. Milletin gergin olduğu yerden gir, zaten gerisi gelir diye farazi haber çok yapılıyor. Vergi felan savunduğum yok.

  • Sanki IOT cihazları n hepsi sim le çalışıyormuş gibi saçma bir haber yazılmış. İnsanların öfkesi zaten kabarık . bi de vu dh deki editör bozuntuları algı yönetiyor başımıza

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Berat bakanim insallah tez zamanda ekonomiyi defnedecektir. Ondan sonra da zaten teknolojik aletlerdi, beyaz esyaydi, akilli telefondu, bunlara gelen zamdi vergiydi gibi dertlerimiz kalmayacak, hepimiz aclik ve sefalet icinde gul gibi yasayip gidecegiz.
  • Akşehir’in beyleri Hoca’yı yemeğe davet etmişler. Hoca nereden bilsin; davete, günlük kıyafetiyle katılmış. Katılmış ama ne hoş geldin, ne sefa getirdin diyen var. Herkes, allı pullu kıyafetlilere el pençe duruyormuş. Hoca, bir koşu evine giderek, sandıktaki işlemeli kürkünü giyip yemeğe geri dönmüş. Az evvel hoş geldin bile demeyenler, önünde yerlere kadar eğilmişler. Hoca’yı, yere göğe sığdıramayıp başköşeye oturtmuşlar. Kuzunun en hasını önüne koymuşlar. Herkes Hoca’nın yemeğe başlamasını bekliyormuş. Hoca, bir taraftan kürkünün kolunu sofrada sallamaya, bir taraftan da “Ye kürküm ye, ye kürküm ye!” demeye başlamış.



    – İlahi Hoca, demişler, kürkün yemek yediğini kim görmüş?

    Hoca taşı gediğine koymakta gecikmemiş:



    – Kürksüz adamdan sayılmadık… İtibarı o gördü, yemeği de o yesin.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.