Şimdi Ara

İlk Snapdragon 600 serisi 5G uyumlu yonga seti yakında geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Kullanıcılara çok daha yüksek hızda internet ve farklı hizmetler sunacak olan 5G standardı ilk olarak amiral gemi seviyesinde piyasaya çıkmıştı. Yavaş yavaş üst seviye ve orta üst seviye segmentlere de ulaşan 5G kıyasıya bir rekabeti de başlattı.



    Alt seviyeye hitap edecek



    5G teknolojilerinin yaygınlaşmasına en önemli etken uygun fiyatlı yonga setleri. Qualcomm hali hazırda Snapdragon 800 ve 700 serisi yonga setlerinde 5G modemlere yer veriyor. MediaTek ise Dimensity serisi ile alt seviyelerde iyi bir mücadele veriyor. Yakın zamanda iki firma da çıtayı biraz daha aşağı indirecek.



    Ayrıca Bkz.The Last of Us Part II için özel PS4 ve aksesuar serisi



    Sektörden gelen bilgilere göre Snapdragon 600 serisine ilk 5G entegre yonga seti katılmak üzere. SM6350 kod adına sahip olan yonga setinde 2 adet performans çekirdeği 2.24GHz saat hızında çalışırken 6 adet verimlilik çekirdeği de 1.8GHz hızında çalışıyor. Adreno 615 grafik birimi ise 850MHz saat frekansına sahip.



    SM6350 yonga seti Qualcomm’un orta seviyede daha geniş bir 5G kitlesi edinmesini sağlayacak zira Snapdragon 600 serisi oldukça yaygın bir şekilde kullanılıyor. Sonbahar aylarında ilk cihazların piyasada olması bekleniyor.



    MediaTek ise MT6853 yonga seti ile giriş seviyesine yaklaşmayı hedefliyor. Muhtemelen Dimensity serisi içerisinde yer alacak yonga seti fiyatına uygun bir performans sunacak. Kaynaklar Huawei’nin de giriş seviyesi bir 5G Kirin yonga seti üzerinde çalıştığını da belirtiyor.



     








  • Bu telefon dünyasına ne olmuş 70 bin çeşit model türemiş. Yok M20 yoksa A70, yoksa Mi 9, yok Redmi 8 neyin ne olduğu belli değil. Eskiden ana seri vardı birde lite falan vardı zaten fiyatlardan dolayı yanlarına yaklaşılmıyor insanı iyice soğuttular.

  • Forumda sürekli karşılaştığımız bu model çokluğuna kafayı takanları anlayamıyorum. Bütün marka ve modelleri en ince detayına kadar bilmek, tanımak zorunda mısınız? Hoca sınavda mı soracak, neye karşı bu tepki? Bir telefonun özelliklerine bakarsın, fiyatı da seni tatmin ediyorsa alır kullanırsın. Xiaomi'nin, Redmi'nin, Honor'un, Samsung'un model numaralarını bilsen ne olur bilmesen ne olur. Telefon satış mağazan yoksa tabii. Bırakın onlar düşünsün.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.