Şimdi Ara

Öne çıkan Google snippet'larına eklenen vurgu özelliğiyle birlikte aradığınızı bulmak artık çok daha kolay

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Çeşitli algoritma güncellemeleri ve arama motoruna eklediği yeni özelliklerle daha iyi bir arama deneyimi sunmak isteyen Google, kullanıcıları doğrudan istedikleri bilgiye götüren içerik vurgulama özelliğini devreye aldı.



    Ayrıca Bkz.Google, gizli modda kullanıcıları izlemekle suçlanıyor



    İstenilen bilgiye ulaşmak kolaylaşıyor



    Son birkaç yıldır öne çıkan snippet'lar için içerik vurgulama özelliğini test eden arama devi, öne çıkan snippet'lara eklediği içerik vurgulama özelliğiyle birlikte, kullanıcıların istedikleri bilgiye ulaşmalarını kolaylaştırıyor.



    Öyle ki kullanıcılar öne çıkan snippet'lara tıkladığında, doğrudan web sayfasındaki içeriğin ilgili kısmına yönlendirme yapılıyor ve Google'ın faydalı bulduğu yer sarı renkle vurgulanıyor. 





    Reklam gelirleri azalabilir



    Google'ın öne çıkarılan snippet'lara eklediği içerik vurgulama özelliğiyle birlikte, kullanıcının istediği bilgi web sayfasının en sonunda olsa dahi snippet'a tıklanıldığında sayfa otomatik olarak aşağı kaydırılıyor ve buradaki ilgili içerik sarı renkle vurgulanıyor.



    Bu özellik, kullanıcı deneyimini iyileştirse de vurgulanan içeriğin üstünde kalan reklamlar ziyaretçiler tarafından görüntülenmediği için site sahiplerinin reklam gelirlerini düşürebilir. Dolayısıyla site sahipleri reklam yerleşimlerini optimize etmek mecburiyetinde kalabilir.








  • Geç bile kalındı bomboş editörlerin yazdıkları yazılardan bir az olsun rahat bir nefes alırız.

  • google haberinde bile araya apple sıkıştırmak

  • google'un yaptığı büyük hırsızlık, site sahipleri bir araya gelse ve tek tıkla milyarlarca site off durumuna düşse bir kaç saatliğine, bakalım o zaman yapabilecek mi böyle artistlikler, google amacı kullanıcı memnuniyeti değil anasayfada daha çok zaman geçirsin çünkü anasayfadaki reklam gelirinin %100 kendine kalıyor, sitede bu oran % 50.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Google önce spam haber yapan haber sitelerine bir çare bulsun. 5 satırlık habere 20 sayfa galeri ekleyen saçma sapan içeriklerden gına geldi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.