Şimdi Ara

Yıkanabilir maskelerde bulunması gereken özellikler bellirlendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Türkiye, kontrolü sosyal hayata geçiş yapıyor. Salgın devam ettiği için maske zorunlu olmaya devam edecek. Cerrahi maskeleri sık sık değiştirmek gerektiği için vatandaşa mali yük oluyor. Daha maliyetli çözüm olması için bez maskeler tercih edilecek. TSE, bez maskelerde bulunması gereken özellikleri belirledi.



    TSE standartlarına uygun olarak üretilene maskeler, virüse karşı etkili olacak. Bez maskeler hakkındaki soru işaretleri giderilecek. Maskeler en az 5 yıkamaya dayanıklı yapıda üretilecek.



    Bez maskede bulunması gereken özelllikler



    Maske kumaşları sentetik veya doğal lif olmak zorunda. Kumaşın üretimi dokuma, örme, triko ya da dokusuz tekstil yöntemiyle yapılacak. 3 mikrondan küçük damlacıkları geçirmemesi ve nefes alabilir olması gerekiyor.



    Ayrıca Bkz.Wuhan’daki herkese 10 gün içinde koronavirüs testi yapılacak



    Maskelerin yüze tam uyumu için müşteriye S, M ve L olarak 3 farklı boyut seçeneği sunulacak. Maskelerin performans gerekliliği olarak BFV değeri en az yüzde 90 olmak zorunda. En az 5 yıkama boyunca verimliliğini koruması gerekiyor. Kaç yıkamaya karşı dayanıklı olduğu, maske üzerinde belirtilecek. Ayrıca maskelerin en az 4 saatlik kesintisiz kullanımda cildi tahriş etmemesi gerekiyor.



    Kaynak:https://statik.tse.org.tr/upload//tr/dosya/duyuruyonetimi/5919/11052020192406-2.pdf







  • Gerçekten sıkıldık artık. Bu virüs haberlerini okumaktan duymaktan kimse umursamıyor işte. Herkes günlük yaşantısına döndü mahallede çocuk yoktu akşamları çocuk kaynıyor trafik desen öyle istediğiniz kadar haber yapın konuşun boş içi doldurulmuyor. Üstüne bir de biriken borçlar psikoloji falan kalmadı. Haber izlemiyorum kimseye de tavsiye etmiyorum şu dönemde haberlere falan bakmayın hale siyaset programlarını falan izlemeyin. Hepsi birbirinin diğer yüzü olmuş. İnsanı çıkmaza sürüklüyorlar. Teknoloji ile ilgili haber yapın artık! Kimse sizden akşam haberleri yapmanızı istemiyor. Neden insanlara kulak vermiyorsunuz? 25,30 milyon üyesi var sitenin tıklanan sayısı 5,6 bini geçmiyor, hiç düşünmüyor musunuz? 25 milyon da 5 bin tıklanma o da popüler bir haber ise yoksa o sayı da yok. Azıcık şapkanızı çıkarın bir düşünün neden böyleyiz diye? Sırf akış olsun diye böyle yapılmaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portraitclub -- 12 Mayıs 2020; 22:57:52 >




  • Şimdi bu çözümler iyi güzelde bu özelliklerde üretilir mi orası önemli

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence harika bir haber olmuş. Ama uzmanlar sürekli olarak kullan at maske öneriyor. Yani keşke bilim kurulu bir sözcü belirleyip insanları aydınlatsa gerçekten çok kafam karıştı bu süreçte önce maskeye gerek yok dendi sonra maskesiz olmaz vb. Bir ton hadise işte biliyorsunuz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yaşadığım ülkede var bu, üretiyorlar. BAKIR OKSİT temelli bir filtreleme sistemi var. 60 yıkamaya kadar dayanabiliyor.

    Ve hükümet herkese 1 tane ücretsiz verme programı başlattı.

  • Mesele, denetlenmesinde. Ne kadar ideal standartlarda ve ne kadar da dogru uretilmistir teyidi kim neye gore yapmis olacak. Standart belirlenmesi pratiksel olarak hicbir caydiriciligi filan da yoktur ...

    Guven odakli Avrupa menseili maskelere talep artacaktir malesef ...

  • Portraitclub kullanıcısına yanıt
    Kendi adına konuş, ben takip ediyorum, ilgini çekmiyorsa okuma...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: siyahtemas

    Kendi adına konuş, ben takip ediyorum, ilgini çekmiyorsa okuma...
    Git ötede oyna

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biz bu özellikleri kullanırız da. Onlar bu özelliklerle yapar mı sorun orada
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.