Şimdi Ara

POCO F2 Pro Türkiye'ye geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
1.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Xiaomi Türkiye, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla geçtiğimiz ay duyurulan POCO F2 Pro'nun Xiaomi Türkiye garantili olarak Türkiye'de de satılacağını duyurdu.



    Çoğu zaman yeni ürünlerini ülkemizde satışa sunmadan önce sosyal medyadan duyuran Xiaomi Türkiye, POCO F2 Pro için net bir tarih belirtmezken, "%99'u yüklendi bile... Yeni POCO ile tanışmanıza çok az kaldı!" ibarelerine yer verdiği ikinci tweet'le de telefonun çok yakın bir zamanda satışa sunulacağının siyallerini verdi. 



    Ayrıca Bkz.OPPO Reno4 ve Reno4 Pro tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı



    POCO F2 Pro özellikleri



    İnç başına 395 ppi yoğunluğunda 1080 x 2400p FullHD+ çözünürlük sunan, 6.67 inç büyüklüğündeki AMOLED ekran üzerine kurulan POCO F2 Pro, Corning Gorilla Glass 5 ile korunan çerçevesiz ekranla geliyor. Çerçevesiz ekranlı bu tasarımın önündeki en büyük engellerden biri olan ön kamera, açılıp kapanabilen bir mekanizma içerisine yerleştirilmiş ve böylelikle %92.7 gibi oldukça agresif bir ekran/kasa oranı elde edilmiş.



    Saniyede 120 kare ağır çekim kabiliyetine sahip 20 MP çözünürlüklü selfie kamerasına ev sahipliği yapan bu mekanizma, 0.58 saniyede açılıp kapanırken, düşme sırasında da otomatikman kapanabiliyor.





    20: 9 görüntü formatına sahip ve HDR10 + ile sertifikalandırılan bu ekranın en büyük eksisi ise 60 Hz yenileme hızı sunuyor olması. İçerisinde parmak izi tarayıcıya ev sahipliği yapan Samsung üretimi ekran, güneş ışığı altında maksimum 1200 nit parlaklık seviyesine çıkabiliyor. 



    Qualcomm'un en yeni işlemcisi Snapdragon 865 ile güçlendirilen POCO F2 Pro'nun temel sürümünde 6 GB kapasiteli LPDDR4x RAM ve 128 GB UFS 3.1 depolama birimi bulunsa da 8 GB LPDDR5 RAM ve UFS 3.1 depolama birimi kullanan 256 GB hafıza seçeneği de tüketicilerin önüne sunuluyor.



    POCO, telefonun termal performansını artırmak için soğutma tarafına ayrıca özen göstererek, POCO F2 Pro'da LiquidCool Technology 2.0 adını verdiği özel bir sıvı soğutma çözümüne yer veriyor.





    Tüm bu donanımın beslenme kaynağı ise 4700 mAh kapasiteli batarya. 30W hızlı şarj desteğine sahip batarya, 63 dakikada tam şarj olabiliyor. 



    Bağlantı tarafında ise telefona Wi-Fi 6 modem, 5G destekli Snapdragon X55 modem, kızılötesi algılayıcı, 400 metreye kadar kapsama alanı sunan Bluetooth 5.1 destekli Süper Bluetooth, NFC, 3.5mm kulaklık girişi ve USB-C girişi eşlik ediyor. Tüm bunlara ek olarak daha stabil bir internet bağlantısı için aynı anda üç ağa bağlanabilen 5G MultiLink özelliğine de yer verilmiş durumda.



    POCO F2 Pro'nun dörlü kamera kurulumunda yer alan görüntü sensörlerinin teknik özellikleri şu şekilde:




    • 64 MP Sony IMX686 ana kamera sensörü (1/1.7 inç sensör boyutu, 26 mm odak uzaklığı, 0.8µm piksel boyutu, piksel birleştirme teknolojisi ile 1.6µm süper piksel oluşturma, OIS desteği)

    • 13 MP çözünürlüklü ultra geniş açılı kamera sensörü (123 derece çekim imkanı)

    • 5 MP çözünürlüklü telefoto kamera sensörü (50 mm odak uzaklığı, 2 kat optik yakınlaştırma)

    • 2 MP çözünürlüklü derinlik kamera sensörü



    Teknik detayları yukarıdaki gibi olan kamera donanımı, 8K çözünürlükte video çekebiliyor. Buna ek olarak Super Night Scene 2.0, sinema çekim modu, tek tıkla vLog modu gibi yapay zeka destekli çeşitli çekim modları da kamera yazılımına dahil edilmiş.





    POCO F2 Pro yurt dışı fiyatı ne kadar?



    Kutudan Android 10 işletim sistemi üzerine Poco Launcher 2.0 kullanıcı arabirimi giydirilmiş şekilde çıkan POCO F2 Pro; gri, mor, beyaz ve mavi renk seçenekleriyle satın alınabiliyor.



    POCO F2 Pro'nun RAM ve depolama kapasitesine göre fiyatlandırması ise şu şekilde:




    • 6 GB RAM + 128 GB hafızalı POCO F2 Pro - 499 euro

    • 8 GB RAM + 256 GB hafızalı POCO F2 Pro - 599 euro










  • Tahmini fiyatları söyleyeyim:
    6/128: 7299 TL
    8/256: 8699 TL

    Avrupa fiyatlarına %90 vergimizi ekleyince aşağı yukarı bunlar çıkıyor, bu fiyatlara da satamayacaklar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tahmini fiyat giriş modeli için 6000-6500 lira olur.

  • Gelsin gelsin de ucuza gelmeyeceği belli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu telefonun olayı ucuza amiral gemi işlemci sunması değil miydi? Mi 10 dan daha pahalıya satılacak büyük ihtimalle.

  • K20 proyu 8/256 yurtdışından 2600 türk lirasına aldım

    Varın gerisini siz hesaplayın

  • Arka kameraları çok güzel yerleştirilmiş

    Pop up kamera gerçekten çok seviyorum

    Çerçevesiz ekran da çok güzel kötü yanı bir çin firması olması...

  • F1'i 1.5 yıldır kullaniyorum. 2350TL'e almistim. Bakalim iki katina bilr bunu alabilecek miyim?....

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • FoBç kullanıcısına yanıt
    4 yıl önce Galaxy Note 4'ten geçmiş ve o gün bu gündür Xiaomi kullanan biri olarak söyleyebilirim ki feci yanılıyorsunuz. Şu anda elimde Mi 9T Pro var, bu cihazın bir önceki nesli, çoğunlukla amiral gemileri kullandım bugüne kadar ve bu cihaz kadar memnun kaldığım hiçbir cihaz olmadı K30 Pro yani Poco F2 Pro'yu es geçeceğim çünkü kızılötesi hariç bende olmayıp da F2 Pro'da olan dikkatimi çeken hiçbir ekstra özellik yok. Sonraki nesilde kızılötesine ek olarak güçlü stereo hoparlörler, IP sertifikası ve OIS gelirse o zaman ciddi şekilde düşünürüm, ya da Mi 20 olabilir sonraki telefonum ama Xiaomi'den vazgeçmeyi düşünmüyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 6 Haziran 2020; 19:32:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Katilimiz ne kadar ücret isteyecek göreceğiz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • en fazla ederi 4.000 ama bu rakam hayal en az 5500 tl bu bile hayal olabilir nasıl bir marka anlamadım bu telefonun aynısı 3 marka olarak sınıflandırılmış olacak
    xiaomi m10t , k30 pro , poco f2 pro ama hepsi aynı ...

  • mi 10 avrupada 799 euro ama şuan 630 euro felan internet sitelerinden bulabiliyorsunuz ben poco f2 ninde kısa vadede satış fiyatının avrupada 400 euro altına ineceğini dşünüyorum.3k felan avrupadan alınabilir fakat imei düşündürüyor :( tr de 6-7k arası olacaktır maalesef .
  • Devletin vergi kazığı ve distribütör kazığı ile birlikte 7500TL civarında olur tahminen.

    Türkiye'ye gelebilecek en ekonomik Snapdragon 865li telefon Realme X50 Pro gibi gözüküyor, ama Realme'nin öyle bir niyeti var mı? Eğer getirirlerse modeline bağlı olarak 5000-6000 arası bir fiyatı görebilir.
  • Mi 10T Pro… Hoşgeldin… Reis…

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yüksek fiyatla gelir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • böyle fiyat hesaplama mi yapılır aw , 5500-6000 tl olur giriş model , Avrupa satış fiyatı üzerinden hesaplamak gerekir çünkü bölgesel bir fiyatlandırma politikası var , iPhone se 480€ olarak Avrupa satış fiyatı belirlenmiş Türkiye de bu fiyat 5300tl oluyor 500€ olan poco f2 hangi akla 7300tl olacak , gram anlamıyor sun 😠

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Artık Android bir cihaz kullanmak , mantıklı gelmemeye başladı , maglum Türkiye deki vergi ve yüksek kur olduğu sürece 2 yil android desteği alan ve 3 sene sürüm güncellemesi alan bir cihaz ne kadar değer kaybeder tartışılır , yillar önce çıkan iPhone 6s e acaba ios güncellemesi ile gelen ekstra hangi özellik selefi , Xiaomi mi5 yada s7 gibi cihazlardan ne + si var ? açıkçası ios un uzun süre güncelleme alması büyük bir olay değil , android tarafında lider konumda bulunan Samsung peynir ekmek gibi cihaz çıkarıp sonrada çıkardığı modelleri unutuyor , Bu kadar kisa sürede giriş , orta , ve üst segment cihaz üretmek ve sadece ufak rötuşlar ile göz boyama çalışması ne kadar doğru benim aklım almıyor , inovasyon dediklerini duyar gibiyim ama kardeşim bunun adı inovasyon filan değil olsa olsa akıl tutulması , s ve note modelleri hatta a serisi modelleri bir önceki modele tasarım olarak hic benzemiyor , kimse herhalde tasarımını beğenip de almıyor demekki 🤔 , Samsung o derece android de liderki , Xiaomi , oppo , oneplus , gibi Çinli üreticiler hem sensörü hem ekranı hemde konsept tasarımı bizaat Samsung dan alıyorlar böyle bir ortamda ortaya çıkan ürünleri ayrıştıran sey nedir ? haa Kendi custom arayüzler,i açıkçası 3 sene verdikleri o güncelleme yeterli olabilir ama cihazları uzun vadede kullanacak olanlar , ilk pilden patlıyor bana kalırsa pil teknolojisi gelişmediği sürece yada pil değişimi garantisi vermedikleri sürece ne kadar para versek bile bu cihazlara maksimum 3 sene ömürleri oluyor , son dedikodulara göre Samsung biraz işin farkına varmaya başladı , Xiaomi nin mi 10 ile istediğini bulamaması , mi 9 dan mi 10 geçerken iki kat fiyat artırıp üstüne ip sertifika bile almaya teveccüh etmemiş olması bu firmaların akıllarını peynir ekmek le yediklerine bir ispat , umarım bu kafadan bir an önce vazgeçerler yoksa Apple pazarpayini almak icin kafaya koyduğu ucuz model konseptleri ile ilgiyi çekecek ....

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: noobszle

    böyle fiyat hesaplama mi yapılır aw , 5500-6000 tl olur giriş model , Avrupa satış fiyatı üzerinden hesaplamak gerekir çünkü bölgesel bir fiyatlandırma politikası var , iPhone se 480€ olarak Avrupa satış fiyatı belirlenmiş Türkiye de bu fiyat 5300tl oluyor 500€ olan poco f2 hangi akla 7300tl olacak , gram anlamıyor sun 😠
    Afedersin de iPhone SE resmi Avrupa fiyatı 480 Euro mu? Hayır 400 Euro... Fakat Avrupa'nın da kendine göre vergileri var, %20 vergi ile 480 Euro oluyor. Poco'nun da açıklanan fiyatı 500 Euro ama o fiyattan bulacağını mı sanıyorsun Avrupa'da? Koy bakalım %20 vergiyi ne oluyor? Türkiye'de ise vergi %90, yani 500 Euro + %90 = 960 Euro. Bak bakalım 960 Euro kaç TL ediyor?
  • bu haliyle 4bin civarında gelecek vergiler filan ekle bu gider 5 6 bini bulur
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.