Şimdi Ara

Koronavirüsü yenen Yeni Zelanda’da 25 gün aranın ardından iki pozitif vaka tespit edildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • 8 Haziran günü ekranların karşısına geçen Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, aldıkları sıkı tedbirler neticesinde korona virüsü kontrol altına aldıklarını ifade etmiş ve virüse karşı kazanılan zaferin ardından tüm kısıtlamaların kaldırıldığını duyurmuştu.



    Başbakanın yapmış olduğu açıklama ve koronavirüs önlemlerinin kaldırılmasının ardından normale dönen ülke, ne yazık ki yeni pozitif vaka haberleriyle bir şok yaşadı. Bu kapsamda bir açıklama yapan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Ashley Bloomfield, 7 Haziran tarihinde İngiltere’den Yeni Zelanda'ya gelen ve aynı aileye mensup iki kadında yeni tip koronavirüs tespit edildiğini duyurdu.



    Ayrıca Bkz.Bilim kurulu üyesi, artan Kovid-19 vakaları nedeniyle yeni tedbirler alınabileceğini söyledi



    Olayla ilgili bir soruşturma yapılacağını belirten Başbakan Ardern, yaptığı açıklamada “Görünen o ki kontroller yeterli seviyede yapılmamış” dedi.



    Özel izinle karantinadan ayrılmışlar



    Testleri pozitif çıkan 30’lu ve 40’lı yaşlarda olan iki kadının ülkeye varışını müteakip Auckland şehrinde karantinaya alındığını ifade eden yetkililer, ölmekte olan akrabalarını ziyaret etmek isteyen şahıslara müşfik nedenler gözetilerek özel izin verildiğini belirtmiş. Aile ziyareti sonrası karantina altında tutuldukları yere geri dönen kadınların Kovid-19 testleri pozitif çıkmış.





    Yaşanan olay sonrası karantina altındakilere hiçbir şekilde istisna gösterilmeyeceğini söyleyen Sağlık Bakanı David Clark , “Özel mazereti olan çok az sayıda insan olması gerekiyor ve bunların üzerinde ise titizlikle durulmalı. Anladığımız kadarıyla bu kişilerde yapılması gereken kontroller tam manasıyla yerine getirilmemiş. Bu durum kabul edilemez.” ifadelerini kullanmış.



    Yetkililer, sonuçları pozitif çıkan kadınlarla muhatap olduğu düşünülen otel çalışanları ile uçak yolcuları dâhil herkesin test edileceğini belirtiyor. Yeni Zelanda’da Kovid-19 tespit edilen 1506 kişiden 1482’si iyileşmiş, 22'si hayatını kaybetmişti.



    Kaynak:https://interestingengineering.com/new-zealand-ends-covid-19-free-run-with-two-new-cases-reported







  • Bu virüsü yok etmenin maalesef kalıcı bir yolu yok şuan için o yüzden vaka sayıları sıfırlansa bile yeni vakaların olmayacağı anlamına gelmiyor.

    Virüsle yaşamasını öğrenmeliyiz bu yüzden sosyal mesafe + maske şart kalabalık ve kapalı ortamlarda fazla vakit geçirmemek en doğrusu

  • ASDA

  • Ada ülkesi olanlar ve küçük nüfuslu ülkeler daha şanslı. Ülkenin nüfusu İstanbul’un 3’te birinden az 5 milyon bile değil sonuçta seyrek yaşam virüsü engelliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vay be bitti diyorsun gene türüyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Virüsü yenmenin tek yolu aşı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu virüs eninde sonunda herkese bulaşacak. Amaç virüsün özellikleri iyice bilindikten ve kısmen başarılı ilaçlar ortaya konduktan sonraya kadar sağlıklı kalabilmek.

  • Bu işi en başarılı yöneten ülke bile başarılı olamıyor. Tüm dünyada zorunlu haller dışında seyahat etmenin en az 1 sene yasaklanması gerekiyor.
  • Vay be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.