Şimdi Ara

Türkiye'de koronavirüs nedeniyle internet kullanımı ne kadar arttı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Kamu Bilişim Zirvesi etkinliğinde açıklamalarda bulundu. Koronavirüs nedeniyle internet kullanımındaki artış miktarı ve zararlı yazılımlar konularına değindi.



    Bakan Yardımcısı Sayan’ın açıklamasına göre son 3 ayda sabit genişbant internet kullanımı yüzde 20, mobil veri kullanımı ise yüzde 5.7 oranında arttı.



    Ayrıca Bkz.HES kodu kullanıma açıldı! Seyahat için gerekli olan kod nasıl alınır?



    Koronavirüs ile birlikte dijital konferans uygulamalarına ciddi ilgi görüyor. İlginin farkında olan siber suçlular popüler uygulamaların sahte versiyonunu geliştiriyor. Ulusal Siber Olaylara Müdahale Ekibi tarafından hazırlanan koronavirüs ile alakalı tehdit istihbarat raporu sayesinde 146 adet sahte dijital konferans uygulaması tespit edildi. Koronavirüs ile alakalı 482 zararlı dropper ve komuta kontrol merkezi engellendi. Yapay zeka kullanılarak koronavirüs ile alakalı alan adlarına yönelik taramalar da yapılmaya devam ediyor








  • Arttı da ne oldu? Sadece arttı. Bu artışa paralel temelli bir iyileştirme var mı? Elbette yok. Gerisi bildiğiniz gibi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kablonet akıllı sınırsız diye bir tarife çıkartmıştı yoğun kullanım zamanlarında yanılmıyorsam 18.00-23.59 saat leri arasında hız düşüyordu. Şimdi görmüştür ebeyinkini herkes evlerde olduğu için yazıyordur tarife...Böyle saçma tarife olmazolsun....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xit -- 21 Mayıs 2020; 17:6:34 >
  • 15 Mbit internete hala it gibi para veriyoruz. Sırf laf olsun diye söylediklerine eminim. Ee artmış, sen ne yaptın? Dibimizdeki Gürcistan, Bulgaristan bile yüksek internet hızlarına düşük fiyattan ulaşıyor.
  • kullanım arttı ve Ookla'nın raporuna göre internet hızları sabitte %5, mobilde %3 azalmış ama saygı değer operatörlerimizden hala adam akıllı bir altyapı hamlesi gelmiyor ve her ne kadar ortalama (average) hız 25Mbps civarı olsa da Medyan (median, ekstrem örneklemlerden aritmetik ortalamaya göre daha az etkilenir.) hız 17.50Mbps civarı, yani gerçek ortalamamız 17.50Mbps.

    KAYNAK



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LGR9 -- 21 Mayıs 2020; 17:26:57 >
  • Sayın bakanda biraz dürüst biraz içten ve makamının adamıysa eğer ülkemizdeki internetin kullanıcı bazında durumunu derinlemese bir araştırma raporu hazırlatır ve gereğini yapar

  • Dün kardeşime gitmiştim bir iş için ve iftara kaldım... Aman Allah'ım 16 Mbit ADSL denen NET!!! ne rezil bir şeymiş...

    7-8 yıldır fiber (Superonline 100 Mbit) kullanıyorum; hiç mi değişiklik olmaz hızlarda vs ya... 3 PC bağlanmaya çalışınca (Zoom vs.) resmen sürünüyor, sayfa açılmıyor...

    2021'e doğru giderken bu zıkkımı millete internet diye satan Telekom'a ne desek azdır...

  • quote:

    Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan


    Ünvan eksik yazılmış, aynı zamanda Türktelekom yönetim kurulu başkanı.

    Umarım halkımız altyapı olarak en az 50 mbps hızına kavuşur. Diğer türlü 10-20 mbps'ler çok yavaş, 10'un altını zaten internet olarak saymıyorum.

  • apollonx kullanıcısına yanıt
    İlahi sen, komiksin.

    Bu ülkenin turizm bakanının aynı zamanda ETS'nin sahibi olması yanında Turktelekom gibi kimsenin olmayan, bir sürü bankanın hissedarı olduğu şirkette "çalışan" olmasının hiçbir önemi yoktur.

    Türkiye, Rusya, İran, Mısır, ARabistan, Azerbaycan, Brezilya, Arjantin, Hindistan, Çin vs ülkelerde bolca görülen bir durum.

  • Ben bu sayılara inanmıyorum, internet kullanımı korkunç boyutlara ulaştı, yakında İtalya dan beter oluruz.

  • LGR9 kullanıcısına yanıt
    Sabit hızlar %5 azalmış ama grafikteki median kısmına baktığımızda %11 artış var sabitte. Hani daha fazla kişi daha yüksek hızlar almaya başlamış anladığım kadarıyla. Ha yüksek hızların da ne kadar yüksek olduğu...
  • LGR9 kullanıcısına yanıt
    Oyle görünse de 80 milyon icin yeterli gelecek fiber altyapı yurtdışı çıkışları on numara gerek olmadığı icin kullanimda değil altyapı yeterli home fiberi orani % 97 filan ya

    4.5G de dunya da rakip olmayan ülkeyiz 5 MBps neye yetmiyor alo desin yeterli modu filan yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100 mbit fiber kullanıyorum altyapı sorunu yok.

    Devletimiz her alanda yükseliyor.
  • berk768 kullanıcısına yanıt
    Türkiye nin en büyük problemi şu an internet alt yapısi.
    Kaç kişi şu an evine internet alt yapisi çekilmedigi için İnternete giremedigini, kaç kişi port olmadığı için İnternete giremedigini, kac kişinin adsl hattı bile doğru düzgün kullanamadığıni biliyor musunuz? İki sene İnternet alt yapısi bekleyen insanlar var. Araya adam sokmadan is yapmıyorlar.
    Yeni binaya taşındin mi elektrik hattı bir kişi yaşasa bile geliyor. Dogalgaz geliyor. Su geliyor. İnternete sıra geldi mi binada en az 5 kişi başvursun anca öyle getiririm. Para kazanmam lazım bir kişi için ne alt yapı getireyim diyor.
    Fiber alt yapı genelde biraz daha gelir seviyesi yüksek yerleşim yerlerine geliyor. Herkese eşit hizmet veremiyorlar. Zengin olan arada adamı olan alıyor hizmeti.
    Sabit internet hız ortalamasında dünya 100 uncusuyuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcrew -- 22 Mayıs 2020; 16:3:31 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.