Şimdi Ara

Hibrit yüzer platform, deniz üzerinde farklı kaynaklardan elektrik üretmeyi mümkün kılacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Alternatif enerji santralleri için oldukça cazip olan okyanus ve denizler, üzerlerine kurulan tesisler için neredeyse sınırsız yer imkânı sunuyor. Özellikle rüzgâr enerjisi alanında oldukça popüler olan deniz üstü rüzgâr çiftliklerinin güneş enerjisine yönelik olanları yüzer platformlar şeklinde inşa ediliyor. Dünyada yeni olmayan bu teknolojinin kullanıldığı birçok örnek görmek de mümkün.



    Ayrıca Bkz.Burger King, sosyal mesafeyi korumak adına müşterilere iki metrelik kral tacı hediye ediyor



    Almanya merkezli Sinn Power isimli girişim ise deniz üstü alternatif enerji santralleri için farklı bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Şirketin üzerinde çalıştığı sistem modüler bir yüzer platform. Sadece güneş enerjisi için tasarlanmayan bu sistemde hem dalga hem de rüzgârdan da elektrik enerjisi elde edilebiliyor. Sinn Power, yaz dönemi içinde görücüye çıkması beklenen platformun yetenekleri Yunanistan sahillerinde göstermeyi umuyor.





    Oldukça kolay genişleme imkânına sahip olan platformla ilgili konuşan şirket CEO’su Dr. Philipp Sinn açıklamasında “Geniş kullanım alanları ve esneklik sunan teknolojiyi geliştirirken sistemin modüler olarak tasarlanması ana odak noktamızı oluşturuyordu. Yüzer platform, şebekeye bağlı olmaksızın dünyanın herhangi bir bölgesindeki ada yerleşimlerine enerji sağlarken deniz üstü rüzgâr çiftlerinin kurulumuna da katkı sağlayabilecek.” ifadelerine yer vermiş.



    Lego gibi büyütmek mümkün



    Yüzer platformun özelliklerine geldiğimizde karşımıza oldukça geniş özelleştirme seçenekleri çıkıyor. İlk olarak, sistemin her modülüne entegre halde dört dalga enerjisi dönüştürücüsü bulunuyor. Dalga enerjisi anlamında düşük potansiyele sahip bölgelere için her bir modüle 20 kW’lık güneş panelleri takmak mümkün. Son olarak kare şeklinde tasarlanan her bir modüle 4 tane de 6kWp’lık rüzgâr türbini takılabiliyor. Arzu edildiği takdirde bir modülde söz konusu üç yöntemi de kullanmak mümkün.  Bu halde yan yana getirilen modüllerle dev bir yüzer enerji çiftliği üretilebiliyor.





    Son olarak Dr. Sinn, sistemin patent sürecinden prototip aşamasına sadece iki yıl içinde geldiğini ifade etmiş.  



    Kaynak:https://www.forbes.com/sites/scottsnowden/2020/05/22/first-floating-ocean-hybrid-platform-can-generate-power-from-waves-wind-and-solar/#5f48e9c47f8c



  • Bir de deniz suyunu arıtıp içme suyu yapsa tam olur. Letonyalı bir mühendis sadece dalga enerjisiyle çalışan böyle bir sistem kurmuş. Her ne kadar basit gözükse de eğer gerçekten işe yarıyorsa müthiş. Hiçbir yerde benzerini görmedim bu sistemin.

  • gezegen bilimi uzmani degil hatta cahiliyim, ama bu bilgisizlikle aklima gelen bir konu var: ozellikle dalga enerjisi ve ruzgar enerjisini absorbe ederek elektrik enerjisine ceviren sistemler, dunyanin genel enerji-donusumu-iklim konularini nasil etkiliyor ? normalde topraga degmesi gereken isik panel tarafindan emildiginde ne oluyor ? ruzgarin enerjisini yuttugunuzda diger hava olaylari yagmursal harektler bundan nasil etkileniyor ? Sozum yanlis anlasilmasin, iyidir kotudur demiyorum, bunlarin etkilerini arastiran birileri var mi ? fosil yakit tuketmekden daha kotu degildir diye umuyorum ama bir yandan bu isin simulasyonlarinin bir yerlerde yapiliyor olmasi gerektigini dusunuyorum >

  • symbiat kullanıcısına yanıt
    Benim de merak ettiğim bir şey. Kaçınılmaz olarak tabiata dolayısıyla kendi geleceğimize etki ediyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.