Şimdi Ara

The Last of Us 2, Arap ülkelerinde yasaklandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
2.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Yılın en merakla beklenen oyunlarından olan The Last of Us Part II'ye Orta Doğu'dan bir yasak haberi geldi. VG247 ve GamesIndustry.biz'in haberlerine göre, oyunun Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde satışı yasaklanmış durumda.



    The Last of Us Part II bildiğiniz gibi önümüzdeki ay çıkışını gerçekleştirecek. Oyun uzun süredir PlayStation Store'da ön siparişe açılmış durumda. Bahsi geçen ülkelerde ise PS Store'da The Last of Us 2 sayfası bulunmuyor. 



    PlayStation Support, konuyla ilgili sorular soran bir Reddit kullanıcısına,"Bir oyunun bölgesel PS Store'da yer almaması, oyunun ülkenin resmi mercileri tarafından yasaklanmış olduğu anlamına gelir. Bu konuda yapabileceğimiz bir şey yok." şeklinde cevap vermiş.



    Yasağın nedeniyle ilgili henüz herhangi bir açıklama yapılmadı, ancak tahmin yürütmek elbette pek zor değil. The Last of Us Part II'de çıplaklık, bazı cinsel içerikler ve LGBT temalarının yer alacağını biliyoruz. Orta Doğu'da bu tarz içerikler elbette pek hoş karşılanmıyor.



    The Last of Us Part II, 19 Haziran'da piyasaya sürülecek.





    Kaynak:https://www.gamesindustry.biz/articles/2020-05-26-the-last-of-us-part-2-reportedly-banned-in-the-middle-east
    Kaynak:https://www.vg247.com/2020/05/26/the-last-of-us-part-2-banned-middle-east/







  • İnsanların tercihleri bizleri ilgilendirmiyor ama bunun hoş bir tarafıda olduğu söylenemez. Hayatın amacı yemek ve birleşme üreme üzerine kuruludur. Dünya üzerinde yaşayan her canlı için durum böyledir. Karşı cinsten hissettiğin şeyi kendi cinsinden hissedemezsin aynı hazzı vermez, insanlara neden erdemli ve ahlak aşılanır çünkü mevcut yapıyı bozmaması gerektiği içindir. Doğanın dengesine ters böyle şeyler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portraitclub -- 27 Mayıs 2020; 2:2:21 >
  • Daha önce de yazdığım gibi insanların özgürlüklerini kısıtlayan kararlara karşı şirketlerin yaptırım uygulaması lazım. Avrupa İnsan Hakları Mahkemelerinin bu konularda çalışma yapması gerekiyor. Siyasi baskı uygulanması lazım. Yeter artık. Yobazca kararlara dur denmeli.

  • İnşallah ülkemizde de yasaklanır.

  • Sebep?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Clusive

    Daha önce de yazdığım gibi insanların özgürlüklerini kısıtlayan kararlara karşı şirketlerin yaptırım uygulaması lazım. Avrupa İnsan Hakları Mahkemelerinin bu konularda çalışma yapması gerekiyor. Siyasi baskı uygulanması lazım. Yeter artık. Yobazca kararlara dur denmeli.
    Kendi halklarına sorsak onların büyük kısmı da yasaklansın der. Baskı falan uygulayamazsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C2560DDFD

    Sebep?
    Kültürümüze aykırı.
  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt
    Türk kültürü mü anlatmak istediğiniz şey?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Başlığı düzelteyim; The Last of Us 2, çocuk tecavüzünün, eşcinselliğin en fazla olduğu ülkelerde yasaklandı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaciRomantik -- 27 Mayıs 2020; 3:8:32 >
  • Yasaklamaya karşıyım ama şu zenci, meksikalı , yahudi ve eşcinsel içerikleri her yere sokuşturarak bir antipati uyandırdılar bende.
  • Gün gelicek Arapları savunacağım aklıma gelmezdi😂 cahil cahil konuşma sen de gir verilere bak ondan sonra hangi ülke olduğunu anlarsın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Devlet eliyle uygulanan sansür genelde eğitimin yetersiz olduğu ülkelerde vardır. Oysa bu tip noktalarda halkın zaten kendisine zararlı gelen şeyleri tercih etmemesi gerekiyor. Fakat devletlerin, mevcut kültürel altyapıyı bozacağını düşündükleri şeyi engellemeleri de bana normal geliyor. Üstelik genelde sansür uygulaması yaygın olan ülkelerde halkın büyük kesimi de bu kararları destekler çünkü bu yapı sebebiyle “devletim beni enim için en iyisini düşünür” mantığı yayılıyor halkta.

  • UfukWest kullanıcısına yanıt
    Araplar veriler konusunda çok şeffa olduğundandır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Veronicaa kullanıcısına yanıt
    Tabi diğer ülkelerde bizim ülkemizde tecavüz tavan yaptı en çok tecavüz istismar bizde diye delice yarışıyor rapor paylaşmak için. Fazla gereksiz yorum kalabalığı yapmaya gerek yok. Birleşmiş Milletler raporu ortada zaten.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Veronicaa kullanıcısına yanıt
    ABD'de cinsel taciz karşıtı en büyük sivil toplum örgütü RAINN'in verilerine göre, ülke genelinde her 92 saniyede bir kişi cinsel istismar ya da tacize maruz kalıyor.

    Veriler, her 6 kadından birine tecavüz edildiğini ya da tecavüz girişiminde bulunulduğunu ve her 10 tecavüz mağdurundan 9'unun kadın olduğunu ortaya koyuyor.

    Cinsiyet eşitsizliğinin çok belirgin olduğu Hindistan, Pakistan ve Bangladeş gibi Asya ve özellikle Güney Asya ülkelerinde de cinsel taciz vakalarının oldukça yüksek olduğu görülüyor.

    Sivil toplum örgütleri ve düşünce kuruluşlarınca yapılan çalışmalar ve anketlere göre, sık sık toplu tecavüz ve vahşi cinayetlerle gündeme gelen Hindistan dünyada en fazla cinsel saldırının gerçekleştiği ülkelerden biri.

    Actionaid uluslararası sivil toplum örgütünün verilerine göre, Hindistan'da kadınların yüzde 79'u, Vietnam'da yüzde 87, Kamboçya'da yüzde 77 ve Bangladeş'te ise yüzde 57'si bir tür cinsel tacize maruz kaldı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Portraitclub kullanıcısına yanıt
    "insanlara neden erdemli ve ahlak aşılanır çünkü"

    insanlara sonradan aşılanan her şey doğanın dengesini bozmaktır. erkeklere sen sadece kadın sevebilirsin demek doğanın dengesini bozmaktır aynı şekilde kadınlara sen sadece erkek sevebilirsin demekte. eğer içinden kendi cinsine karşı bir ilgi varsa bunu ahlak erdem veya benzeri kalıplar ile başka şeylere dayatmaktır doğanın dengesini bozmak.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.