Şimdi Ara

Işık dalgalarını analiz ederek konuşmalarımızı dinleyebiliyorlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Yüzyıldan fazla bir zamandır ampüller evlerimizi veya şehirlerimizi aydınlatmak için kullanılıyor. Bununla birlikte gelişen teknolojiler sayesinde lambalar artık farklı amaçlara da hizmet ediyor. Bunlar arasında kötü niyetli olanlar da var.



    Sadece gözlem yeterli



    Daha önce konuşmaların dinlenmesi için ortamda ele geçirilmiş bir cihaz olması gerekiyordu. Bu cihaz üzerinden gerek ses titreşimleri veya sesin doğrudan kendisi elde ediliyor ve sonrasında analiz ediliyordu.



    Ayrıca Bkz.Asus ROG Strix XG17AHP taşınabilir oyuncu monitöründe tripod stand var



    Ben Gurion Üniversitesi araştırmacıları ise ortamda hiçbir cihaz olmadan sadece ışık dalgalarını ölçerek uzaktan konuşma dinleme yapmayı başardı. Bu yöntemde 25 metreye kadar uzaklıktan konuşmalar dinlenebiliyor.



    Araştırmacılar sesi dinleyebilmek için ses dalgalarına ortamdaki ışığın nasıl tepki verdiğini analiz etmeye çalışıyor. Örneğin teleskop gibi alt kullanarak elektro optik sensör doğrudan lambayı görecek şekilde ayarlanıyor. Bu sensör ışığın verdiği tepkiyi kayıt ediyor ve algoritmalar yardımıyla bu kayıtlarda ses dalgaları ayrıştırılıyor.



    Ayrıştırılan ses dalgaları Google Speech gibi dikte uygulamalarına aktarılıyor ve sohbet çözümleniyor. Bu yöntemle elde edilen müzikler Shazam ve SoundHound gibi uygulamalar tarafından kolaylıkla algılanabilmiş.



    Araştırmacılar daha güçlü teleskoplarla mesafenin daha da arttırılabileceğini belirtiyor. Yöntem şimdilik bir araştırma seviyesinde ancak kötü niyetli saldırganların benzer yollar kullanabileceği düşünülüyor.



     



    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2020/06/16/hackers-can-now-use-light-bulbs-to-listen-in-on-your-conversations/







  • Benzer bir yöntem bir süredir biliniyordu. Odanın içerisinde uygun bir nesnede ses dalgaları yüzünden oluşan minimal titreşimi bir video kamera ile analiz edip sese dönüştüyorlar. Bu arkadaşlar aynı yöntemi ışık kaynağına uygulamış ve anlaşılan daha iyi sonuç almışlar. İlgili video:
  • Benzer bir yöntem bir süredir biliniyordu. Odanın içerisinde uygun bir nesnede ses dalgaları yüzünden oluşan minimal titreşimi bir video kamera ile analiz edip sese dönüştüyorlar. Bu arkadaşlar aynı yöntemi ışık kaynağına uygulamış ve anlaşılan daha iyi sonuç almışlar. İlgili video:

  • Bir bu eksikti beynimi de okuyabiliyorlarmı acep..<br /><br />Ettiğim küfürleri..????????????????

  • Mahrem kalmadı artık.

  • Hırsızlar Düşünsün
  • kendi kendime konuştuklarımı duymazlarsa sorun yok duyarlarsa tımarhaneye kapatırlar :)

  • Benim florasanlar herkese açık buyrun dinlesinler.

  • acaba amerikanın zırtpır uzaya gönderdiği mini uzay mekiği bunu deneylerinimi yapıyor gizli görev diye söyledikleri bu olabilirmi bu haber yeni değil yıllar öncesi buna benzer bir video ve yazı yayınlanmıştı

  • Eğer rakibini sürekli dinlersen planlarından haberin olur ise ona karşı planlar yaparsın ve her zaman yenersin. Bu yüzden istihbarat önemlidir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.