Şimdi Ara

Çin karşı atağa geçiyor: Apple ve Qualcomm kara listede

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
2.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • ABD’nin ulusal güvenliğini gerekçe göstererek Çin’e bilgi sızdırdığını iddia ettiği Huawei’ye uyguladığı ağır yaptırımlar ülkede tepki toplamaya devam ediyor. Çin halkı top yekün Huawei’ye sahip çıkarken Çin hükümeti de misilleme yapacak.



    Çin kara listesi



    Ülkeden gelen bilgilere göre ABD’li firmalar için Çin hükümeti tarafından bir güvensizlik listesi hazırlanıyor. Bu listeye eklenen firmaların aynı ABD’de olduğu gibi Çin hükümetinden tedarik için izin alması gerekecek.



    Ayrıca Bkz.Etkileyici grafikleriyle KartRider Rush+ indirmeye sunuldu



    Kaynaklar listeye Apple, Qualcomm, Boeing gibi firmaların eklendiğini belirtiyor. Bu firmalar üretimi Çin’de yaptıran ve Çin’e büyük bağımlılığı olan firmalar. Zaten listenin de buna göre hazırlandığı ifade ediliyor. Yani Çin hükümeti bu bağımlılığı kullanarak ABD’ye rest çekecek. Çin ayrıca Boeing siparişlerini iptal etti ve yakın zamanda ABD firmalarına karşı da bir soruşturma furyası başlayabilir.



    Karşılıklı restleşmeler nereye kadar gidecek bilinmiyor ancak şu koronavirüs salgını döneminde tüketici için iyi olmayacağı kesin. ABD hükümeti de yakın zamanda Çin’e üretim yaptıran firmalara daha fazla vergi veya üretimin ABD’ye kaydırılması gibi konular üzerinde çalışıyor.





    Kaynak:https://www.slashgear.com/apple-qualcomm-boeing-to-be-put-on-chinas-own-entity-list-18620915/







  • Kendi telefonları qualcomm kullanmıyomu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zaomi ve oppo direk dükkanı kapatması lazim

  • Yapsın abi yapsında, şu trump-et boş boş ötmesin artık. Yeter gına geldi.

  • Valla ABD'li firmaların iş gücünü başka ülkelere kaydırma zamanı geldi ve geçiyor bile zaten oralarda ürettire ürettire bu kadar teknolojinin Çin tarafından çalınmasına sebeb oldular...

  • Amerika hiç olmadığı kadar para bastığı bir döneme girdi. Bu tarz fevri yaptırımları eskisi gibi yapabilecek ekonomik bir gücü yok. E Çin'e demokrasi getirecek gücü de olmadığına göre kendi bacağına sıkıyor. Abd'nin bir süre geri çekilip teknoloji argesine girmesi gerekli. Çin gümbür gümbür geliyor. Çoğu teknolojik ürünün hammaddeleri de Çin'de. Yanlış anlaşılmasın, ne Çin ne Abd taraftarı değilim. Bir taraf olunacaksa elbette Türkiye tarafında olmak gerekli her durumda. Millet birbirini yerken biz bir şeyler koparıp biraz daha üstlere çıkabilsek ne mutlu işte. Hazır abd nin kolay kolay artık kimseye demokrasi getirecek hali kalmadı. Mesela şu S400 ler kurulsun artık. Rusya'nın Abd'ye Suriye'de hop artık yeter, ortadoğu babanın çiftliği değil demesiyle zaten epey bir bop projesini ertelemek durumunda kaldılar. Üstüne ekonomik buhran kapıda. Abd her zaman dünyanın en borçlu ülkelerinden biri olmuştur. Ama rakip olmadığı için kimse bir şey diyemiyordu. Şimdi millet kendi para birimleri ile ticarete başladı. Eskisi gibi fazla kimse takmamaya başladı.





  • Çin in bu hamlesi Trump in işine yarayacaktir. Adam zaten Apple gibi kendini devletler üstü gören firmaları ABD içine çekmeye çalışıyor. Çin de dışarı iterse Apple dönebilir. Gerçi bu listede ben Apple in veya Çin de tam üretim bandıyla çalışan firmaların olacağını sanmıyorum. Boeing falan olur, daha köklü ABD firmaları vs.

  • Apple'ın nedir trump'dan çektiği
  • Bu savaşta Çin daha avantajlı durumda. Apple gibi firmaların üretimi kendi ülkelerine kaydırması ciddi anlamda zaman, tecrübe, iş gücü ve para gerektiriyor. Bu da zaten pahalı olan bir ürünün fiyatının daha da yukarı çekilmesi anlamına gelir. Pandemi sonrasında Amerika'nın bu sürtüşmeyi sonlandırmaya mecbur kalacağını düşünüyorum.

  • Telefon konusunu bilmem ama çin’in allah belasını versin. Dunyayi ne hale getirdiler. Kesinlikle bunlara ait bir marka kullanmam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çin kendi kaybeder

  • Bozuk adam B kullanıcısına yanıt
    Kirin işlemciler kullanıyorlar çoğunlukla (huawei üretimi)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece huawei kullanıyo

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Filler tepinir çimenler ezilir.

  • ABD bir patrondu ve Çin de onun işlerini yapan bir asgari ücretli işçi gibiydi, güzel güzel gidiyordu işler. Ama ne zaman ki çalışkan azimli ve hırslı o çırak Çinli önce kalfa sonra da patron olmaya doğru ilerliyor, işleri patronunu izleye izleye kopyalayarak yapıyor ve daha ucuza yapıp kendi dükkanını açmaya doğru ilerliyor, o zaman büyük patron ya bu potansiyel patronun dükkanını yıkıp kendisini pazarından men edecek veya serbest piyasa, işleri ondan daha iyi ve kaliteli yaparak adil bir savaşa girecek. Bu dünyadaki her sistemin kaderi budur. Dünya böyle böyle gelişiyor. Biz mi? İşçisin sen işçi kal giy dedi tulumları demiş şair Cem Karaca.

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Silinsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple_M1 -- 21 Mayıs 2020; 10:36:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapılacak her türlü ticari savaş Türkiye'nin avantajınadır. Bizim için dramatik birşey yok o yüzden dramatize etmeye de gerek yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çin’in elinde üretim gücü
    ABD’nin elinde lisans ve know-how gücü var.

    ABD’nin elinde USD
    Çin de ise yen var.

    ABD’nin nerdeyse tüm ülkelerle siyasi askeri ilişkisi var.

    Bir Çin gider başka Çin gelir, kapitalizm’i yıkmak ancak bizim ıslak rüyalarımızda olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Hocam Sovyetleride gördük zamanında geriye eskisi gibi gücü olmayan Rusya kaldı Putin olmasa daha beter haldelerdi (Putin sempatim yok herif yasadışı yolları kullanıyor her zaman) ABD soğuk savaş konusunda uzman bir devlet ve şeytani planlar tasarlama konusundada daha üstün bir devlet. Komünist sistemle yönetilen ülkelerinde istikrarı sağlama konusunda becerileri yok.

  • Apple Nokia gibi gözden düştü artık. OnePlus 8 120hz daha büyük ekranla çalışmasına rağmen iphone SE %35'i kadar batarya ömrü ile sınıfta kalıyor
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.