Şimdi Ara

Intel Ice Lake işlemcilerdeki hata işletim sistemini çökertiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • AMD’nin rekabetçi stratejisi sayesinde yıllar sonra çekirdek sayılarını güncelleyen Intel son yıllarda işlemcilerindeki açık haberleriyle gündemden düşmüyor. Son haber daha da can sıkacak türden.



    Ice Lake yongalarda sistem çökerten hata



    JetBrains’in geliştirdiği Intellij IDE’sini test eden raporlarına göre Ice Lake işlemciden güç alan MacBook Air 2020 ve Microsoft Surface Pro çözümleri ciddi bir sorunla karşı karşıya. Intellij programlama aracının çalıştırıldığı dizüstülerde işletim sisteminin çöktüğü gözlemlenmiş.



     



    Kullanılan yazılım sürümü ve sanal makinenin sorunun kaynağı olmadığı sonucuna ise farklı bileşenleri kullanan yazılımcıların geri dönüşü nihayetinde ulaşılmış. Henüz bulut sunucularda kullanılmaya başlanmayan Ice Lake X/W/SP aileleri benzer mimari nedeniyle aynı sorunu barındırıyor olabilir.



    Ayrıca Bkz.AMD Ryzen XT işlemciler Amazon’da listelendi: Çıkış tarihi paylaşıldı



    Üstelik işlemcilerdeki hatanın kötü niyetli kişiler tarafından bir açık olarak kullanılmasından da endişe ediliyor. Son yayınlanan yamaların sorunu çözmediği aktarılanlar arasında. Son olarak Ice Lake işlemcilerdeki hata karşısında Intel’in izleyeceği yol merak konusu.



    Kaynak:https://www.techpowerup.com/268479/intel-ice-lake-cpus-have-a-system-crashing-bug#g268479







  • Bozdu bozdu, daha fazla bozmak dedik daha da bozdu...

  • System32.dll fatal.error derken adamlar artık sapıttı iyiden iyiye. Ambole oldu, sonrasında delirdi, sistem çökertmeye kadar gitti. İntel mühendisleri artık beyinleri çalışmıyor heralde nasıl işlemci yapıyorlarsa hep bir, açık hata bunları "Amd perişan etti dayı."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastian Insane -- 16 Haziran 2020; 19:59:57 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Performans anlamında rekabete ortak olamamak bir yana Intel daha problemli ve açık barındıran bir yapıya büründü. Belki AMD'nin daha önce bu kadar rekabetçi olamaması Intel'deki problemleri halı altı yapıyordu.

  • ama artık yeter intel ya
    bu da yeni serileri satmak için ticari bir hamle mi anlamıyorum.
  • Intel marka eleklerde bu hafta...

    14nm+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    üretim teknolojisi de cabası.

  • Ondan sonra amd neden XT diye 100mhz yada 200mhz katttığı işlemcileri etiketliyip satıyor. millette yok fiyasko diye başlık atıyor. Rekabet yok arkadaş. ( intel tik tok dürtünce sorun yok tabi alışmışlar ayrı mevzu fiyasko olmuyo neden intel yeni anakartta satıyo yanında alan sazan sanki yeni mimari yeni işlemci gibi havaya giriyor. )
    Hiçbir aklı başında insan, açık dolu elek olmuş işlemci mimarisini, sözde yamalarla giderilmiş sorunlu bir mimariyi 3-5 fps çok veriyor diye evine iş yerine sokmaz.
    üstelik yapılan testlere bakıyorum hiç şu yamayı uyguladık vs diyede yazmıyorlar yamasız açık dolu sistemlerle yapıp yapmadıklarıda bile belli değil.
  • Intel artık daha sıkı çalışıyor demek ki. Önceki açıklar makinayı yavaşlatıyordu şimdi direkt sistemi çökertiyor. Temiz.
  • Ham Çöke-lake

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.