Şimdi Ara

Fiber optik kablolarda 44.2 Tbps ile rekor kırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Bir yandan 5G teknolojilerinde indirme hızları rekor düzeye çıkarken bir yandan da mevcut fiber altyapılarında inanılmaz veri aktarım hızlarına ulaşılıyor. Araştırmacılar fiber kablolarda yeni bir dönüm noktasını geride bıraktı.



    İnanılmaz hızlar



    Avusturalya Monash, Swinburne ve RMIT Üniversitesi araştırmacıları yenilikçi bir teknoloji kullanarak fiber kablolar üzerinden teorik olarak 44.2 Tbps veri aktarım hızlarına ulaşmayı başardı. Bu rakam mevcut internet bağlantımızın birkaç milyon katı ediyor.



    Ayrıca Bkz.5G hız rekorunu Nokia kırdı



    Araştırmacılar testlerde Microcomb adı verilen bir teknoloji kullanmış. Standart 80 lazerli yapıların yerini alan Microcomb teknolojisi; bir mikrofoton yongası içerisinde çok daha keskin frekans hatları oluşturabiliyor.



    Microcomb teknolojisinin en önemli avantajı mevcut fiber optik altyapılara uygulanabilmesi. Bu sayede herhangi bir yükseltme gerekmeden rekor hızlar mümkün olabilecek. Elbette 44.2 Tbps günlük hayatımızda ihtiyacımız olan bir hız değil ancak bulut altyapıları, büyük veri aktarımları veya veri merkezleri için bu tarz yüksek hızlara ihtiyaç oluyor.




  • bence kablodan ziyade kablo ucuna bağlı aparatın marifetine kalmış. sonuçta o veriyi okuma yazmak için bir ölçüm yapan cihaz var cihazı geliştirsinler bu eski disket teknolojisi gibi kalır yakın zaman kablo yine aynı kablo olarak kalacak veya en kötü senaryo içi ayna gibi boş bir kalboya dönerler yakında :))) nede olsa ışığı kullanıyorlar :)))

  • Burda olsa bizlere reva görülen en fazla 100 mbps download 4-5mbps upload... Kaç milyon katı olsa ne fayda....

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sürekli rekor kırılıyor ortada bişey yok.
  • ttnet utansın avusturya kadar olamıyor 250/250 hızlarda tarife veriyorlar 60 70 tl lere

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Entel Maganda

    sürekli rekor kırılıyor ortada bişey yok.
    Ortada birşey var da biz dünyanın gerisinde kaldık. Gelişmiş ülkeler Gbps hızında internete geçerken biz uploadlar 5 Mbps’ten 20’ye yükselir mi tartışması yapıyoruz. İnsanımız mışıl mışıl uyuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülke de bişiylerin değişiceği yok ve değişmesini beklemeyin boşuna az da olsa imkanım olsa bu ülke nin vatandaşlığın dan çıkardım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Krone K kullanıcısına yanıt
    zaten bizim ülkeden bahsediyorum. türkcelde öyle 4 gyle bilmem kaç gigabit hızına ulaştık 5g ile uzaya gidecez falan sonra bi bakıyoruz hızda yok kotada yok. 20 mbit 5 gb kota.
  • 2011'de Türk Telekom Türkiye internet yurt dışı çıkış kapasitesini 1,2 Tbps'a yükselttiğini duyurmuş.
    2015'de Türkcell Süperonline Türkiye internet yurt dışı çıkış kapsitesini 1,5 Tbps'a yükselttiğini duyurmuş.
    Başka da yeni haber görmedim. Zaten Türk Telekom'un yükseltmelerinin çoğunun satınalımlarla olduğunu düşünüyorum.

    2020'de 3 üniversite mevcut kablo yapısı ile 44.2 Tbps ile rekor kırdığını duyurmuş. (Muhtemelen kablo baş/sonlarındaki cihaz değişimi ile)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Entel Maganda

    sürekli rekor kırılıyor ortada bişey yok.
    turkiyede yasarsan tabi ortada bir sey yok dersin. 40 sene once kurulmus bakir kablo altyapisinin suyunun suyunu cikarma derdindeler. avrupadaki arkadaslarim burda sunucularin kullandigi hatlari evlerine cekiyorlar. 250mbit ler hatta daha fazlalari konusulusuyor.
  • SuperVisör kullanıcısına yanıt
    Kaynak?

  • Krone K kullanıcısına yanıt
    dünyada 8 milyar insan var yarısının internete erişimi yok acaba dünyada kaç kişinin gpbs hızında interneti var hiç yurt dışına çıkmayıp oturduğun yerden ahkam kesme yanlış anlama bende internet hızından memnun değilim bil istedim delikanlı.

  • darkaura kullanıcısına yanıt
    Milanoda 1 giga hiz veriyorlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • habere birkaç ekleme yapayım;

    test günümüz şebekelerinde kullanılan kablolardan farklı değil ve 75km'lik bir hat üzerinde test yapılıyor, test için en verimli band olan 1550nm kullanılıyor, normalde fiber hatlarda 100gbps için 50Ghz, 200Gbps için 75Ghz, 400 ve 800Gbps içinse 150Ghz band genişliği kullanılırken bu testte 48.5Ghz band genişliği kullanılmış yani eski modülasyonlara göre oldukça verimli. 1536nm ile 1567nm arasında DWDM kullanıldığı takdirde 75km'lik hat üstünde 21.5Pbps (Petabit) seviyesine kadar ulaşabiliyor.

    okumak isteyenler için araştırmanın tamamı (İngilizce):https://idp.nature.com/transit?redirect_uri=https%3A%2F%2Fwww.nature.com%2Farticles%2Fs41467-020-16265-x.pdf&code=9b51b512-80dc-431a-a9ac-f538dcf9a958
  • bu editörleri edit eden kimse yok sanırım..

    birader "Avusturalya" da ki 2. "u" fazla olmuş...

  • Hayır kabloyuda değiştirmen gerekiyor ,core sayısını artır birazda alıcı verici cihazlar iyileştimi tamam.Öyle tek damar kobloyla bu hızlar olmuyor .) Görseldeki kabloyla olur.Bu hızlar öenmli artık bilgisayar içide bakır yerine fiber kullanacağından düşük enerji ısınma sorunu yok bakır gibi bulunması zor değil ucuz fiber büyük buluş

  • Bunlar laboratuvar ortaminda gürültüden uzak tamamen optimize edilmiş şekilde alınan değerler. Kullandığımız altyapılar ile alakası yok yani yorumlarda ortada bir şey yok diyenler için sebebi bu, rekor kırmak için düzenlenmiş sistemler bunlar.

  • Ne var bizde fiberde 4 mbit hız ile dünyada en yavaş fiber internet rekorunu kırdık. Evime kadar fiber kablo geliyor fiber bağlı ama parasızlıktan 4 mbit kullanıyorum ayda 32 TL

  • ötüken-ankara fiber optik çalışması acil

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.