Şimdi Ara

Ryzen 4000 işlemciler 5 nm+ süreciyle gelebilir: TSMC 5 nm+'de hacimli üretime bu yıl geçebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • AMD’nin Zen 3 mimarisiyle gelecek işlemcilerinden donanım dünyasının beklentileri büyük. Son rapora göre firma çıtayı daha da yükseltebilir.



     



    Intel’in halen 14 nm sürecini tercih şu günlerde AMD daha güncel 7 nm tekniğini kullanması nedeniyle gerek güç tüketimi gerekse de performans kanadında büyük avantaja sahip. Vermeer kod adlı Ryzen 4000 işlemciler için şimdiye kadar 7 nm+ sürecinden geleceği biliniyordu.



    Ryzen 4000'de 5 nm+ iddiası heyecanı bir kat daha arttırdı



    Son rapora göre AMD Zen 3 mimarisiyle gelecek 4. nesil Ryzen işlemcilerinde 5 nm+ nodunu tercih edebilir. Burada TSMC’nin bu yılın sonlarına doğru 5 nm sürecinde hacimli üretime geçeceğine de yer verilmesi raporun doğruluk ihtimaline katkı sağlayan bir bilgi. Ayrıca rapora göre TSMC'nin 5 nm+ sürecinin en büyük müşterisi AMD olabilir



     



    Son olarak AMD’nin Vermeer kod adlı işlemcilerini bu yıl sonu ya da gelecek yılın başlarında duyurması bekleniyor. Computex 2020’nin Eylül ayında gerçekleşecek olması nedeniyle tanıtımın yıl sonunda satışın ise Q1 2021’de gerçekleşmesi üzerinde duruluyor.



    Ayrıca Bkz.MSI 16 MB ROM’lu anakartlarına Zen 3 desteği geleceğini doğruladı



    Performans kanadında AMD’nin %15 IPC artışı vadettiği Ryzen 4000 işlemcilerinde bu gelişmenin altında üretim nodundaki geliştirmelerin yanı sıra CCX başına 4 yerine 8 çekirdek konumlandırılması ve tüm çekirdekler arasında paylaşılacak bir L3 önbelleği tasarımı yatıyor olabilir.



     



     



    Kaynak:https://www.guru3d.com/news-story/ryzen-4000-desktop-processors-moved-to-5nm-process-and-released-in-late-2020.html







  • Ryzen 4000 işlemciler 5 nm+ süreciyle gelebilir: TSMC 5 nm+'de hacimli üretime bu yıl geçebilir
  • amd ryzen ile çok güzel bir iş çıkardı ama isimlendirme ile saç baş yoldurdu.

    işlemci serisi ve mimari serisinin paralel gitmesi yada karışmayacak şekilde isimlendirilmesi gerekiyordu.

    haber doğru olabilir çünkü b450 ve x470 anakarta desteğin kesileceği söylenmişti, sonra döndüler tabi ama nedeni 5 nm ye geçiş ise eğer mantıklı.

  • Bu ne ya sürekli telefon gibi işlemci haberleri görüyoruz. Arka arkaya model çıkması gerçekten çok kötü.

  • Bugün yabancı bir youtuberda aynısını söyledi. Intel daha 10 nm geçmeden 5nm+ a geçmek inteli cidden zor durumda bırakır. Ama anlamadığım şey amd cpularının asıl problemi bellek hızı orada ciddi bottleneck oluyor. Ddr5 çıkınca ryzenların performansı uçup gider bence. Bakalım neler olacak şöyle 5 ghz full yükte 60-70 görecek miyiz merak ediyorum :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 5ghz yazınca nolur yazmasa nolur.

    Fx 9590 5ghz di de noluyordu?

    Önemli olan mimari saat hızı falan hikaye gücün ölçüsü değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD Ryzen 4000 serisinin kesinlikle 7nm+ olacağını üzerine basa basa defalarca söyledi. Rekabette çok geride kalsalar belki çıkışı 2020 Aralık veya 2021 ilk çeyreğine taşıyarak böyle bir yola gidebilirlerdi fakat şu an bunu yapmalarının mantıklı sebebi yok, rakip daha 10 nanometreye inemedi...

  • Keşke öne alsalar, 4000 serisini bekleyeceğim diye iflahım kurudu. X570 alıp 3600 XT ile idare etsem mi diye düşünür oldum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zen 3'ün 5nm+ ile geleceğini sanmıyorum. Zen 4 için mümkün ama.

  • "CCX başına 4 yerine 8 çekirdek konumlandırılması ve tüm çekirdekler arasında paylaşılacak bir L3 önbelleği tasarımı yatıyor olabilir." CCX başına dendiğine göre çoğul olduğunu ve yine en azından 2 ccx barındırdığını varsayarsak, bunu 7np üretimi ile yapmaları zor gözüküyor. Zen 3, ccx başına 8 çekirdek barındırıp chiplet başına iki ccx ile gelecekse, 5nm üretilmesi kaçınılmazdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ryzenmaster -- 29 Mayıs 2020; 20:56:45 >
  • TheJudgé kullanıcısına yanıt
    Adam telefon dememiş ki niye yükseldin bu kadar

    Çok model çıkarıyolar demiş. Haksız olduğu konu sadece işlemcilerin çıkmasının üzerinden 1,5 yıl geçmiş. Her iki firma da rekabette. O yüzden pazar payı kapmaya çalışıyorlar o kadar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ryzen 4000 işlemciler 5 nm+ süreciyle gelebilir: TSMC 5 nm+'de hacimli üretime bu yıl geçebilir
  • Hocam seni ne kadar zamandır tokatlamımıştım. Batman'i görür görmez; tamam şu arkadaşı bir tokat manyağı yapayım dedim ama... aşağıya doğru inmez olaydım Bu ne la çok iyi olmuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .V. -- 29 Mayıs 2020; 21:7:7 >
  • TheJudgé kullanıcısına yanıt
    Öncelikle sen değil siz diye hitap etmeniz gerekiyor. Nereden geliyor bu samimiyet ve laubalilik? Yeniden okursanız mesajımda telefon içerikleri görmek istiyoruz işlemci veya donanım içerikleri görmek istemiyoruz yazmadım, sürekli neden donanım çıkarıyorlar yazdım. Hayatımda hiç o uygulamayı kullanmadım ama sanırım ironi yapmak için yazmışsınız ama bence sizin bir okuma ve okuduğunu anlama kursuna gitmeniz gerekiyor. Zira ne yazdığımı dahi anlayamamışsınız.
  • Bu sitenin adı "DONANIM Haber"
    Ne tarz haberler bekliyorsunuz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesajımı alıntılayıp laubali bir şekilde konuşan seviyesiz kişi tam bir orta doğu insan profili çiziyor. Saygı nedir beklememek lazım sonuçta seviyesi belli.
  • bu iddia doğru çıkarsa intel piyasa değeri tarihin en düşük seviyesine geriler ,

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.