Şimdi Ara

Google Files, dosyalarınızı şifreleyebileceğiniz 'Güvenli Klasör' üzerinde çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Son yıllarda akıllı teknolojilerin hızla gelişmesiyle birlikte özellikle kişisel verilerin korunması konusundaki hassasiyet de artmaya başladı. Verilerin gizliliği konusunda Google'ın, yeni bir özellik üzerinde çalıştığı anlaşıldı. Google Files'ın son APK sürümünde dosyalarınızı şifreleyebileceğiniz yeni bir özellik olduğu görülüyor.



    Google Files'a 'Güvenli Klasör' geliyor



    APK sürüm 1.0.315'te görülen bu özellik, kişisel verilerin korunması için kullanıcıya olanak sağlıyor. Telefonunuzun ekran kilidi açma parolasından hariç olarak oluşturabileceğiniz 4 haneli yeni bir parola ile verilerinizi güvende tutmanız çalışılıyor. Eğer 4 haneli parolanızı unutursanız, dosyalarınızı kurtarmak için bir yol şimdilik görünmüyor.



    Google Files uygulamasında 'Gözat' sekmesinde yer alan 'Koleksiyonlar' bölümünde yeni bir 'Güvenli Klasör' özelliği görülüyor. Güvenli Klasör'e tıkladığınız zaman sizden öncelikle 4 haneli bir parola oluşturmanız isteniyor. Parola belirlendikten sonra eğer Güvenli Klasör'e dosya ekler ve parolayı unutursanız dosyalara bir daha erişemeyeceğinize dair uygulama sizi uyarır. Parolayı oluşturma aşaması bittikten sonra uygulamada yer alan dosyalarınızdan istediklerinizi seçip menüden 'Güvenli Klasör'e Taşı' seçeneğiyle dosyalarınızı şifreleyebilirsiniz.



    Ayrıca Bkz.WarnerMedia, HBO Go'yu kapatıyor



    Google Files'ın APK sürümünde ortaya çıkan bu özelliğin, yerleşik olarak ne zaman kullanıma başlanabileceğine dair bir ayrıntı bulunmuyor. Google bu özelliği, herkesin kullanımına açık bir şekilde uygulama içinde yayınlamadan önce özellik üzerinde değişiklikler yapabilir.



    Kaynak:https://www.xda-developers.com/files-by-google-safe-folder-protect-files-4-digit-pin/







  • google ve gizlilik :)))))))))) :D

  • WarSaw kullanıcısına yanıt
    Google i sifresini mi kirdilar da sen ben filan girebiliyoruz ? :) .

  • Google Plus gibi "ya kusura bakmayın vazgeçtik bu projeden,şimdiye kadar yüklediklerinişz de kusura bakmayın çöp olacak ama." demesinler de sonra.
  • WarSaw kullanıcısına yanıt
    Bahsedilen şifreleme; TrueCrypt, Bitlocker türevi dosya şifreleme olarak görünüyor. Bunun Google ile ilgisi yok, şifrelenmiş (encrypt edilmiş) dosyalarınızın başkası tarafından decrypt edilememesi olay. Çevrimiçi bir olay bile değil bu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • encoder ve decoder kodlar onda olduğu sürece şifrelemesinin ne anlamı var ki :)

  • Güvenli Klasör mü,güldürmeyin,internet üzerinde hiçbir şey gizli kalmaz

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.