Şimdi Ara

HTC Desire 20 Pro detaylandı: Modern tasarım & eski işlemci

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Eski başarılı günlerine dönüş yapmak isteyen HTC yeni bir akıllı telefon çıkarmaya hazırlanıyor. Google Play Konsolu'nun cihaz kataloğuna eklen Desire 20 Pro'nun bazı teknik özellikleri açığa çıktı.



    Ayrıca Bkz.Xiaomi'den Çinli OLED ekran üreticisine 20 milyon dolar yatırım



    Mobil sektörün güvenilir bilgi kaynaklarından biri olarak kabul edilen Evan Blass'e göre HTC Desire 20 Pro, bu yıl piyasaya sürülen diğer orta sınıf akıllı telefonlara benzeyecek. Ancak teknik özellik bakımından "demode" kalacak gibi duruyor.





    Bir yaşında işlemciyle gelecek



    Google Play Konsolu'nda "htc_bymdugl" kod adıyla listelenen telefon geçen yıl kullanıma sunulan orta sınıf Qualcomm Snapdragon 665 işlemciyle gelecek. Ayrıca 6 GB RAM ve Android 10 işletim sistemiyle piyasaya sürüleceğini belirtelim.





    Delikli ekrana sahip olması beklenen HTC Desire 20 Pro'da FHD+ (2340 x 1080 piksel) çözünürlükte bir panel göreceğiz. HTC'nin yeni telefonunu ne zaman tanıtacağı belli değil ancak sızıntı sayısının artması lansmanın çok da uzağımızda olmadığını gösteriyor.








  • Hiç ders almamışlar belli ki. HTC M9 ve 10 da yaşadığım rezalet deneyimden sonra batmalarını isteyeceğim tek marka.

  • İşlemci gücü yerine daha fazla RAM kullanmayı tercih etmişler.

    Mantıklı.

  • 1 yaşında işlemci diyorsunuz alt 600 serisinde 665'ten sonra çıkmış işlemci mi var, giriş seviyesi alet işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acaba HTC kendisine "-Biz bunu çıkartıyoruz ama tüketici neden bu telefonu alsın ki?" diye hiç sordu mu?

    Snapdragon 665 nedir ya?
  • talhadogdu T kullanıcısına yanıt
    Uygun fiyat olsun yeter ki ben alabilirim telefon ihtiyacım var. 900 TL ye versinler alırım yani o işlemci fazlasıyla işimi görür benim. Vestel V3 ten sonra zaten uçak gibi gelir bana bu telefon.

  • Bir marka acaba kendini daha ne kadar bozabilir orta sınıf olmasına rağmen giriş seviyesi gibi gözüküyor teknik bakımdan sınıfta kalıyor

  • talhadogdu T kullanıcısına yanıt
    Yeni işlemci ile eski işlemciyi gözle (normal kullanımda) ayırt edebilir misin?


    Ayırt edebiliyorsan lafım yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fakasupi F kullanıcısına yanıt
    HTC ve uygun fiyat :) Günümüz piyasasında 3000-4000 lira arasında satışa sunarlar bu telefonu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talhadogdu -- 5 Haziran 2020; 1:36:4 >
  • SAGLAMMORUQ S kullanıcısına yanıt
    Pazardan domates alacağını düşün, iki tane de satıcı var. Bir tanesi geçen haftanın mahsülünü satıyor diğeri ise taze toplanmış mahsül satıyor. İki ürün de aynı fiyat ise hangisini alırsın?

    Evet ben telefonla arada oyun oynayan birisi olduğum için aradaki farkı hissedebilirim. Antutu benchmark testinde 71k CPU - 33k GPU puanı alan SD665 ile 100k CPU - 70k GPU puanı alan SD720G ile aradaki fark gayet hissedilir olacaktır.

    Son olarak, siz HTC'nin bu telefonu orta segmentteki diğer rakiplerinden daha mı ucuza satacağını zannediyorsunuz? Günümüz piyasasında 3000-4000 TL arasında satışa çıkartacaklar bu telefonu.
  • talhadogdu T kullanıcısına yanıt
    Daha ucuza satarsa alınır.



    İşlemci bal gibidir eskimez, iyisi çıkar.



    Oyun oynamıyorsan bence gerek yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu parmak izi tarayıcısını arkaya değilde yan tarafa koysanız çok daha işlevsel, çok daha düşük maliyetli, albenisi çok daha yüksek olmaz mı?
    Firmalar neden kullanıcılarını ya da müşteri potansiyeli gördüğü insanların beklentilerini dinlemez de kendi kafasına göre hareket eder, "ben yaptım oldu" kafasından bir türlü sıyrılamazlar anlamak mümkün değil...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borukuzen -- 6 Haziran 2020; 20:16:49 >
  • SAGLAMMORUQ S kullanıcısına yanıt
    Neden şu anda Intel i386 veya Pentium 3 işlemcili bilgisayar kullanmıyoruz? Ya da 5 sene öncesinin üst seviye ekran kartları şu anki güncel oyunları ultrada açamıyor. Neden, hani eskimiyordu? İşlemciler fiziken eskimese de işlemciyi kullanan programların gün geçtikçe ihtiyaç duyduğu işlem gücü arttığı için eski mimariyi kullanan CPU, GPU zamanla yetersiz kalır.

    Ben yenisi varken eskisini almam, alacak olana hayırlı uğurlu olsun :)
  • HTC aslında kendisini batının OnePlus’ı olarak konumlasa çok rağbet görür.
    Nispeten uygun fiyata amiral gemisi özellikleri, üzerine çalışılmış stabil bir yazılım ve güncelleme desteğiyle belki Samsung kadar satamaz ama belirli bir kitleye epey satış yapar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes işlemciye takılmış. Mi A3 kullanıyorum. Aynı chipset var. Ben 1.8K ya aldım telefonu ki ben bile pahalı aldım şuan 3K ya satmaya çalışanlar var. İşlemci kötü değil Kesinlikle. Verilen işleri

    eksiksiz yerine getiriyor ve aşırı verimli çalışıyor.



    Antutu skorlarına bakarak telefon almayı bı kenara bırak hiç bir telefonuma antutu yüklemedim bile. İki üç puan gösteren uygulamaya çok bağlanmamak gerek.





    Mi A3 gibi bir telefonu 3-4K ya alıyorsan eğer kötü olur. Verdiğin paranın karşılığını değildir. En değerli benchmarkda budur. HTC de tam olarak bunu yapacak fiyat/performansı kötü olacak. İşlemcisi kötü değil. Şu telefon 1.5-2K olsa mesela mükemmel olur ama olmayacak işte.

  • talhadogdu T kullanıcısına yanıt
    HTC desire 19+ yurtdışı fiyatı 280€ olarak listelenmiş. Bence 3000-4000 bile çok iyimser bir yaklaşım oldu. 5-6k diyelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fiyatı belli olmadı mı daha ya
  • teknoert kullanıcısına yanıt
    Mesajımı ilk başta 4000 üstü olarak yazmıştım aslında ama HTC'de işler kötü ya belki ters köşe yaparlar 3-4k arası diye mesajı güncelleyeyim dedim hocam
  • Telefon aldığınızda 7 10 yıl arası kullanıyorsanız lafım yok ama şöyle bir durum var; mesela babam telefonu niçin kullanır: telefon görüşmesi yapmak için, haber okumak için, cuma mesajı atmak için, yeğenleri geldiğinde oyun oynatmak için kullanır. Benim babam veya normal bir kullanıcı (donanımhaberliler telefonu benchmark için alır) aradaki farkı ayırt edemez.

    İşin özü: kullanmadığın kullanamadığın uygulamalar için o kadar yüksek işlemciye gerek yok.

    + olarak birkaç sorum var!
    -1 sene önceki işlemci eski midir?
    -Bunda yapıp onda yapamadığın ne var?
    -Şu an hangi telefonu kullanıyorsun?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SAGLAMMORUQ S kullanıcısına yanıt
    Çok gereksiz uzatıyorsun, babanın ağzından konuşuyorsun. Hele bir çalış kendi paranı kazanıp kendi telefonunu al da sonra paranın karşılığını almak için konuşalım :)

    Ama madem sormuşsun yanıtlamadan geçmeyeyim;

    1- Aynı paraya satılıyorsa, evet 1 sene önceki işlemci eskidir.
    2- Yeni işlemcinin oyundaki FPS, desteklenen kamera çözünürlüğü ve kayıt yetenekleri, ısınma ve şarj yönetimi olarak daha iyi bir deneyim sunacağı kesin
    3- 2017 yılında aldığım Snapdragon 821 kullanan Xiaomi Mi 5S üzerinde sürekli değişik rom kullanıyorum. Artık yetmemeye başladığı için yakında değiştireceğim.

    Madem sen bana sormuşsun ben de sana sorayım;

    Neden şu anda kullandığın bilgisayar pentium 3 işlemcili değil, ya da neden ekran kartın mx400 vs değil? Eski bilgisayarımdaki bu işlemci ve ekran kartları hala çalışıyor bozulma gibi bir durum da söz konusu değil. Hadi bunu da sen cevapla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.