Şimdi Ara

Irkçılık nedeniyle polislerin Amazon'un yüz tanıma sistemini kullanması yasaklandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • ABD’nin emniyet birimleri, suçluları bulmak için Amazon’un Rekognition isimli yazılımını kullanıyor. Rekognition isimli yazılım, sabıkalının fotoğrafını emniyetin arşivindeki fotoğraflar ile taratarak doğru kişiyle eşleştiriyor. Rekognition, ABD halkı tarafından eleştiri alıyordu. Amazon, George Floyd ile başlayan eylemler nedeniyle polisin Rekognition kullanmasını 1 seneliğine durdurdu.



    Söz konusu kararın arkasında ten ayrımı yatıyor. ABD’li kuruluşların araştırmalarına göre hali hazırdaki yüz tanıma sistemleri, siyah tenlilerin yüzünü beyaz tenlilere kıyasla daha fazla oranda yanlış tespit ediyor. Bu durum Rekognition başta olmak üzere ABD hükümetinin kullandığı tüm yüz tanıma sistemlerinin ırkçılığa yol açtığı gerekçesiyle yıllardır eleştiriliyor.



    Ayrıca Bkz.Netflix'ten ırkçılığa dikkat çeken 'Black Lives Matter' oynatma listesi



    Amazon, bugün açıkladığı karar ile yüz tanıma teknolojilerinin etik ve adil bir şekilde kullanımı Rekognition’ın kollu kuvvetleri tarafından kullanımını 1 seneliğine askıya aldı. Bu süreçte ABD Kongre’sinin yüz tanıma teknolojilerine yönelik düzenlemeler yapması gerektiğine vurgu yapıldı.



    Amazon konuyla ilgili olarak “Hükümetlerin yüz tanıma teknolojisinin etik kullanımını sağlamak için daha güçlü düzenlemeler yapması gerektiğini savunuyoruz. Son günlerde Kongre bu zorluğu üstlenmeye hazır görünüyor. Bu bir yıllık aranın Kongre’ye etik kuralları yürürlüğe aması için olduğunu düşünüyoruz. Talep gelirse yardım etmeye hazırız.” dedi. Rekognition yazılımının emniyet birimleri tarafından kullanımı durduruldu ancak diğer sektörlerde kullanımına devam edilecek.



    Kaynak:https://blog.aboutamazon.com/policy/we-are-implementing-a-one-year-moratorium-on-police-use-of-rekognition







  • Zencileri insanlar bile gorunce anlamiyor ne oldugunu, bilgisayarin hata yapmasi cok normal. Golge olan yerlerde ten rengine cok yakim oldugu icin hatlari secebilmek zorlasiyor. Aslinda insanlarin ten rengini kullanmak en etkili tanima yontemi, cunku dogada veya arka plandaki baska esyalarda bulunan bir renk degil, sadece insanlara ozgu. Bu sebeple ozel olarak ten rengi diye bir renk var, ama zenciler yine isi bozup, suçu programlara, baslakalarina vs atiyorlar.

  • pspoor P kullanıcısına yanıt
    "Zenciler", "yine işi bozup", "suçu başkalarına atma"?

    Ten rengi zencilerin elinde mi ki işi bozsunlar?

  • zencileri ne zaman insan olarak görecekler çok merak ediyorum ben
  • Bu daha başlangıç. Çin şu anda elinde dünyanın en güçlü database ini bulunduruyor. 1 saniyeden kısa sürede bir kişinin yüzünü tarayıp, sistemden bulup onun kimlik bilgilerine erişim sağlamak mümkün onlar için. Sanmayın ki bu sistem batı ülkelerinde ABD ve Avrupada yok. Var. Satın alınmıştır çoktan. Ancak açık açık kullanmiyorlar. Amaç tüm kamera sistemlerini tek bir merkeze bağlamak. Bu şekilde kim nerede ne yapıyor daha iyi görülecek. Bence bir yandan da iyi olacak çünkü suç oranları düşer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ten rengi insanların elinde degil ki seçsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.