Bildiğiniz gibi performans artışı ile bir PC'de güç gereksinimi paralel olarak artmaktadır. Birçok konfigurasyon minimum 350Watt güç ihtiyacı duymaktadır. Ancak piyasada biraz da bilgisizlikten peak (tepe) 350Watt aolan "Rated as 300Watt" 300watt olarak sınıflandırılmış güç kaynakları 350Watt olarak satılmaktadır. Lütfen dikkat edin. Aşağıdari resimde görüldüğü gibi 350Watt gerçek bir PSU'da peak (tepe değer) 400Watt veya daha fazla olabilir, ancak bu psu'lar aşağıda belirtildiği gibi 300Watt ve 350 watt'tır.
bilgi için teşekkürler Niyazi Bey. siz ve firmanız sayesinde fsp gibi kaliteli bir psu kullanabiliyorum
asus ta9a1 kasada aşağıda olan powersupplydan var. arkadaşa daha bugün aldık. arkasındaki fan gayet sessiz. ama 12v kanalı everestte nedense 11,71 olarak verdiği görülüyor. (core2 4300,320gbhdd,1gbram,palit7600gssonic)
Niyazi bey, psuların etiketindeki "model" yazan yerde birincisinde "GPS-350 AB" ikincisinde "GPS-400 AB" yazmakta. bunlar yazdığı sürece satıcının rated 300 watt olan ürünü 350 watt olarak satmaya devam eder.
ya da ASUS satıcı veya alıcıların kafasını karıştırmak için böyle bir model numarası yazdı?? buna ne diyeceksiniz?
quote:
Orjinalden alıntı: zebani
asus ta9a1 kasada aşağıda olan powersupplydan var. arkadaşa daha bugün aldık. arkasındaki fan gayet sessiz. ama 12v kanalı everestte nedense 11,71 olarak verdiği görülüyor. (core2 4300,320gbhdd,1gbram,palit7600gssonic)
doğrudur
bu arada ta5a1 modelinin ön yüzünü biraz albenili göstererek vatandaşa 300 w kasayı 350 diye satma politikası yapıyorlar.ta9a1 modelinin ön yüzü biraz daha sade görünümlü ve insanlarda ta5a1 modeline yönelme oluyor.
ben alırken içlerini açtırdım ve inceleyerek aldım. ta9a1
quote:
Orjinalden alıntı: Kutlukbey
bu arada ta5a1 modelinin ön yüzünü biraz albenili göstererek vatandaşa 300 w kasayı 350 diye satma politikası yapıyorlar.ta9a1 modelinin ön yüzü biraz daha sade görünümlü ve insanlarda ta5a1 modeline yönelme oluyor.
ben alırken içlerini açtırdım ve inceleyerek aldım. ta9a1
Ben Asus olmadığım için sorulara cevap veremeyeceğim. Ben olsam farklı yapardım ama gerçekler bunlardır. 300W PSU ve 350W PSU etiketleri beim gösterdiğim gibidir. Lütfen en azında aldıktan sonra etiketine bakın.
iyi ki bazı insanlar işini biliyor ve doğru bilgilendiriyor:
Yani bunlardan hangisini almalıyız?
@zebani
problem yok limitler içinde...
@emrEvo8
sistem güç ihtiyacın neyse onu alcaksın ama 350 watt sürekli veren makbuldür bu devirde...
Yani peak 400 / rated 350w olanını mı?
sağol bilgi için
@emrEvo8
evet 400 peak 350 rated olanı fakat seçimi sadece bu 2si arasında yapacaksan...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme