Şimdi Ara

İngiltere, 2023 yılına kadar Huawei'nin 5G altyapısına katılımını sonlandıracak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Trump yönetimi tarafından getirilen birçok yasakla boğuşan Huawei'yi, ABD'nin ardından İngiltere'de de yeni bir kriz bekliyor. Sızan bilgilere göre Çinli teknoloji devi İngiltere'nin 5G altyapısından uzaklaştırılacak.



    Ayrıca Bkz.Motorola One Fusion Plus'ın render görüntüsü ve detayları ortaya çıktı



    İngiliz istihbaratı da kararı destekliyor



    The Guardian'ın raporuna göre Başbakan Boris Johnson yetkililere, Huawei'nin ülkenin 5G altyapısına katılımını etkili bir şekilde sona erdirecek planlarla ilerlemeleri talimatını verdi. Hedef ise Huawei tarafından tedarik edilen tüm ağ ekipmanlarını 2023 yılına kadar aşamalı olarak 5G altyapısından kaldırmak olarak açıklanıyor.





    Johnson'un, 5G ağlarındaki güvenlik riskleri nedeniyle herhangi bir Huawei ekipmanına karşı çıkan muhafazakar parlamenterlerden muazzam bir baskı ile karşı karşıya olduğu söyleniyor. Ayrıca ülkenin Çin mallarına olan bağımlılığın azaltılması da bir başka neden.



    Ortaya çıkan bu planın, İngiltere istihbarat yetkilileri tarafından da desteklendiği belirtilirken, bu kararla birlikte Huawei ekipmanınlarının kitlesel gözetim için kullanılabilme ihtimali gibi her türlü riskin kontrol altına alınabileceği savunuluyor. Çinli devin konuyla ilgili olarak henüz bir açıklama yapmadığını da belirtelim. Eğer İngiltere bu kararı yürürlüğe koyarsa, Huawei'ye bir büyük darbe de Avrupa'dan gelmiş olacak.








  • vodafone huawei bagimli bir telco. isler en cok onlar icin sikintiya giriyor zira kidemli muhendisleri ericsson, nokia ekipmanlari konusunda gorece deneyimsiz.

    benim anlamadigim bilhassa router konusunda cisco, air interface konusunda ericsson sutten cikmis ak kasik mi da millet boyle radikal kararlar alabiliyor.

    ingiltere'nin karsitligiyla birlikte almanya da ise dahil olursa cin artik sadece kendi ic pazarina satar hale gelir.

  • çinliler afrikaya girsin, hem black asian ikisindende iyi oluyor tabi biraz daha white olursa daha iyi yani 3de2 asian 3de1black gibi, neyse bu çin biraz sıkıntılı avrupa ve amerikadan uzak dursun, pazar istiyorsa afrika var, ab ve abdnin çine müdahele etmesi lazım, düşünce hürriyeti insanlık hakkı malum.

  • Ben anlamadım 4g de olamıyor muydu bu işler...
    Hadi 5g altyapısı ok bunu yutturabilirsin ama telefon va için yaptıklarını kimse yemez.
    Bir tanede mert delikanlı siyasetçi yok abi,su dünyada açık açık neyi neden yaptığını söyleyecek hep tiri viri.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • çin virüsü diye boşuna demedi trump, mesaj alınmış demek ki.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nokia ve Ericsson varken okyanus ötesi Huawei'e ne ihtiyacınız var? Doğru bir karar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Schtroumpf Grognon kullanıcısına yanıt
    Kendi iç pazarı ve Türkiye pazarı. :D
  • selocanq S kullanıcısına yanıt
    Oluyordu. Zaten komple Huawei'ye ait olan ne altyapı ekipmanı varsa hepsini değiştirecekler.
  • zero fear kullanıcısına yanıt
    Birinin 100 vat harcayarak yaptığı işi diğeri 50 vat harcayarak yapıyor ve daha da ucuza satıyorsa, okyanus ötesinden getirir o malı kullanırsın.
    Biz ULAK'ı bekleyeceğiz. Ne Nokia'ya ne Ericsson'a ihityacımız olacak, yerli malı yurdun malı.
  • Demek istediğim bunu önceden değildi 5g olayı başlamadan önce başlattı. Sonuçta trump yeni gelmiş değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • selocanq S kullanıcısına yanıt
    Hep tartışılıyordu bu zaten. Ancak 5G için muazzam yatırımlar yapılması gerektiğini düşününce Çin'in pastadan o kadar çok pay yemesini istemediler.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Konu sadece 5g olsa evet lakin değil. Öyle olsa idi trump baz istasyonuna yönelirdi lakin konu gsm telefon leptop hatta modem e kadar uzanıyor. Burda konu sadece para yada 5g değil sanırım mevzu büyük.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben böyle ölmem füze atın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    ULAK kisacasi TSK Cin ile son yillarsa ciddi ve riskli dansi var. Cin devletin markasi devlete sadik emirleri aninda uygulayan bir sirket olan Huawei in Turkiye'ye kurumsal odakli ilkin girmistir yanu altyapi uzerine odaklanmislardir. Ucuz ikame urunleri ile kendilerin cezbedilmesiyle istihbarat toplamak kontrol altina almislardir. Suan Turkiye'de malesef Huawei her sektorde heryerde hatta altyapinin gorunen son parcalarindan modemlerine kadar ucuz ama ozellikli olmasi ile geliyorlar. Gerci uzerinde Turktelekom Turkcell Vodafone filan etiketli olsa da Huawei cihazidir.. Risktir... Begenilsin veya begenilmesin Turkiye suan itibariyle NATO ulkesidir ama Cin NATO ulkesi degildir! ... Mesele sadece Turkiye meselesi degildir NATO meselesi de ...

    Ingiltere gec kalmistir ama dogru adimlar atiyor da.

  • narcos06 N kullanıcısına yanıt
    Anlaşılır şekilde yazar mısınız?

  • Çinlilerin saçma markalarına ihtiyacı yok dünyanın.

  • Coronavirüs'ten ötürü zaten tüm dünya Çin'e gıcık oldu. Şaşırmadım.
  • Trump seçimlerde tekrar seçilmez ise, bu konu kapanır, ingiltere bakarsınız nasıl bir karar veriyor.
    Kayıtlara geçsin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    ULAK'ın yerliliği konusunda bizi biraz aydınlatır mısınız hocam? Bu bildiğimiz dev markalar ile bir işbirliği ya da ortaklık söz konusu mu ya da halk tabiriyle akıl danışma gibi bir şey var mı? Tamamen bilmediğim için soruyorum gerçekten göbeğimizi kendimiz kesebilecek miyiz ULAK ile?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zero fear kullanıcısına yanıt
    Tayyip yapcak, milli olcak.

    Yok hocam, tamamen göbeğimizi kesmek böyle teknolojilerde imkansız. Ericsson, Nokia, Huawei, Qualcomm gibi firmaların ellerinde yüz yıldır biriktirdikleri yüzlerce patent var ve böyle bir amaca ulaşmak için bu patent sahiplerine paralarını ödeyip patenti kullanma haklarını almamız gerekiyor. Ayrıca bu radyo ekipmanlarında da muazzam fizik ve elektronik işler dönüyor. Bunu yapacak yongaları da bizim üretmemiz mümkün değil. Ha hazır komponentleri alıp bir devrede birleştirip, biraz özelleştirilmiş bir yazılımla güzel şeyler yapabilirler. Hani üretim tarafı satın alınan komponentlerin birleştirilmesi ile yüksek oranda yerli olur ama teknoloji tarafında büyük şirketlere ihtiyaç duyacağız.

    Baz istasyonlarında kullanılan Huawei marka bir uzak radyo ünitesinin parçalanışı var burada. Sadece videoyu izlemek bile kolay bir iş olmadığını anlamaya yeter. Hani yerli değil vs. diyecek olanlar olsa da bu tür şeylerin Türkiye'de yapılıyor olması bile büyük iş.https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DeIcLvF2C8eM&q=EgQuLZpEGIS4sfYFIhkA8aeDSyb-yvXGTA1WgoIPrtvgbXpWLJULMgFy




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.