Şimdi Ara

Apple, iPhone ve Apple Watch'ları araba anahtarına dönüştüren CarKey özelliği için iOS 14'ü beklemeyebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Apple'ın bir süredir üzerinde çalıştığı CarKey özelliği, iOS 13.6'nın beta sürümünde ortaya çıktı. Cüzdan uygulamasına ait gizlilik sayfasının birkaç paragrafında adından söz ettiren Apple CarKey, yakın zamanda kullanıma sunulabilir.



    İlk kez iOS 13.4 geliştirici sürümünde fark edilen CarKey özelliği, şimdiye kadar kullanıma sunulmayınca iOS 14'de devreye alınacak diye düşünüldü. Ancak iOS 13.6'da tekrar ortaya çıkınca, Apple'ın iOS 14'ü beklemeden iOS 13.6 güncellemesiyle bu özelliği kullanıma sunacağı ihtimalleri ağırlık kazandı. 



    Ayrıca Bkz.WhatsApp'ta para transferi dönemi resmen başladı



    CarKey ile iPhone ve Apple Watch'lar araba anahtarı olacak



    NFC desteğine sahip araçlarda iPhone ve Apple Watch’u araba anahtarı olarak kullanma imkanı sağlayan CarKey özelliği, cüzdan uygulaması aracılığıyla çalışacak. 



    CarKey API'sında bulunan bilgilere göre; bu özelliği kullanabilmek için öncelikle otomobil üreticisinin uygulamasını yüklemek gerekiyor. Ardından iPhone'u otomobilin NFC okuyucusuna yerleştirmeli ve cüzdan uygulamasını açıp araç üreticisinin vermiş olduğu kodu girerek, CarKey aktivasyonunu doğrulamak gerekiyor. Sonrasında ise opsiyonel olarak Apple Watch'u da cüzdan uygulamasından dijital anahtar olarak atayabilmek mümkün. 





    Ek olarak cüzdan uygulamasından hızlı mod aktif edildiği takdirde Face ID kimlik doğrulamasına ihtiyaç duymayan CarKey yetkisini, yine cüzdan uygulaması üzerinden paylaşabilmek de mümkün. Öyle ki yetki verildiği takdirde başka kullanıcıların da araç yönetiminde söz sahibi olması sağlanabiliyor. 








  • apple hayatımızı istila etmesi yakındır :)

  • hırsızların önünü açıyorlar

  • tutunn T kullanıcısına yanıt
    fanboyları da seni istila etmesinler Dikkat :)

  • hayatınız istila edileli çok oldu. kafaya takmadan tadını çıkarmanız tavsiyem.

  • Daha once bu sekilde bir araba sahibi olmak lazim yoksa ise yaramaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • böyle arabanız olması lazım değil, apple car kiti nasıl satılıyosa n11de falan apple car kiti de satılır sanayide takarlar ksjdksjf

  • Çok sakat iş bence. Kolayca hacklenmez mi şimdi bunlar?
  • Çok gereksiz teknolojiler anahtarı tak çalıştır ne gerek var. Yada adabada dahili parmak izi olsun herşeyi abd ye bilgi vermeye gerek yok. Arabama ne zaman ne kadar binmişim öğrenmelerini istemem. Şimdi diyecekler eee telefonu yanında taşıyorsun yine öğrenirler vss .Ama hiç değilse modelini bilmiyorlar
  • Arabada öyle bir özellik yoksa nasıl çalışacak ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Normal uzaktan kumanda dan daha sağlıklı olduğu kesin zira onlarda ne güncelleme nede başka bişi var olduğu gibi kalıyor. Neyse ki bu kadar bilgili bir hırsızda yok zira adam biliyorsa niye hırsızlık yapsın.

  • Tahminen güncelleme almayan yada özellikle güncellemeyen kişilerin kullanabilmeleri için önceden çıkartıyorlar bence de doğru yapıyorlar.

  • gelsin de bizim ülke de o araçları almak milyonlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gun

    Normal uzaktan kumanda dan daha sağlıklı olduğu kesin zira onlarda ne güncelleme nede başka bişi var olduğu gibi kalıyor. Neyse ki bu kadar bilgili bir hırsızda yok zira adam biliyorsa niye hırsızlık yapsın.
    Yalnız sadece hırsızlık açısından bakmadım hocam olaya. Daha tehlikeli işle yapılabilir aracın ele geçirilmesi ile.
    Düşünsenize araçla gidiyorsunuz biri aracı önce hackleyip yönetimi ele alıyor kapıları da bir güzel kilitliyor. Geçmiş olsun.
    Ben araçlarda bu kadar elektroniğin bilhassa her şeyin bilgisayarla kontrolünün bir yerden sonra tehlikeli olduğunu düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.