Şimdi Ara

Xbox Series X'in ucuz versiyonu Windows kodlarında ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Microsoft'un yeni nesil için hazırladığı ikinci kozu olduğu söylenen "Xbox Lockhart", Windows'un kodlarında ortaya çıktı. Xbox Lockhart ismi, System32 kütüphane dosyalarında beş farklı yerde tespit edilmiş. Ayrıca aynı satırlarda Xbox Anaconda (Series X), Xbox Scorpio (One X) ve Xbox Durango (One) kod adları da görülebiliyor.






    Yeni nesil konsol Lockhart'ın ismi ilk kez geçtiğimiz yıl ortaya çıkmıştı. Söylentilere göre Xbox Lockhart, Xbox Series X'e göre daha düşük bir donanımla gelecek ve ayrıca herhangi bir disk sürücüsü de barındırmayacak. Dolayısıyla fiyatı da uygun olacak.



    Geçtiğimiz yıl çıkan söylentilerde Xbox Lockhart'ın 4 TFlops'luk bir grafik kartıyla ve 12 GB RAM'le geleceği belirtiliyordu. Series X'in 12TFlops'luk grafik kartı ve 16 GB RAM'ine göre çok ciddi bir performans farkı görülüyor. Ancak Microsoft son bir yılda Lockhart'ın donanımında değişikliklere gitmiş olabilir.



    Lockhart'ın tanıtım tarihiyle ilgili henüz bir bilgi yok. Microsoft'un asıl planının Lockhart ve Series X'i aynı anda piyasaya sürmek olduğu söyleniyordu ancak bu planda değişikliğe gidilmiş gibi görülüyor. Ayrıca Lockhart ile ilgili söylentilerin bu yıl epey azaldığı da bir gerçek, yani Microsoft belki bir süreliğine Lockhart'ı rafa kaldırmış bile olabilir. Bakalım önümüzdeki süreçte bu konuda bir gelişme yaşanacak mı. 








  • 4 TFlops olması mümkün değil bence. Xbox One X zaten 6 TFlops. nasıl yeni nesil olsun. Bakalım göreceğiz. Ama disk sürücüsü olmaması benim için çok mantıklı. Bu nesilde disk kullanmadım sanırım.

  • 6-8TFlops civarında olması daha mantıklı olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bunu çıkarmark yerine One X'e devam edilmeliydi bence. Zaten eski bir konsol değil, indirimini yap ve satışa devam et güzelce. One ve One S'in ayak bağı olduğu ortada ama One X'e yazık oluyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dreandes

    Bunu çıkarmark yerine One X'e devam edilmeliydi bence. Zaten eski bir konsol değil, indirimini yap ve satışa devam et güzelce. One ve One S'in ayak bağı olduğu ortada ama One X'e yazık oluyor.
    ps5 zaten stabil olarak 8.x tflop civarı gelecek. lockhart ile ms 8 tflop civarı bir cihazı piyasaya sürüp rakibinin 100 dolar altına satıp, işi bozmaya çalışacak. anakonda da 12tflop geliyor zaten.
  • 6-8 tflops arası olursa Türkiye gibi pazarlarda ucuz konsol almak isteyen tüketicinin dikkatini çekebilir. Tabi fiyatının 300 dolar bandında olması lazım yoksa Ab’de satarda bizi yorar bu fiyat.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fhrstw kullanıcısına yanıt
    300 dolar ve ucuz konsol :) Amerikada vergi hariç 300 dolara satılan konsolun buradaki satış fiyatından haberin yok herhalde.

    cif: 300 $
    ek mali yükümlülük: %50: 150@
    ötv %25: 112,5 $
    kdv %18:101,25
    Yanı burada satış fiyatı: 663,75 $ x 6,78 = 4500,22 TL.
    Şimdi 4500 tl ucuz mu oluyor ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A50721E71 -- 9 Haziran 2020; 8:46:3 >
  • PS5 de 7000 olur demiştim ama fazla iyimserim sanırım 7500 altına zor :D

  • zaomss kullanıcısına yanıt
    Belki el konsolu olur ha sürpriz yumurta gibi :D

  • Diğer alternatifinin en az 7 bin lira olacağı düşünülürse ona göre ucuz.

  • Güçsüz xbox modelleri yüzünden asla düzgün oyun göremeyeceksiniz. Bleeding Edge, Crackdown 3, minecraft hepsi birbirinden old gen

  • Eskiden oynayacagimiz zaman tek bir tur cikardi. Simdi yok donanimi azaltilmis disk surucusu yok. Bu adam oynayacak 30 fpste diger parayi basip 4k alan adam 60 fps te akan oyunda oynayacak. Bu haksizlik olmasin ve insanlar kafam rahat olsun diye konsol oynuyordu. Boyle seyleri kabul eden zaten bilgisayarda oynar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olmaz böyle bişey valla olmaz ya bu ne saçmalık. Telefon gibi giriş seviyesi orta seviye yok amiral gemisi yok onu katili yok onun kaptanı

    Bize en alt donanım olan cihazlar gelmeyecektir umarım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tobepeople kullanıcısına yanıt
    El konsolu inanılmaz çılgın bir market. Bir switch var o da çok güçsüz. Ah öyle 4-5 tflopsluk bir cihaz yapsa ms ya da sony aaa oyun desteğiyle. Tadından yenmez :D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • one x'in fiyatını 300 dolara çeksinler bitsin bu iş.

  • bio technolog kullanıcısına yanıt
    Bize gelirse de ucuz olacağını sanmıyorum. Malum, vergilerimiz. Milleti asıl güçlü konsolu almaya değil, düşük seviyeli konsolları almaya itecek gibi duruyor.

  • Oyun geliştiricileri vaktini alacak işlerle uğraşmaz. Oyunlar her zaman en düşük donanımlı konsola göre üretilir.

  • Hazir insanlar iyice salliyorken size avrupa'da konsol fiyatlarini soyleyeyim. (€)<br /><br />Ps4: Indirimsiz 300 Indirimle 200<br /><br />Ps4 Pro: Indirimsiz 400 Indirmle 300<br /><br />Xbox One S: Indirimsiz 250 Indirmle 180<br /><br />Xbox One SAD: Indirmsiz 220 Indirimle 120<br /><br />Xbox One X: Indirimsiz 500 Indirimle 300<br /><br />Nintendo Switch:Indirimsiz 300 Indirimle 300<br /><br />Nintendo Switch Lite: Indirimsiz 200 Indirimle 200<br /><br /><br /><br />Yani, Fransa, Almanya, Belcika, Ingiltere(£) gibi zengin ulkeler asgari ucretle (en az 1200€) 10 ile 4 arasinda konsol alabiliyor.<br /><br />Ispanya, Italya, Portekiz gibi orta sinif ulkeleri bilmesem de bizden iyiler<br /><br />Ukrayna, Moldova, Makedonya gibi ulkeler ise bizden bile kotu durumdalar.<br /><br /><br /><br />Aslinda bu virus'ten once xbox one s+ 2 kumanda+3 ay gold+ RDR2+ GOW5+ FH4+ Star Wars the Last Jedi+ GTA5'i 250€'ya satiyorlardi ama almadim. Isin ilginc yani, buradaki cocuklar bizimkiler kadar oyuna merakli degil ve burada konsol sahibi olmak ozel bir sey de degil. Cocuk babasina konsol alalim mi deyince babasinin aklina yatarsa finansal durumunu etkilemeyecegi icin ertesi gun alabiliyor. Bu yuzden bizim ulkedeki gibi seni daha havali ya da zengin gostermedigi icin kendi imajina abartili derecede dikkat eden Avrupa insanini pek cezbetmiyor.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.