Şimdi Ara

ABD kıskacındaki Huawei, MediaTek işlemci siparişini yüzde 300 artırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Huawei'ye yönelik Amerikan yaptırımları bir yıl daha uzatıldı ve bu durum Çinli telekomünikasyon devini, ürünleri için alternatif mobil işlemci tedarik kaynakları aramaya zorladı. Şirketin alternatiflerinden birisi de MediaTek.



    Ayrıca Bkz.İngiltere, 2023 yılına kadar Huawei'nin 5G altyapısına katılımını sonlandıracak



    Huawei, kendi mobil işlemcilerini bağımsız olarak geliştirebilen dünyanın en büyük üç akıllı telefon üreticisinden biri. Şirket uzun bir zamandır bunu yapıyor, ancak son ABD yaptırımları, Huawei'nin Tayvanlı üretici TSMC tarafından kendisi için üretilen yongaları tedarik etmesine izin vermemekte. Çinli şirket bu nedenle diğer üreticilerin sözleşmelerine güvenmiyor ve buna paralel olarak kendi işlemcilerini diğer şirketlerin ürünleri ile değiştirmeye karar vermiş durumda.





    MediaTek'e büyük görev



    Çin kaynaklı raporlara göre, ABD baskısı sonucu yeni bir çıkış yolu arayan Huawei, MediaTek işlemci siparişlerini 2020 yılının başından bu yana yüzde 300 artırdı. Huawei, Tayvanlı şirketin yeni 5G işlemcilerini orta ve yüksek fiyat segmentlerindeki cihazlarında kullanacak. Her iki şirket de bir yıldan uzun süredir işbirliği yapıyor, ancak daha önce Huawei, MediaTek 4G yongalarını sadece giriş seviyesi ve orta menzilli cihazlarda kullanıyordu.



    Çin kaynakları ayrıca MediaTek'in şu anda Huawei'nin sunduğu çip üretim ihtiyaçlarını karşılama konusunu değerlendirdiğini de bildiriyor. Uzmanlara göre Tayvanlı çip üreticisinin, Huawei'nin verdiği yüksek ölçekteki siparişle başa çıkabilmesi bir zafer olarak nitelendirilebilir. Zira MediaTek, son birkaç yıldır bir başka mobil işlemci geliştiricisi Qualcomm ile yoğun bir rekabet içinde. Huawei'ye gelince, şirket kısa süre önce MediaTek Dimensity 800 işlemcisine dayanan ilk akıllı telefon modeli olan Huawei Enjoy Z'yi 240 dolardan satışa çıkarmıştı.



    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2020/05/25/huaweis-orders-of-mediatek-chips-reported-to-have-increased-by-300/



  • Huawei yerinde olsam bende sattığım telefonları hangi ülkede satıyorsam o ülkenin kur bazında kendi parası ile ülkeye girmesini sağlardım, madem abd bana yaptırım uyguluyor bende ona bunun gibi ürettiğim her üründe dolar karşıtı bir politika sergilerdim; ama durum öyle değil bunlar siyaset oyunu danışıklı bir dövüş var ortada kaç zamandır Huawei ile abd arasında gündem var? ben size söyleleyim her gün veya şöyle söyleleyim 10 günün 9 günü illaki bir Huawei haberi var sonuç? Huawei...

  • dreamblue35 D kullanıcısına yanıt
    Dünyada en çok ABD tahvili alan ülke Çin. Hepsini birden geri verse ABD'de kriz çıkar. Yesinler birbirlerini. Yıllarca ufacık devletlere salça oldular.

  • Huawei, kendi mobil işlemcilerini bağımsız olarak geliştirebilen dünyanın en büyük üç akıllı telefon üreticisinden biri. Şirket uzun bir zamandır bunu yapıyor, ancak son ABD yaptırımları, Huawei'nin Tayvanlı üretici TSMC tarafından kendisi için üretilen yongaları tedarik etmesine izin vermemekte. Çinli şirket bu nedenle diğer üreticilerin sözleşmelerine güvenmiyor ve buna paralel olarak kendi işlemcilerini diğer şirketlerin ürünleri ile değiştirmeye karar vermiş durumda.
  • Hahaha ABD kendi eliyle bir dev doğuruyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Olması gereken de buydu.

  • Bu haberlerde eksik yazılan şey şu, evet herkes kendi işlemcisini yapabilir, ancak media tek ve diğer bütün mobil işlemci üreticiler ARM mimarisini kullanmakta ve ARM bir amerikan şirketidir. Yarın ARM , çinli şirketlere mikroçip vermeyi keserse yine hiçbir şey üretemezler. Bu işin tek çıkar yolu tamamen kendilerine ait bir mikroçip mimarisi yaratmaları.

  • Amerika hayatının hatasını huaveiye savaş açmakla yapıyor senede 275 milyon telefon üretmek her baba yigitin harcı değil Amerika yaptığı hatadan dönmesi lazım fikrimce dev oğlu dev yaratır yoksa<br /><br />

  • TheStarBox kullanıcısına yanıt
    ARM Japon Softbank şirketine ait bir fon tarafından birkaç sene önce satın alındı. Ondan önce de Amerikan değil İngiliz şirketiydi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1 sene de buradan kazanır.

    Sonra Trump kaybederse rahat nefes alır.

    Bu durum Mediatek için güzel haber olduğu kadar, Qualcomm için kötü haber.

    Mediatek Huawei'yi müşterisi yaptığı anda daha cesur adımlar atmaya başlayabilecek. Bu da rekabeti arttıracak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.