Şimdi Ara

hız sabitleyici

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
6.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • megan2 sedan 1,5 dci 100 bg. aracın hız sabitleyicisi yokuş aşağı inerken aracın ağırlığıyla hızı sabit tutamıyor. bu konuda bilgisi olan varsa paylaşalım lütfen. servisler de bu konuyu tahminim iyi bilmiyorlar.



  • arkadaşlar bu araçtan kullanan ve bilgisi olan yok mu. yardım istiyorum. gerçekten bu durum normal mi yoksa benimkinde hata mı var.
  • arkadaşım bende 2005 dci var,böyle bir sorunla karşılaşmadım,hız her zaman sabit,seninkinde nasıl oldu? mesela 80 le aşağı inerken 100 e mi fırlıyor gösterge??yoksa sen hızın arttığını mı tahmin ediyorsun??
  • sn:stuka öncelikle şampiyonluğumuz hayırlı olsun.

    ben hızı 90 a sabitliyorum. dijital gösterge 90 da duruyor. düz yolda ve yokuş yukarı problem yok. ama yokuş aşağı aracın da ağırlığıyla hız göstergesi 110 a felan çıkıyor. dijital gösterge de yanıp sönmeye başlıyor. bu çok büyük yokuşlarda daha belli oluyor. 120 ye bile çıktığını gördüm. işin garip tarafı servis buna normal diyor. aceba sen hiç dik yokuşta felan denedin mi. 90 asabitleyince hiç hız yükselmiyo mu sende.
  • bunu da şöyle farkettim. aracı 98 e sabitledim. dijital ekranda 98 yazıyo ama yokuş aşağı inerken ben hız 98 radara düşmem diye beklerken radar çevirdi. 113 ile radara girdim. nasıl olur hızımı 98 e sabitlemiştim dedim. memur ısrarla 113 olduğunu söyledi. sonradan farkettim dijital ekranda 98 yazıyo ama yokuş aşağı inerken aracın hız ibresi aracın ağırlığıyla 110 u geçiyor. memur doğru söylüyormuş. hız gerçekten artıyor.

    peki şimdi hız sabitleyicinin amacı nedir. ben radara gireceksem. ceza ödeyeceksem. o zaman hız sabitleyiciye neden fazla para ödedim ben. yokuş aşağı hız sabitlenmiyorsa niye bu araca koymuşlar bunu. şöyle deselerdi ya. "yokuş aşağı haricinde hız sabitleme"

    çok garip....... ben bi anlam veremedim. servise gidip geri söktürecem bunuyapacak bişey yok....
  • öncelikle teşekkürler
    kendini devre dışı bırakıyor demek ki,göstergenin yanıp sönmesi bunu gösterir,frene gaza falan basmıyorsun değil mi??o zamanda devreden çıkar,belki araç zorlanmasın diye 100bg lerde devreden çıkartma yapıyor olabilirler,bendeki 85bg.
    valla benim hatırladığıma göre yokuş aşağı araç kendini kasıp hızı sabit tutuyor gene.
    renault un 444 lü bir numarası var,web sayfasında bulabilirsin,orayla bir konuş bence,şikayetçi olduğunu söyle,servis hemen geri arıyor seni...servis buna hangi sebeple normal diyor ki??eğer böyleyse kullanma kılavuzunda yazmaları ya da almadan önce söylemeleri lazım...
  • bütün hız sabitleyicilerine duyurulur.

    bu konuda renoya 444.....müracaat ettim. beni aradılar. bu durumun normal olduğunu hiçbir markada yokuş aşağı giderken aracın hızı sabitlenemiyormuş.

    bütün kullanıcılara duyurulur. yani adı şöyle imiş. "yokuş aşağı hariç hız sabitleme"

    sakın olaki uzun yolda güvenmeyin. radara girersiniz. ben de bilseydim böyle olduğunu kesinlikle sabitleyici için bu kadar para vermezdim.

    servise soracağım. eğer mümkünse sökün parasını bana iade edin diyeceğim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hasanrunal

    bütün hız sabitleyicilerine duyurulur.

    bu konuda renoya 444.....müracaat ettim. beni aradılar. bu durumun normal olduğunu hiçbir markada yokuş aşağı giderken aracın hızı sabitlenemiyormuş.

    bütün kullanıcılara duyurulur. yani adı şöyle imiş. "yokuş aşağı hariç hız sabitleme"

    sakın olaki uzun yolda güvenmeyin. radara girersiniz. ben de bilseydim böyle olduğunu kesinlikle sabitleyici için bu kadar para vermezdim.

    servise soracağım. eğer mümkünse sökün parasını bana iade edin diyeceğim.

    alla alla????? benim hiç dikkatimi çekmedi bu olay??hızın sabitlendiğini düşünüyordum? uygun bir yokuşta deneyeyim
    teşekkürler arkadaşım




  • arkadaşlar satılık megane2 sedan expression 1,5 dci 100 bg kumsal bej 7200 km 2007 model araba SATILIKTIR.

    Ha bi de hız sabitleyici. pardon "yokuş aşağı hariç hız sabitleyici" özelliği var

    ilgilenenlere duyurulur.

    sadece mersedeste bu özellik doğru çalışıyomuş.

    o da yokuş aşağı biraz zorlanınca tutamıyomuş
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hasanrunal

    bunu da şöyle farkettim. aracı 98 e sabitledim. dijital ekranda 98 yazıyo ama yokuş aşağı inerken ben hız 98 radara düşmem diye beklerken radar çevirdi. 113 ile radara girdim. nasıl olur hızımı 98 e sabitlemiştim dedim. memur ısrarla 113 olduğunu söyledi. sonradan farkettim dijital ekranda 98 yazıyo ama yokuş aşağı inerken aracın hız ibresi aracın ağırlığıyla 110 u geçiyor. memur doğru söylüyormuş. hız gerçekten artıyor.

    peki şimdi hız sabitleyicinin amacı nedir. ben radara gireceksem. ceza ödeyeceksem. o zaman hız sabitleyiciye neden fazla para ödedim ben. yokuş aşağı hız sabitlenmiyorsa niye bu araca koymuşlar bunu. şöyle deselerdi ya. "yokuş aşağı haricinde hız sabitleme"

    çok garip....... ben bi anlam veremedim. servise gidip geri söktürecem bunuyapacak bişey yok....



    vay be tam rezillik demek yokuş aşagı ve yukarı ha valla ben hep derim reno tofaş (fiat) millete lüks sınıf diye adeta makyajlı boyalı teneke kutular satıyo demek sadece mersedesdemi dogru çalışıyomuş bu hız sabitleyici ya ozaman bunu bu arabaya koyan reno ne mantıkla hareket ediyorki aha bakın bu da bi güvenlik sorunu hemde hayati sorun kardeş aynısı avrupada olsa hakkının arayabilirsin ama bura türkiye 10 kere düşünüp öyle hareket etmek gerek demekki hız sabitleyiciye güvenip gaza basmak tehlikeli allah korusun uzun yolda radar yakalar plakaya cezayı basar

    bide fiyatını yazsana kardeş kaça almıştın eger 40 milyar verdinse yazık olmuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çılgın_26 -- 18 Mayıs 2007; 14:27:40 >




  • bu hususta sizlere durumu aciklayacak kadar cruise control kullanmisligim oldugunu dusunuyorum.

    hiz sabitleyici aracin minimum hizini ayarlamaya yoneliktir ve aracta sadece motora verilecek yakiti ayarlar. ki boylece arac duz yol ve yokus cikarken istenilen hizda sabit kalir. bu sistemin aracin gaz donanimi disinda fren vs donanimi ile irtibati yoktur. sadece renault da degil yeryuzunde su ana kadar yapilmis her aracin cruise controlu bu sekilde isler.

    yokus asagi inerken 90 a sabitlediginiz araciniz yokusa gore 100 e ve hatta 120 cikabilir. ki bu bir fizik kuralidir. cruise control sisteminin bu durumda yapacagi tek sey gazi kesmektir ki oyle de yapar. anlik yakit ekranindan takip ederseniz gazin tamamen kesildigini ve anlik sarfiyatin 0 oldugunu goreceksiniz. motor freni ile inis yapiyor olursunuz.

    yokus sonlanip arac yavas yavas hiz kaybetmeye basladiginda, eger onceden fren vs ile cruise control e mudahelede bulunmamis iseniz, arac sabitlediginiz hiza kadar gaz vermeden yavaslayacak ve o hizda sabitlemeye devam edecektir.

    iyi gunler.




  • ayrica yukarida yazdiklarima ek olarak, diyelim ki hiziniz yokus asagi 20 km artti cruise controlu 90 a sabitlemistiniz diyelim.
    bu anda sabitleyici yazisi ve sabitlediginiz hiz ekranda yanip sonmeye baslar, ta ki yenide sabitlediginiz hiza kadar yavaslayana kadar.
  • SABİTLEMENİN KELİME ANLAMI: BELİRLENEN BİR YERDE SABİTLEMEK TİR.

    EĞER ADINI SABİTLEME KOYDUYSANIZ BUNU HER ŞARTTA YAPTIRMALISINIZ.

    AYRICA ARACIN KİTAPÇIĞINDA YOKUŞ AŞAĞI HIZIN SABİT KALAMAYACAĞI HAKKINDA HİÇBİR AÇIKLAMA YOK. YANİ BEN BUNU GÖZLEMLEYENE KADAR BİLMİYORDUM.

    BİLMİYORUM KATILIR MISINIZ?

    BU ÖZELLİĞİN ADI ŞÖYLE OLMALIYDI " YOKUŞ AŞAĞI HARİÇ HIZ SABİTLEME"

    YANİ BÖYLE OLDUĞUNU BİLSEYDİM BU ÖZELLİĞE FAZLA PARA VERİP DE ALMAZDIM.

    ŞİMDİ ARAŞTIRIYORUM. EĞER BUNU YAPAN BİR ARAÇ VARSA ONDAN ALACAĞIM...
  • o zaman cruise lerimiz bozuk değil
  • VEYA ŞÖYLE DİYELİM.

    BİZİMKİLER CRUİSE DEĞİL
  • Arkadaşlar çoğu araçtaki hız sabitleme böyle çalışıyor. Yokuş aşağıda sabitlemesini istiyorsanız daha lüks araç alıp yokuş aşağıda hız sabitleyen modellerden alabilirsiniz. Zaten bence dik yokuşlarda hız sabitleyici kullanmak mantıklı değil. çünkü böyle durumlarda aracın kontrolü araçta değil sürücüde olmalı. Hız sınırlayıcı da aynı şekilde çalışıyor, sadece gazı kesiyor. Rampa aşağı hız sınırlayıcı kullansanız 60 a sabitleseniz 120 ye çıkar. Bu normaldir.

    Saygılar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: lotus1

    Arkadaşlar çoğu araçtaki hız sabitleme böyle çalışıyor. Yokuş aşağıda sabitlemesini istiyorsanız daha lüks araç alıp yokuş aşağıda hız sabitleyen modellerden alabilirsiniz. Zaten bence dik yokuşlarda hız sabitleyici kullanmak mantıklı değil. çünkü böyle durumlarda aracın kontrolü araçta değil sürücüde olmalı. Hız sınırlayıcı da aynı şekilde çalışıyor, sadece gazı kesiyor. Rampa aşağı hız sınırlayıcı kullansanız 60 a sabitleseniz 120 ye çıkar. Bu normaldir.

    Saygılar.



    Bende Cmax var Yokuş aşağı frenleme yapıyor ...

    ama çok dik yokuşlarda ( 3. vites ile çıkılan) çalışmıyor 5 ile çıkılan her yokuşta iniş ve çıkışlarda hız sabit ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fosters -- 18 Mayıs 2007; 15:41:58 >
  • arkadaşım çok ilginç en kısa zamanda bende deneyecegim bizi uyardıgın için saol belki bizde farkında olmadan aşaçaktık ben arkadaşıma hak veriyorum yokuş yukarı zaten pek kullanılmıyor eee yokuş aşagıda kullanamıyoruz türkiye yollarıda malum desenize bu CC ler hiç bir halta yaramıyor ilginç o zaman bu sistemin tam anlamıyla çalışması için motor freni denilen (büyük otobüslerde var ) sistem lazım
  • bu kadar dert edilecek ne var anlamiyorum.

    sonucta cruise control direksiyon uzerinden bir tus ile devre disi birakilip yine bir tus ile de devreye girebiliyor.

    ne yani, yokus asagi ayagimizi birazcik frenin uzerine koysak neyimiz eksilir. yokus sonunda bir tusa bas iste curise control devrede...

    benim anladigim cruise controlundan dertli arkadasimiz sık sık uzun yola cikmak gibi bir durumu yok. curise control yokusta hiz sabitlemesi icin gelistirilmis bir sistem degil. maksat otoyolda surekli gaza basma derdinden kurtulmak. neredeyse iki saat boyunca sadece direksiyonu tutup gerisine karismadigim zamanlar oldu. varsin yokus asagi hizlansin...

    bence bu durumun bu kadar abartilmasi cok cok garip...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hasanrunal

    bütün hız sabitleyicilerine duyurulur.

    bu konuda renoya 444.....müracaat ettim. beni aradılar. bu durumun normal olduğunu hiçbir markada yokuş aşağı giderken aracın hızı sabitlenemiyormuş.

    bütün kullanıcılara duyurulur. yani adı şöyle imiş. "yokuş aşağı hariç hız sabitleme"

    sakın olaki uzun yolda güvenmeyin. radara girersiniz. ben de bilseydim böyle olduğunu kesinlikle sabitleyici için bu kadar para vermezdim.

    servise soracağım. eğer mümkünse sökün parasını bana iade edin diyeceğim.






    merak etme arkadaşım bir markada var bu yalan söylemesinler
    volkswagen jetta dsc şanzımanlı olanda var hız sabitlendimi
    orda kalıyor yokuş aşağıya gelince eğer hız artarsa kısa aralıklarla fren uyguluyor diğer arkadaşların dikkatine duyurulur sizin bahşetmiş olduğunuz doğrudur meganelerde bu sorun vardır bence şikayet edin ve örnek olarak benim bahsettğim jetta da durum böyle tecrübeyle sabit saygılar hepinize




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.