Şimdi Ara

Microsoft, Windows kullanıcılarını Edge tarayıcısına zorlamaya devam ediyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Microsoft, yeni ve geliştirilmiş Edge tarayıcısını zorlamada giderek daha agresif hale geldi. Şirketin en son hamlesi, başka bir tarayıcı çalıştırmak için başlat menüsü aramasını kullandığınızda, Edge tarayıcısı için bağlantılar göstermek.



    Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy Note 20 serisinin kamera detayları sızdı



    Microsoft reklam işini abarttı



    Windows'un arama kısmına örneğin Chrome, Opera veya Firefox yazarsanız, Edge tarayıcısını başlatmak veya yüklemek için bir bağlantının da belirdiğini göreceksiniz. Bazı kullanıcılar Microsoft'un yazılımlarını işletim sistemlerinde tanıtmak için bir hakka sahip olduğunu söylese de, birçok kişi bu durumun yanlış olduğu görüşünde.





    Ayrıca buna ek olarak eğer Windows 10 işletim siteminiz güncel ise, alt bara eklenen arama kısmına tıkladığınızda, açılan pencerenin alt kısmında da Microsoft Edge tarayıcısını yüklemenizi öneren bir reklam göreceksiniz. Microsoft henüz konuyla ilgili olarak bir açıklama yapmış değil. Rakip şirketlerin bu duruma nasıl bir tepki koyacakları ise şimdiden merak konusu olmuş durumda.



    Kaynak:https://techdows.com/2020/05/new-microsoft-edge-download-ad-windows-10-2004.html







  • yeni edge tarayıcısı gayet stabil hızlı chrome tabanlı kullanmadan karar vermeyin eklenti desteğide geldi gayet güzel tarayıcı

  • Senelerdir Chrome kullanıyordum, Edge resmi olarak çıktığından geçtim gerçekten çok iyi tarayıcı denemek isteyenlere tavsiye ederim.

  • Keşke Windows 10 ilk kullanıma sunulduğunda varsayılan tarayıcı olarak şu an kullanılan yeni Chromium tabanlı tarayıcı sunulsaydı. Çok daha başarılı olunurdu. Çünkü yeni tarayıcı oldukça başarılı ancak Chrome alışkanlığı üst seviyelere ulaştığı için bırakılması zor görünüyor.

  • Yüklü ve aktif olarak kullanmama rağmen bende de reklamı çıktı :)

  • tarayıcıyı yeni kurdum chrome 10 yıldır kullandım ve kullanıyorum yeni edge hız anlamında çok iyi ve daha stabil geldi biraz kullanıp nihai kararımı vericem ancak ilk izlenim gerçekten güzel gibi ilk edge göre

  • Edge varsayılan olarak kullanıma sunulsaydı ve reklam olmasaydı bütün Microsoft kullanıcıları kullansaydı yeterli olacaktı

  • Üf ne büyük kabahat. Kendi işletim sisteminde, bak bizim tarayıcımızı da dene diye ufak bir reklam gösteriyor.

  • Bu tarz tanıtımları görmek istemiyorsanız çözümü buradaki mesajımda paylaştım.

    Şu anda kendi tanıtımlarını yapıyorlar gibi görünüyor. Fakat Xiaomi'ye dönerlerse şaşırmam.
  • Bende yaklaşık bi 10 yıldır crome kullanıyordum 1 ay kadar önce reklamda görüp cromium u kurdum gayet memnunum stabil eklenti desteğide var cihazım 4gb ramli olduğu için crome da fazla sekme açınca sıkıntı oluyordu karşılaştırdım neredeyse far yarı yarıya

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende edge geçtim 1 aydır son sürüm gayet stabil chromu şu an kullanmıyorum henüz kaldırmadım ama yakındır

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Telefonda ve bilgisayarda aktif kullanıyorum çok menunum tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Editör bey diğerlerinin (Başta google) taciz mertebesine varan reklamlarını ve rakiplerinin işletim sistemlerine nasıl kendi uygulamalarını sunmayarak ve 3. parti geliştiricileri engelleyerek mobbing yaptığını da yazsaydı, kendisinin bu yorumlarını ciddiye alabilirdim.

  • Edge Chromium Beta halindeyken yüklemiştim o zamandan beri kullanıyorum. Opera ve Mozilla'yı aklıma dahi düşürmedi. (Touch VPN ve ADGuard eklentileri ile on numara.)

  • Windows 7 üstünü ve Edge kullanmıyorum. Tarayıcım Firefox 65. Firefox'un yeni sürümleri kullanıcı mahremiyeti ihlalleri yaptığı için kullanmıyorum.

    Fakat buradaki problem sadece başlat menüsü arama özelliği. İS orada kendi programını tercih edebilir.

    Siz programı kurduğunuz klasörden acacaksınız, veya o dosyaya kısayolu istediğiniz yere koyacaksınız. Yani burada bahsettiğiniz cok ciddi bi sorun değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geleneksel Windows ve Edge kötüleme haberlerinden biri daha. Bir kaç farklı cümle eklenerek ısıtılıp ısıtılıp yeniden sürülüyor. Bakıyorum editör de aynı.

    Geçen sefer yazdığı haberi : "Microsoft'un uyguladığı bu reklam modelinin, haksız rekabet konusunda bir davaya neden olup olmayacağı ise şimdiden merak konusu." diyerek bitirmişti.

    Bunu da: "Rakip şirketlerin bu duruma nasıl bir tepki koyacakları ise şimdiden merak konusu olmuş durumda." şeklinde bitirmiş.

    Kendine bu konuda bir "merak konusu" edinmiş bir editör arkadaş ama Microsoft'un yaptığı önerinin reklam mı, yoksa zorlama mı olarak adlandırılması konusunda biraz kafası karışık. Benim önerim bir sonraki haberde "Microsoft kullanıcıları TEHDİT etti" başlığını atıp "Cumhuriyet başsavcılığının bu konuda nasıl bir işlem yapacağı merak konusu." diye bitirirse daha çok ilgi çeker.

    Youtube'a, Gmail'e başka bir tarayıcı ile girilince sitenin Chrome önermesi (üstelik çıkan uyarıyı kapatmak zorunda kalıyorum) zorlama ya da reklam olmuyor ama Windows işletim sistemi ile en iyi uyum sağlayacak tarayıcıyı önerince zorlama oluyor.

    Ortada bir zorlama orlama var mı? Var. Bu haberin bizzat kendisi baştan aşağı zorlama.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alaz1903 -- 31 Mayıs 2020; 20:23:2 >




  • bütün üyesi olduğum sitelerin uygulamaların şifresini chrome a kaydedmişim
    şifreleri taşıma gibi bir lüksüm olsa kullanalım ama mecburen ios olsun android veya pc chrome kullanıyorum
    elbette şifreleri chrome da ayarlardan teker teker açıp bir yere not edip taşıyabilirim
    bana faydası ne olacak

  • dr_divx D kullanıcısına yanıt
    Tek tuş ile çerezler, şifreler, yer imleri taşınabilir. Edge pili daha verimli kullanıyor.
  • Microsofta karşı bu kin yada önyargı neden bilmiyorum ama edge gayet iyi. Reklam zorlama kısmı gayet normal. Reklam da mı yapmasınlar.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.