Şimdi Ara

Intel DG1, RX 560 ve GTX 1050’den yavaş olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Mavi ekip bir süredir harici ekran kartı geliştiriyor. İlk nesilde şu ana kadar takip ettiğimiz kadarıyla fazla iddialı olması beklenmeyen Intel’in çözümü 3DMark’ta ortaya çıktı.



     



    Intel’in testte gün yüzüne çıkan yeni kartı yazılım geliştirme aygıtı (SDV) sınıfında dolayısıyla model son kullanıcıya sunulacak bir kart değil. SDV aygıtının yine de nihai çözümün performansına dair ipuçları içerdiğini söylemek mümkün.



    GTX 1050'nin gerisinde



    Aldığı puan itibariyle model AMD tarafında RX 560’ın, Nvidia tarafında ise GTX 1050’nin arkasında yer alıyor.  96 EU içerisinde 768 shader birimi taşıyacak DG1 kartında 3/6 GB kapasiteli GDDR6 bellek tercih edilecek. Diğer taraftan GPU kanadında farklı konfigürasyonlar görmemiz de olası.



     



    Mevcut haliyle DG1’de yer alacak Gen12 mimarisi Ice Lake işlemcilerinde bulunn Gen11’in 2 katı performans sergilese de bu DG1’in harici ekran kartı formatında bir entegre grafik birimi olmaktan öteye taşımaktan çok uzakta.



    Ayrıca Bkz.5. nesil Ryzen işlemcilerin kod adı belli oldu, mimari değişmeyebilir-7 nm'ye halen devam



    Xe-Hp tabanlı DG2 kartında ise DG1’deki shader sayısının 4 katına kadar daha fazla çekirdeğe yer verilmesi bekleniyor. Bu açıdan Intel’in harici ekran kartı piyasasında asıl etkili olacak ilk harici ekran kartı DG2 olacağa benziyor.



    Kaynak:https://videocardz.com/newz/intel-xe-dg1-still-slower-than-radeon-rx-560-and-geforce-gtx-1050-ti







  • İlk başlarda böyle olabilir ama üstüne koymaya devam edecekler. Hemen 2080 ti kartına rakip çıkartacak değiller.

  • Çöp

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Performans olarak kötü bir performans sunuyor intel gibi dünya markasının böyle bir ekran kartı ile kullanıcıların karşısına çıkması üzdü beni

  • Evet kötü bir ekran kartı olduğu malum umarım intel markasına göre değil performansına göre bir paha biçer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir yerden başlamak gerekir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Daha önceleri nforge çip setini üreten nvidia-intel çekişmesiyle , intel ekran kartı üretimi gündeme gelmiş ,sonraları nvidia çip seti üretmekten , intel de ekrankartı işinden vazgeçmiş idi.-Günün sonunda Ati'yi satın alan AMD , her iki platformda da ve hatta her platformda (işlemci ,ekrankartı ,ps-xbox )yer alarak karlı çıktı :)

    Bakalım şimdi ne olacak , nvidia tekrardan çipseti işine girecek mi.Halbuki çok iyi şeyler yapmış idi esa desteği ile.

    Ah be zaman neleri aldı götürdü bizden gençliğimizi ,saygımızı , 3DFX 'i , DFİ lan party anakartları.Şimdi varsa yoksa ürün reklamları 1000000 tl'lik pc leri toplayan beşparaetmez uotuberler.
  • Bunu da i3 parasına satarlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • benim 10 yıllık HD5770 beş basar buna :P

  • Intel'in ekran kartı pazarında tecrübe sahibi olması için, daha çok emek harcaması lazım, herkez bildiği işi yapsın daha iyi.
  • Sen de yazmayı bilmiyorsun yazma o zaman. Herkez değil herkes.

  • Neden çöp? Leş? Vs. Gereksiz marka gömmeye de gerek yok.
    Yeniler ve basit bir giriş amaçları var. Yani boş laf dolmuş buralar.
    Pek tarzları(intel sömürü sever) olmasa da bu ilk seriler ucuzdan çıkartacaklar ve makul bir fiyata 1050 civarında birşey gayet iyi olabilir.
    Herşeyi geçtim. Pazara yeni oyuncu rekabet demek. Bence bu yönü bile olayı gömmenize mani olmalıydı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nirvanha kullanıcısına yanıt
    Intel gpu işine girer ama NVidia çip işine girmez diye düşünüyorum. Çünkü, hem pahalı olacak hem de AMD kartlar ve işlemciler ile nasıl geçinecek?

  • Intel'in zamanında iyi denebilecek derecede denemesi oldu ama rekabet etmek istemedi. Bence şimdiki seviyelere gelirler ama piyasada durum ne olur bilemem.

  • Bendeki 2 GB MSI R9 270 Gaming bile tek tuşluk basit bir hız aşırtma ile GTX1050'yi geçiyor, Intel giriş seviyesi ekran kartı yaparak neyi amaçlıyor ki? Zaten işlemcilerinin neredeyse tamamında giriş seviyesi ekran kartı var...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haberin kaynağında 1050'den değil 1050 ti'den güçsüz olabileceği söylenmiş. İki kart arasında hatrı sayılır bir performans farkı var.

    İntel bence doğru segmentle çıkış yapıyor. Nispeten rekabetin ve alınabilecek kart sayısının az olduğu seviyeler. Sorunsuz ve uygun fiyatlı bir kart olursa hem son kullanıcı tercih eder hem de hazır sistem satıcıları f serisi işlemcilerin yanında kullanır.

  • JustNaggy kullanıcısına yanıt
    Hayırdır, sana ne benim ne yazdığımdan. Intel daha önce Larrabee gpu'lu ekran kartlarını çıkaracaktı olmamıştı. Oyunlarda iyi yazılım desteği vs. Bu işler o kadar kolay değil. İyi gpu üretmek cpu üretmekden daha zor, w/p dengesini ayarlamak gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 1 Haziran 2020; 8:26:55 >
  • Bunun harici olması ne artı katıyor ki zaten e-qpu ile ekran kartlarını harici olarak kullanabiliyoruz ben anlamadım ne farkı olacak veya harici olarak belirtmelerınde ne anlam var kı

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.