Şimdi Ara

Dünya'nın Manyetik Kuzey Kutbu yer değiştiriyor: İşte sebebi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • İkisi Leeds Üniversitesi'nden diğeri Danimarka Teknik Üniversitesi'den olmak üzere üç araştırmacı Dünya'nın Manyetik Kuzey Kutbunun neden Kanada'dan Sibirya'ya sürüklendiğini açıklamak için bir teori geliştirdi.



    Sabit bir konumda bulunan coğrafi kuzeyin aksine, Manyetik Kuzey Kutbu tek bir noktada sabit değil. Bu, ilk olarak 1831'de ölçüldüğünden beri biliniyor. O yıllardaki ölçümlere göre Manyetik Kuzey Kutbu, Kanada'daki Nunavut bölgesi üzerindeydi.



    Bilim adamları o tarihten yakın zamana kadar çok yavaş ilerleyen(yıllık 0-15km) manyetik kutup değişimini takip ettiler ancak 1990'larda yıllık 50-60 km'lik yer değişimi yaparak Kanada'dan Sibirya'ya doğru hızla hareket etmeye başladı. Hızdaki bu değişim, Dünya Manyetik Modelinin daha sık güncellenmesi gerektiği anlamına geliyordu çünkü navigasyon gibi teknolojiler için bu durum büyük önem taşıyor. Manyetik kutbun bu hızlı değişimi yıllardır açıklanamayan bir gizem olmasına rağmen yapılan son çalışma ile araştırmacılar bu duruma sebep olan şeyi bulduklarını belirtiyorlar.





    Araştırmacılar, çekirdeğin ve mantonun sınırında iki büyük negatif manyetik akı lobunun olduğunu öne sürüyorlar. Ayrıca, çekirdekteki erimiş metal akışındaki değişikliklerin loblardaki manyetik akıda değişikliklere neden olduğunu ileri sürüyorlar. Manyetik kutbun konumu, iki lobun gücü ile belirleniyor. Yani loblardan biri güç kazandığında, diğeri gücü kaybederek manyetik kutbun daha güçlü yönde hareket etmesine neden oluyor.



    Araştırmacılar, Dünya'nın Manyetik Kuzey Kutbunun yer değişikliğini ölçmek için 20 yıllık uydu verilerini inceledikten sonra teorilerini geliştirdiler. Teorilerini geliştirdikten sonra, manyetik kutbun tarihsel hareketiyle eşleşen bir model inşa ettiler ve gelecekteki yolunu tahmin etmek için kullandılar.



    Ayrıca Bkz.Realme X50 Pro Player Edition özellikleri ve fiyatı sızdırıldı



    Manyetik kutbun önümüzdeki bir kaç on yılda Sibirya taraflarında olacağı belirtilirken sonrasına ait bir tahmin bulunmuyor. Şimdi merak edilen konu ise Manyetik Kuzey Kutbunun tekrar Kanada kıyılarına dönüp dönmeyeceği.






  • https://www.youtube.com/watch?v=1VPfZ_XzisU



    Bakalim aranizda kimler ne demek istedigimi anlayabilecek ?
  • Antalyadan kutup ışıkları görmeye hazır mıyııızzz

  • tüh siyasete bağlayacak bişi yok gidiyorum :)

  • Güneşin batıdan doğması yaklaşıyor

  • Hz.Muhammed (SAV): "Güneş batıdan doğmadıkça, Kıyamet kopmaz. O zaman herkes iman ederse de fayda vermez."

  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    yerçekimini yaratan kütlenin yuvarlak olduğu varsayımından yola çıkarsak bu baz aldığın fenomen alakasız olmaz mı?
    Güzel paylaşımdı teşekkürler

  • FerdosParadise kullanıcısına yanıt
    Ne alaka

  • xenix kullanıcısına yanıt
    Ingilizcen ve bilime merak varsa abone olmani ve mevcut tum videolari ilgi alanina onceligine gore izlemeni tavsiye ederim. Turkiye'de bunun gibi bir altyapisi olan Turk Youtuber ne Turkiye'de ne de Amerika da cabalayan yoktur! Anca medya yayincilik isinde tasarim filan isiyle ugrasanlarin yuzeysel odevine hazirlanmis misali icerikler vardir yani olaya yeri gelir derinlemesine baglanti analizler merak ve paylasim uretenler paylastigim kisideki hicbir vasifa sahip degillerdir...


    Sana ufak bir ipucu icinde SIVI veya dis kisminda SIVI olan bir nesne in donmesindeki etken, olusturacagi ISI ve bu konuda ISI tahliyesi atma icin cozum uretilen Fuze tasarimindaki ince tellerin disa salinma prensipleri ...


    Ek olarak, yazmak istemedim ama cevap yazanlar ve begenenler arasinda ozellikle dikkatimi ceken de su : Manyetik Kutup aslinda Cografik Kutup a dogru hizla yaklasiyor olusu.. Yani uzaklasma Turkiye hizasina gelme durumu yok ....


    Ama ya bu hizla yonde devam ederse belki de 100 YIL veya 200 YIL sonra manyetik kutup Ekvatora dogru da kayabilir! Cunki gecmise donuk Manyetik Kutup tespiti pek te eski degil! O yuzden ongormek te zor ama ya olursa!? Baska dogal olaylara da gebe olabilir ...


    Kuresel Isinma gibi olaylarin sonuclarina bakilmali. Kutup Isiklari gibi isin gorsel solenlerione fazla odaklanilmamali derim :) .
  • güneş batıdan dogacak diyorlar artık
  • ulan 40 yılda 1 ev aldık anca okadar güney doğu cephe olsun diye uğraş şimdi gel olana bak. şansıma...

  • İnsanın hiç Suçu yok zaten bu işte onlar MELEK. Ne güzel yine bir suçlu bulmuşlar Nedeni dünyanın çekirdek sıvısı olan magma hiç demiyorlar insanların oluşturduğu ters manyetik akım faktörünün etkisi nedir bu işte diye. Teknoloji diye kullandığımız cihazların oluşturduğu elektro manyetik etki alanlarınıda malesef bu işte rol oynuyor. Daha önce bu senaryoyu yaşadı gezegenimiz yine yaşayacak insanlık şimdiye kadar 5 kere Hasat oldu Dinazorların hasadı olayları hariç ama yinede akıllanmadıysa insanlar bunun suçlusu dünya değil Bezelye kırıntısı kadar zekaya sahip bilim insanı olduğunu sanan şahıslardır. onlar öncü olmasa zaten her şey olduğu gibi devam edecektir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Darkmoon234

    İnsanın hiç Suçu yok zaten bu işte onlar MELEK. Ne güzel yine bir suçlu bulmuşlar Nedeni dünyanın çekirdek sıvısı olan magma hiç demiyorlar insanların oluşturduğu ters manyetik akım faktörünün etkisi nedir bu işte diye. Teknoloji diye kullandığımız cihazların oluşturduğu elektro manyetik etki alanlarınıda malesef bu işte rol oynuyor. Daha önce bu senaryoyu yaşadı gezegenimiz yine yaşayacak insanlık şimdiye kadar 5 kere Hasat oldu Dinazorların hasadı olayları hariç ama yinede akıllanmadıysa insanlar bunun suçlusu dünya değil Bezelye kırıntısı kadar zekaya sahip bilim insanı olduğunu sanan şahıslardır. onlar öncü olmasa zaten her şey olduğu gibi devam edecektir.
    O kadar bilim insanı yanlış bi sen doğrusun sanırım.

    Dostum fena saçmalamışsın. O insanlarda bezelye kırıntısı kadarsa zeka seninkini elektron mikroskobunda bile zor görürüz sanırım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BekirARSLAN kullanıcısına yanıt
    Bu gayretiniz sayesinde gezegene ne olduğu belli. İklim değişiminden tutun dünya kaynaklarının bilinçsizce kullanılması da dahil. Tarım tüketilen gıdalarda ortada Bas kimyasalı al sonucu bas kimyasalı toprakta 1 tane bile canlı yaşayamasın bu kafayla alabileceğiniz yol belli 1 ileri 50 geri.

  • Selamlar, Bedri Ruhselman'ın İlahi Nizam ve Kainat isimli 1950 li yıllarda yazılmış kitabını okuyun derim.

  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Ben harmonik bir hareket izleyeceğini düşünüyorum. Dünyanın ağırlığının büyük kısmı çekirdeğe yakın, sıvı olduğunu düşündüğümüz bölgede: Manyetizmayı da bu kısım yaratıyor diyebiliriz. Akışkanlık da bu yerdeğiştirmenin neden permanan olmadığını açıklayabilir. Dolayısıyla hareketin en düşük periyoda ulaştığında geri döndüğünü göreceğimizi düşünüyorum.

    Paylaştığın video güzeldi, teşekkürler.

  • erimis lav donarken icindeki manyetik molekuller dunyanin o anki manyetik alani yonunde dizilip donarlar. konumuzla bunun iliskisi nedir: eski caglardan kalma lav kayalarina bakildiginda manyetik kuzeyin her zaman kuzeyde olmadigi goruluyor. yani bazi devirlerde manyetik kuzey ile guney tersti, o devirde pusula olsaydi guneyi gosterirdi. belli zaman araliklariyla dunyanin manyetik kuzeyi ve guneyi yer degistiriyorlar ve dunyamiz tam olarak boyle bir degisimin ufkunda. pusulalarin gelisimiyle, manyetik alanin kayda alinmaya basladigi devirden bu yana dunyanin manyetik alaninda zayiflama gozlemlenmekde. bu zayiflamanin sonucu olarak guney amerika uzerinde manyetik gucun zayif oldugu bir bolge var. uydular burdan gecerken gunesin yuklu parcaciklarindan zarar gorebiliyrolar. muhtemelen manyetik kuzeydeki hareketlilikde ayni degisimin isaretleri. bu degisim ne zaman olur soylemesi cok guc. binlerce yil sonrada gerceklesebilir. bu noktada felaket tellaligi yapmaya gerek yok. gecmis kutup degisimlerinde gozlemlenmis hic bir kitlesel yok olus hadisesi yok.
  • incicibin kullanıcısına yanıt
    araştırman için alaka yobazzzz

  • malkooklam kullanıcısına yanıt

    Daha okuduğunu anlamayan yobaz bana oku araştır demiş :D . Güneşin doğduğu tarafla ilgili bir durum yok, manyetik kutuplardan bahsediyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.