Şimdi Ara

Kuzey Kutbu'nda 'gece parlayan bulutlar' görüldü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • İlk olarak 1885'te Endonezya'da bir yanardağın patlamasından sonra tespit edilen gece parlayan bulutlar her yıl düzenli olarak kutuplar üzerinde atmosferin mezosfer tabakasında görülüyor.



    Bu yıl Ağustos ayında görülmesi beklenen gece parlayan bulutlar tahminlerden önce ortaya çıktı. Bu, bulutların 2. en erken görüntülenmesi. Görüntüler NASA'nın AIM isimli uydusundan elde edildi. Uydu 17-25 Mayıs tarihleri arasında bulutların hareketlerini topladı.



    Mezosferde oluşan 'gece parlayan bulutlar'



    Dünya'nın her iki kutbunda normal bulutlara göre çok daha yüksekte yeryüzünden yaklaşık olarak 80 km yukarıda oluşan gece parlayan bulutlar her yıl gözlemleniyor. Kuzey Kutbu'nda daha sık ve daha parlak oluyorlar.



    Gece parlayan bulutlar, genellikle -134°C ile -148°C arasında oluşuyor. Su buharı bu aşırı soğuk ortamda donarak küçük kristaller halinde serbest dolaşım yaparken etraftaki toz gibi küçük parçacıklara yapışırlar. Bu şekilde oluşan parçacıklar birleşerek bulut haline gelirler.



    Ayrıca Bkz.İlk yıldızlararası misafirimiz Oumuamua, bir hidrojen buzdağı olabilir



    Güneş'ten gelen ışığın bu kristallerden yansımasıyla gökyüzünde parlayan bulutlar görülür. Gece parlayan bulutlar özellikle güneş batarken ve hemen ardından güzel görüntüler ortaya koyuyorlar.



    Kaynak:https://www.nasa.gov/feature/goddard/2020/nasa-aim-spots-first-arctic-noctilucent-clouds-of-the-season-polar-mesospheric







  • 80km. neredeyse uzayin siniri.

  • Rabbimizin gerçekleştirdiği hadiseler, hikmetinden sual olunmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekb1r -- 31 Mayıs 2020; 22:40:13 >
  • tekb1r T kullanıcısına yanıt
    Sual olunca zaten dini bırakıyorsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.