Şimdi Ara

PS5 özel oyunları PS4 ile uyumlu olmayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Microsoft’un Xbox Series X konsoluna geçmişe yönelik uyumluluk desteği kazandırma çalışmaları devam ederken Sony ise PS5 konsolunda her zaman olduğu gibi muhafazakar bir yaklaşık sergilemeye devam ediyor.



    Sadece PS5 özelinde



    Her zaman olduğu gibi yeni nesil konsollar ile birlikte pek çok oyun ilk kez tanıtılacak ve konsola özgü olacak. Xbox Series X konsolunun genelde Xbox One ile uyumlu özel oyunlar piyasaya çıkaracağı tahmin ediliyor ancak PS5 konsolu buna izin vermeyecek.



    Ayrıca Bkz.SüngerBob Kare Pantolon ile lokantaların efendisi olun



    Sony IE patronu Jim Ryan yaptığı açıklamada PS5 için geliştirilen yeni oyunların sadece bu konsola özel kalacağı ve PS4 ile uyumlu olmayacağını duyurdu. Bu sayede PS5 konsolunun üst seviye donanımından en iyi şekilde istifade edecek.



    Sony elbette konsolun satışlarını arttırmak adına da böyle bir adım atmış durumda. Bu adım uzun süredir PS4 serisine yatırım yapan oyuncuları hayal kırıklığına uğratabilir zira her konsol sahibi bir sonraki neslin özel oyunlarına erişim sağlamak ister. Bakalım yıl sonuna kadar bu kararlarda neler değişecek?



     








  • Haber değeri taşımıyor. Hatta haber yapılması bile komik. Yıllardır yeni nesle gelen özel oyunlar bir önceki nesil ile uyumsuz oldu. PS3 ve PS4 döneminde bir önceki nesil(veya nesillerin) oyunları remastered olarak, güncel nesle çıktı. Yani yeni bir şey değil. Haber değeri taşıyan bir şey değil. Aynı PS3 Exc oyunlarının PS2'de olmaması, PS4 Exc oyunlarının PS3'te olmaması gibi bir durum.
  • Ne mi değişecek ? Hiçbir şey değişmeyecek. Japon bu adamlar Japon. PS 5 satışlarını baltalamak olur bu karar. Asla yanaşmayacaklardır.

  • Haber değeri taşımıyor. Hatta haber yapılması bile komik. Yıllardır yeni nesle gelen özel oyunlar bir önceki nesil ile uyumsuz oldu. PS3 ve PS4 döneminde bir önceki nesil(veya nesillerin) oyunları remastered olarak, güncel nesle çıktı. Yani yeni bir şey değil. Haber değeri taşıyan bir şey değil. Aynı PS3 Exc oyunlarının PS2'de olmaması, PS4 Exc oyunlarının PS3'te olmaması gibi bir durum.
  • PS4 Pro var yanına Xbox Series X düşünüyorum ben PS4 ü hızlıca harcayacaklarını düşünmüyorum çünkü 120milyon satmış bir cihaz var bu nekadar mantıklı olur sizce? son olarak fiyat olarak uygun olmayacağı da açık ve ekonomiler bu kadar kötüyken ilginin yeterli olmayacağı kanaatindeyim. PS4ün 3 senesi daha var.

  • f.saricam F kullanıcısına yanıt
    PS3 döneminde neler yaptıklarını da unutmamak lazım. Bence ps4 deki başarısı sony e gereksiz bir özgüven verdi. Bu nesilde ps4 kadar satmasının imkanı yok konsolun. Çünkü dünya ekonomisi sarsıldı ve ayrıca microsoft bu kez insanları dinliyor.

  • Eh yani onca yeni teknoloji var desteklenecek eski konsollarda olmayan adamlar bunları daha özgürce kullanabilir bu sayede.

    Zaten eskiden de vardı bu god of war'ın son oyunu ps 3'e çıkmadı,zaten kapasitesi de yetmezdi önceki konsolun.

    Zaten çoğu oyuncu yeni nesil oyunları deneyimlemek için yeni konsol alıyor.

    Gamepad'te yapılan yeni tetik hissi,raytracing,yeni grafik motorları vs. bir önceki nesile göre epey fark ettirecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redoracle -- 1 Haziran 2020; 16:1:4 >
  • Uyumlu olsaydı şaşardım zaten ps şimdiye kadar hangi bir önceki konsolluyla uyumlu oldu ki yani gereksiz bir haber olduğunu düşünüyorum ??

  • Gayet mantıklı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TheStarBox kullanıcısına yanıt
    Özgüvenlerinin arkasında yadsınamaz bir başarı var kendi açılarından haklılar. Ekonomi açısından çok haklısın öyle ki konsollar konsol olmaktan çıkmış resmi alanlarda dahi PC'ler ile karşılaştırılır oldular.Bu da insanları sadece xBox'a değil PC'ye de yönelendirecektir.Benim şahsi fikrimse xBox'ın (maalesef) hala PS seviyesinde olmayışı ve bir alternatif doğuramaması.
  • hangisi bir öncekine uyumlu oldu ki ztn olsaydı şaşardım
  • Halbuki low grafik ile ps4'e de çikartabilirdi. Ps4 pro'yada medium grafik ile cikardi.

  • Normal bir durum, öyle bir beklenti de yok zaten. Her zaman yeni konsolun exc. oyunları bir önceki nesilde oynanmaz. Beklenti ps4 oyunlarını ps5'te de oynayabilmemiz (remastered olmadan, zaten satın alınmış olan bir şeyi tekrar satın almadan ).
  • Adamlar tabiki de çalıştırtmayacak. O zaman ps4 ü olan neden 5 alsın. Olması gereken bir politika.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Doğru bir karar geriye uyumluluk saçmalığı yeni oyunları baltalıyor

  • f.saricam F kullanıcısına yanıt
    Aslında konsollar yurt dışında yine uygun fiyatlı pc alternatifi olacaklar, sonuçta 400-500 dolar bandında iyi bir oyun bilgisayarı toplamak çok zor.Özellikle xbox ın gpu sunun 2080 seviyelerinde olması ilginç bir konu. Ama donanım haricinde insanlar aldıkları hizmetin kalitesini de önemsiyor bence. Ben şahsen hem ps4 slim, hemde pro kullanıcısı olarak. Playstation ın işletim sisteminden illet ettim. inanılmaz kalitesiz ve sorunlu. Ayrıca online altyapı hizmeti de yeterli değil.
    Bu iki konu beni inanılmaz soğuttu playstation dan.
  • Birçok oyun üreticisi her iki platforma da oyunlarını çıkaracak zaten. Özel oyunları da bırakın sadece yeni konsoluna çıkarsın tabi ki. Kullanıcı olarak ben de istemem ama ticari iş sonuçta ne bekliyorsunuz çıkarsın yeni makineyi sonra nasıl olsa oyunların tamamı PS4'e de çıkıyor diye satış yapamasın sizce mantıklı mı? Xbox da tüm özel oyunlarını iki cihazına da çıkarmaz emin olun. Bir kere donanım gücü bile önceki neslinin 2-3 katı yani aynı oyunu eski sisteme uydurmaya çalışmak istemez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XPerience -- 1 Haziran 2020; 17:18:5 >
  • Birde bu karara destek oluyorlar hahaha Xboxtan herşeyimi geri olur.

  • PS5 oyunları PS4 uyumlu olmasın bence doğru karar ama lütfen PS4 oyunları PS5 uyumlu olsun, yoksa PS5 nesli bir önceki nesil gibi remastered çöplüğüne döner.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheStarBox kullanıcısına yanıt
    Hayatımda son 4 aya kadar hiç konsol kullanmamıştım. Son 4 aydır PS4 Pro kullanıyorum. Oyun oynamak için gerekliliklerin minimum seviyede olması PS'i cazip yapan tek yanı.(Bir televizyon ve karşısında bir koltuk yetiyor.) Şuanda PSN hesabımı ve PS'i satarık gayet yeterli bir PC toplayabiliyorken neden PS kullanmalıyım düşünmekten işin içinden çıkamadım. Online altyapı zayıf dediğin gibi oyun fiyatları dudak uçuklatıyor ve PC'nin saymakla bitmez nimeti de cabası.(Satarak alabileceğim PC bir PS kadar oynatamaz tabi üzerine ekleme yapmak gerekir.)
  • Olması gereken budur zaten. Eskiden Xbox 360 oyunları da eski cihaza çıkmamıştı (Ghost Recon Warfighter falan vardı). Maalesef Phil Spencer xbox'ı batırdı

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.