Şimdi Ara

G.SKILL yeni bir bellek hızı rekoru daha kırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Hız aşırtma dendiğinde akla ilk gelen firmalardan olan Tayvanlı G.SKILL, salgın döneminde de bilgisayar bileşenlerini zorlamaya devam ediyor. Son testlerde G.SKILL Trident Z Royal yeni bir hız rekoru kırdı.



    Yeni rekor



    G.SKILL tarafından yapılan açıklamaya göre ASUS ROG ekibi ile birlikte yapılan testlerde ilk kez DDR4-6666MHz bellek hızlarına erişildiği duyuruldu. Frekans değeri ise 3332.7MHz şeklinde gerçekleşti. Böylece bellek sektöründe en yüksek hız elde edilmiş oldu.



    Ayrıca Bkz.Samsung T7 Portable SSD satışa çıktı



    Hız aşırtmacı BianBao tarafından yapılan testlerde G.SKILL Trident Z Royal DDR4 bellekler, Intel Core i9-10900K işlemci ve yeni ASUS ROG Maximus XII APEX anakart kullanıldı. Soğutma olarak da sıvı nitrojene yer verildi.



    Hız aşırtma testleri üreticilerin ne kadar dayanıklı bileşen kullandığını göstermesi açısından da dönemli. G.SKILL bu konuda kendisine oldukça güveniyor ve bellek ürünleri sık sık hız aşırtma testlerine konu oluyor.








  • o gecikme nedir öyle allah aşkına ? ne işe yarayacak o gecikme değerlerinde isterse 10k olsun hızı ramlerin ya ?

  • IceRulez kullanıcısına yanıt
    Koskoca mühendis adamlar bizden az mı biliyorlar sanki gecikme değerini.Rekor ve şov amacı için çeşitli avantajları var ki öyle uygun görmüşler.Sanki satışa çıkarmışlar gibi böyle eleştirmenin anlamı ne ?

  • IRuthless kullanıcısına yanıt
    Hocam niye eleştirmeyelim. Zamanında ddr 3 2400 mhz ramler kullanıyorduk cl 10 değerinde. Ne oldu DDR4 e geçince birşey olacak sandık. CL değeri arttı hızları o kadar artmadı. Hızları arttıkça cl değerleri ve tras değerleri alıp başını gidiyor. Şu gecikmelere sahip ramlerde hız rekoru kırılmasının bir anlamı yok sende kırarsın merak etme zaten tek kanalda çalışıyor ram ayrıca.


    Ramlerde önemli olan yüksek hızları düşük gecikme ile sahip olmaktır.
  • çokda abartı bi sıkıntı yok CL timinglerinde 3200 3600 mghz ramlerin satış frekanslarına bakın 16 18 civarı olduğunu göreceksiniz 2 kat hıza ulaşılmışsa 2 kat fazla CL zamanlaması girilmesi normaldir sonuçta günlük performans kullanımı için yapılmamış frekansı görmek için zamanlamalar geniş tutulmuş çok başarılı bi çalışma bellekler de belliki baya sağlam ve hem frekans hem zamanlama bakımından hızlılar

  • H34RTL3SS kullanıcısına yanıt
    Piyasadaki çoğu ramler 3000 mhz de cl 18-20 diye gidiyor. Anca pahalı modeller kingston predator x vb gibi cl değerleri düşük bunlarında fiyatları oldukça yüksek diğerlerine göre.

    Bence gayet yavaş ilerliyor ram teknolojisi. DDR3 2400 mhz cl 10 dediğimiz ramlerin şu anda 4600-4800 hızlarda olup taş çatlasın cl 18-20 olması gerekir.

    Tras değerleri de oldukça etki eder performansa.

    Ben gtx 1080 li sistemimde CL 15 den cl 13 e düşürdüğümde her oyunda 10-14 fps artışı alıyorum. Sistemim de oldukça düşük aslında i3 8100. çift kanal 2 adet 4gb ddr 4 2400mhz ram kullanıyorum.

    Amd tarafı apayrı. Ramlerin hızlarına bağımlı resmen. 1.ve 2.nesil çöptü 3.nesilde biraz toparladılar. İntelde durum çok daha rahat.
  • Millet daha yeni DDR4 3600 seviyesine erişiyor. AMD DDR5 takvimi açıklıyor. Önce bi DDR4'ün tavan seviyesine erişsin kullanıcılar. 4000MHZ Ve üstü ram alan yok

  • Ddr4 te stabil güvenli maks hız 4699 MHz büyük ihtimalle, çünkü bundan hızlı ram üretilmedi. Bence 6k ve üstü için ddr5 bekleniyor.

  • IceRulez kullanıcısına yanıt
    yani dediğim gibi cl timingleri zaten normaldede pek iyi değilken o hızlarda büyük başarı 3466 cl 14 kullanınca hepsini kendi ramim gibi düşünüyorum yıllar önce aldım dediğin gibi değişiklik yok sadece ışıldaklı oldu pavyona çevirdiler kasayı
    amd her nesilde iyiydi 1700x 2700x son olarak 3600 şimdilik her nesilde güzel amd ram seviyor ramlere yaptığın OC işlemciye yapmış gibi etkiliyor bazı yerlerde beni üzmedi hiç 7700k alıp cs go da 460 fps yerine 500fps alsaydım demiyorum hiçbir zaman 3900x de gözüm vardı yeni nesili beklieyim dedim keşke alsaymışım diyorum intel işmecilerde benchmark testlerinde belli koşullarda daha iyi sonuç veriyor sonuçta oyun oynarken sadece oyun değil herş açık oluyor tarayıcıdan discorduna driverlerinden ıvırzıvır ne varsa hepsi açık olunca ne kadar ekmek o kadar köfte amd performansı düşmüyor ben memnunum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H34RTL3SS -- 22 Mayıs 2020; 22:1:39 >
  • Fiyatların uçması butür gelişmeleri gölgede bırakıyor. Kaç sene öncesine kadar tek parça fiyatına bilgisayar toplanıyordu.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.