Şimdi Ara

Google Authenticator güncellendi: Yeni tasarım ve hesap transfer özelliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • İki aşamalı doğrulama özelliklerini kullanmak için genelde bizlere yardımcı olan Authenticator, internet ihtiyacı olmadan oluşturduğu kodlar sayesinde güvenli oturum açmayı sağlıyor. Bu sistem sayesinde şifreniz bir şekilde çalınsa bile hesabınıza erişilmesi imkansız hâle geliyor. Bu tip uygulamaları sunan tabii ki sadece Google değil fakat bu haberimizde en popüler olanına gelen bir güncellemeyi konu alacağız.





    Android Police tarafından ilk olarak yayınlanan raporda ortaya çıktığı üzere versiyon 5.10'u yayınlamaya başlayan Google, Authenticator uygulamasına uzun zamandır gelmesi gereken görsel güncellemeyi getiriyor. Eski sürümde uzun ekranlara adapte olamayan uygulama siyah bir çubuk gösterirken yeni sürümde bu da çözülüyor. Üstteki ekran görüntülerinden açık ve karanlık modlarda eski ve yeni arayüzü kıyaslayabilirsiniz.





    Görsel güncelleme ile birlikte kullanıcılardan çok fazla talep edilen bir özellik de uygulamaya eklendi. Google Authenticator uygulamasında şimdiye kadar farklı bir telefona geçmeniz gerektiğinde kompleks bir süreçle kullandığınız hizmetlerin web sitesine gidip iki aşamalı doğrulamayı kapatıp tekrar açmanız gerekiyordu. Uygulamanın güncellemesiyle birlikte artık direkt uygulama yardımıyla şifreleri transfer etmek mümkün hâle geldi. Özellik, üç nokta menüsünden kullanılabilir durumda.



    Ayrıca Bkz.AMD’nin kazanımını hesap edemeyen Nvidia zora girdi



    Play Store üzerinden yavaş yavaş dağıtılan uygulama güncellemesi, tüm kullanıcılara yakın zamanda ulaşacaktır. Eğer şimdiye kadar hiç Google Authenticator uygulamasını kullanmadıysanız ya da duymadıysanız, hesaplarınızı güvence altına almak için iki aşamalı doğrulamayı bir yolla aktive etmenizi tavsiye ederiz. Çoğu platformda en popüler iki aşamalı doğrulama yöntemi, telefon numarasına gönderilen SMS içerisindeki kodu oturum açma sırasında girmek şeklinde. Bu yöntem de anlayacağınız üzere uygulamalar ile benzer şekilde çalışıyor. Tercih sizin.










  • UbiSoft hesabımı bununla 2factor auth yapmıştım. Telefonum bir ara tamire gitti geldi. Uygulamayı yeniden yüklediğimde eski authlar geri gelmedi.

    Google auth gittiği için. Ubisofta giriş yapamadım. Ubi hesabımdan 2 factorü kapatmak istediğimde yine google authtan kod istedi.

    Bir türlü kapatamadım 2factor auth. Bunun gibi bir çok uygulamayı entegre ederseniz geri getirmek için çok uğraşırsınız.
  • Aman uzak durun. SMS auth en sağlıklısı.

  • ti7800 kullanıcısına yanıt
    Ne yaşadınız ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mehmet177 M kullanıcısına yanıt
    UbiSoft hesabımı bununla 2factor auth yapmıştım. Telefonum bir ara tamire gitti geldi. Uygulamayı yeniden yüklediğimde eski authlar geri gelmedi.

    Google auth gittiği için. Ubisofta giriş yapamadım. Ubi hesabımdan 2 factorü kapatmak istediğimde yine google authtan kod istedi.

    Bir türlü kapatamadım 2factor auth. Bunun gibi bir çok uygulamayı entegre ederseniz geri getirmek için çok uğraşırsınız.

  • Bunun yerine Microsoft Authenticator uygulamasını tavsiye ederim; kodlarınızı e-posta hesabınıza yedekleme, SMS onayı, parmak izi ve PIN koruması özellikleri de var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SMS auth en iyisi bence
  • @ti7800


    Gizli anahtarları yedekleyen bir uygulama kullanmanız lazımdı. Mesela Authy gibi. Şu an en iyisi Authy.

    https://authy.com/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D50B08F8B -- 7 Mayıs 2020; 14:36:53 >
  • Telefon bozulursa ne oluyor?

  • ti7800 kullanıcısına yanıt
    çoğu site iki faktörü açarken kurtarma kodu veriyor. onları bir yerde saklarsan hiç başın ağrımıyor.

  • iki faktorlu kod filan verir her halde yoksa telefon kaybolursa sıkıntı olur
  • ti7800 kullanıcısına yanıt
    Ayni seyleri ea games icin yasadim. O zamanlar ea baska alternatif de sunmuyordu. Bu yuzden hesabi kaybetmistim. Su aptal uygulamayi gorunce...

  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 30 Ekim 2020; 0:24:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ti7800 kullanıcısına yanıt
    benim 400 liralık chain hesabım gitti o gün bu gündür iki kademeli koruma yapmam

  • Bunun yerine Authy kullanın.

  • neredeyse nuh nebiden bu tarafa bu hizmeti (hesap transferi) zaten sunan Microsoft Authenticator'a geçeli ve alışalı yüzyıllar olduktan sonra boşa kürek çekmişler. ve halen daha Microsoft Authenticator'da olan yedekleme/geri yükleme özelliği mevcut değil, bu kafayla daha çok giderler. MEH

  • ti7800 kullanıcısına yanıt
    değil mi ya, anadolunun ücra yerlerindeki GSM operatörü abone merkezlerinde çalışanlar vasıtasıyla hattınıza yedek sim çıkarıp kolayca Bypass ederek Authenticator ile koruma altına aldığınız bicümle hesabınıza (özellikle coin hesaplarıyla ilgili olanlar) kolayca çöksünler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnicornKnight -- 8 Mayıs 2020; 14:7:0 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.