Şimdi Ara

WhatsApp'daki bu özelliği kullanıyorsanız telefon numaranız Google aramalarında çıkıyor olabilir!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yeni bir gizlilik sorunuyla daha gündemde. Güvenlik araştırmacısı Athul Jayaram'ın keşfettiklerine göre; WhatsApp'ın tıkla sohbet et özelliğini kullanan 300 bin kişinin telefon numarası, Google arama sonuçlarında herkese açık bir şekilde listeleniyor.



    Bir kişi ya da işletmenin numarasını kaydetmeden, yalnızca bir QR kod ya da bağlantı aracılığıyla hızlı bir şekilde sohbet oturumu başlatmayı sağlayan WhatsApp tıkla sohbet et özelliğiyle oluşturulan hızlı sohbet linklerinin, Google botu tarafından indekslendiği ortaya çıktı. 



    Ayrıca Bkz.Dünyanın seri üretime hazır ilk ekran altı kamera çözümü duyuruldu! Ekran altı kameralı telefonlar yolda



    https://wa.me/numara bağlantı formunda numara alanına eklenen telefon numaraları, site operatörünün kullanılmasıyla Google arama sonuçlarında "Message (numara) on WhatsApp" şeklinde listeleniyor. Hal böyle olunca birçok kişinin telefon numarası, Google dizininde herkes tarafından görüntülenebiliyor. Üstelik arama sonuçlarındaki bağlantılara tıklayınca, kişilerin WhatsApp profil resmini görüntüleyebilmek de mümkün.



    Athul Jayaram bu durumu, "300 bin WhatsApp kullancısının telefon numaralarının sızmasına neden olan bir güvenlik hatası" şeklinde nitelendiriyor. Jayaram ayrıca, telefon numaralarının Google arama sonuçlarında indekslenmesinin hat sahiplerini her türlü dolandırıcılığa ve siber saldırıya karşı açık hedef haline getirdiğinin de altını çiziyor. 





    WhatsApp: "Bu bir hata değil, kullanıcının kendi tercihi"



    Güvenlik araştırmacısı Jayaram; WhatsApp kullanıcılarının gizliliğini riske attığını düşündüğü bu durumu, 23 Mayıs'ta Facebook'a bildirdi. Ancak Facebook tarafından gönderilen cevapta, telefon numaralarının Google indeksinde gözükmesinin herhangi bir sorun ya da güvenlik açığından kaynaklanmadığı, WhatsApp kullanıcılarının gizlilik ayarlarını herkese açık yapmayı tercih ettikleri için URL'lerin Google botu tarafından indekslendiği ve bu durumun da herhangi bir sorun teşkil etmediği belirtiliyor. 



    WhatsApp tarafından gönderilen cevabın devamında, işletmeler de dahil olmak üzere tüm WhatsApp kullanıcılarının yalnızca bir düğmeye dokunarak istenmeyen iletileri engelleyebileceği ve kontrolün kullanıcıların elinde olunduğunun altı çiziliyor.




    Kaynak:https://threatpost.com/whatsapp-phone-numbers-google-search-results/156141/







  • Kendi tercihi tabi. Bunu koyan adam kendi linkini oluşturuyor sonuçta fotoğrafı da herkese açıksa fotoğrafı da görünür tabi. Adamlara bunu olay diye sormak bile saçmaymış.

  • uçtan uça şifrelendik😃

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SuperOnline Aile Koruması tarafından bu indekslenen site engelleniyor xD

  • muhittin kobalak sendromu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ne diyorsunuz, giydiğimiz don bile google'da listeleniyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Peh bende bir şey sandım.

    Edit: Buranında haberleri webtekno ya döndü iyice.

    Yakında : Subhanallah, Tövbeestafirullah, Bismillah da yazarsınız tam olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi William Lakewood -- 8 Haziran 2020; 18:9:5 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Whatsapp zaten sohbet programi tikla sohbet et ozelligi nedir birtek benmi bilmiyorum turkiyede

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Turkce bilenlere Turkce kaynak verilseydi .. Ustelik var...

    Birazcik ozen gerekli Editor kardes. Kaynaktakini bodoslama ustun koru icerik cevirmeceler ile olmuyor...
    https://www.whatsapp.com/unsupportedbrowser

  • Bu bir açık değil fakat whatsapp bunu google ın indexlemesini kolaylıkla önleyebilir. Kullanıcı bilgi güvenliği çok umurlarında değil demekki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spy Google was detected. He's uncovered your phone number, it's an amazing event.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adamlar bizimle herşeyimizi biliyorlar 😃

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok büyütüyorsunuz ; sanki bizimkiler yapmıyor, ayrıca Çin'linin bir işine yaramayacak hiçbir verimiz. İşleri güçleri yok bizim ne konuşup paylaştığımızı mı merak ediyorlar sanıyorsunuz :) Kimsenin skinde olmayan bir ülkeyiz , bizim verimizi alıp ne yapsınlar! Dünya pazarında önemi olan bir ülke olsaydık korkardık: Çalınacak hiçbir şeyimiz yok ki, Çin Amerika'nın teknolojisini öğrenip çalarak ve geliştirerek bu günlere geldi. Ama birisi teknoloji anlamında Eyfel Kulesi biz ise Yağmur Ormanlarında yemek aramaya çıkmış masum karıncayız(içimizde katil karıncalar da olsa da yaşayıp gidiyoruz) :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 9 Haziran 2020; 9:59:59 >
  • Whatsapptan güzel cevap gelmiş ama

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Whatsapp'tan gizlilik ayarlarını kapadığınız sürece sadece numaranın whatsapp kullanıp kullanmadığınızı görebilir. Bir de çevrimiçi olduğunda çevirimici olduğunuzu görebilir. Bir gizlilik ihlali olduğu doğrudur, ancak bu kadar yaygara kopartacak kadar kritik bir açık değil.

    Whatsapp'ta rehberde kayıtlı olmayan kişi ile sohbet etmenin yegane yolu link kullanmak. Bunun dışında herhangi birinin numarasını uygulama arayüzüne girip doğrudan sohbet başlatamıyoruz. Uygulama içinden sadece kayıtlı numaralarla sohbet başlatabiliyoruz. Tanımadığımız kimseleri sohbet edebilmek için rehberimize kaydettiğimizde başta gizlediğimiz bilgiler bu kişiye açılıyor. Alın size daha büyük bir güvenlik açığı, riski.

  • Aslında watsapp'ı herkesin çoktan bırakması gerekiyordu. watsapp kadar dandik bir uygulama görmedim seni telefonla kaydetmesi kadar ahlaksızca birşey olamaz ve watsapp kullanan kendimde dahil enayidir. Yerine ne var kullanalım diyorsanız yerine Discord var yüzbin basar watsappa

  • "Hem suçlu hemde güçlü"buna denir.-Kullanıcı bilerek açık yapar mı,bal gibi güvenlik açığı var.

  • Marxın elinin olduğu yerde ne pedofili ne tecavüz ne cinayet ne kara para ne de bilgi hırsızlığı olmadığına hiç kimse inandıramaz beni zaten.

    Çok ciddi söylüyorum ne Esad ne netenyahu, eline su dökebilir bu kansızın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilmedikleri ne kaldı ki onu sorayım ben
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.