Şimdi Ara

Mozilla, Firefox 84'ü piyasaya sürerek Flash desteğini tamamen sonlandıracak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Adobe'un geliştirdiği ve bir zamanların efsanesi olan Flash teknolojisi artık yavaş yavaş tarihe karışmak üzere. En çok tercih edilen internet tarayıcılarından biri olan Firefox, bu teknolojiye vereceği desteği ne zaman sonlandıracağını duyurdu.



    Ayrıca Bkz.Avrupa'daki süper bilgisayarlar, kripto para madencileri tarfından hacklendi



    Mozilla'nın bu kararı kullanıcıları korumak amacıyla aldığı belirtilirken, Flash desteğinin Aralık 2020'de piyasaya sürülmesi planlanan Firefox 84 versiyonuyla birlikte sonlandırılacağı belirtildi. Bu popüler internet tarayıcısının artık Flash içeriğini çalıştıramayacak sürümü olacak. Şu an ise Mozilla Firefox, varsayılan olarak Flash devre dışı olarak geliyor, ancak kullanıcılar gerekirse eklentiyi manuel olarak etkinleştirebiliyorlar.



    Güvenlik amacıyla Flash eklentisinin etkinleştirilmesi tavsiye edilmese de, tüm sitelerin HTML5 teknolojisine geçmemiş olması kullanıcıları bu duruma zorlayan ana etken diyebiliriz.





    Flash'ın birkaç aylık ömrü kaldı



    Ancak yakın gelecekte Mozilla, Firefox'ta Flash'ı yavaş yavaş sonlandırmaya devam edecek ve bir sonraki önemli adım, şirketin eklentiyi tarayıcının Nightly derlemesinden çekeceği Ekim ayına işaret ediyor. Mozilla genellikle Firefox'ta ilk denemeleri Nightly'e getirerek büyük değişiklikler yapar ve her şeyin düzgün çalıştığından emin olmak için Beta yapıları geliştirir. Firefox'un bu ilk sürümlerinde test tamamlandığında ise Mozilla bunları kararlı versiyona taşıyor.



    Mozilla, Flash'tan vazgeçen tek şirket değil. Chromium tarayıcılar da aynı şeyi yaparak, tıpkı Firefox'ta olduğu gibi aşamalı olarak Flash desteğini sonlandırıyorlar. Bu nedenle Flash'ın tüm tarayıcılardan kaybolması için birkaç ayın kaldığını söyleyebiliriz.








  • 84 sürümüne 10 ay var gibi dururyor

  • "Adobe tarafından geliştirilen"

    Hey gidi hey. Macromedia Flash vardı zamanında, bir de Macromedia Dreamweaver. Burada bunu bilenler vardır mutlaka. Dreamveawer Macromedia tarafından yapılmıştı en başta. Flash ise Shockwave ile beraber onların idi. Zamanında ne kadar meşhurdu vay be. Ama performans katili idiler.
  • Bundan site webmaster'larının haberi var mı?

    Resmi devlet organizasyonlarının sitelerinde bile içerikler için flash desteği istiyor.
    Kiltür bakanlığının sitesini açıyorsun galerilerde ve video içeriklerinde flash plugin istiyor.
    Eba'da içerik arama menüsünde güç bela buluyorsun bilin bakalım oynatmak için ne istiyor?

  • daha 77. sürüm de 7 sürüm sonra
  • Flash ilk olarak Adobe değil, Macromedia tarafından geliştirildi. Macromedia 2005 yılında Adobe bünyesine geçince Flash'ın varlığı da Adobe tarafından sürdürüldü. 2010'larda HTML5 tabanlı sitelerin yaygınlaşmasıyla birlikte Flash teknolojisi ömrünü tamamladı ve dolayısıyla geliştirilmesi de durduruldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nForcer -- 19 Mayıs 2020; 20:49:41 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.