DH 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (170 Asker Olduk!) =SONUÇLAR= (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Konu Dışı / Off Topic] >> Kısa, uzun dönem ve Yedek Subay adayları

iski -> DH 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (170 Asker Olduk!) =SONUÇLAR= (17 Mayıs 2007; 21:29:16)

[image]http://www.iskenderdemirbilek.com/askeriski/317.gif[/image]

[image]http://www.iskenderdemirbilek.com/askeriski/pasam.jpg[/image]

317. DÖNEM VATAN FEDAİLERİ,

İŞTE ŞİMDİ HEPİMİZ ÖZGÜRÜZ ! VATANIMIZ İÇİN GÖREVİMİZE HAZIRIZ.

317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLARI, TÜM DETAYLAR BU BAŞLIK ALTINDA...

[image]http://www.iskenderdemirbilek.com/askeriski/aslanmehmetcik.jpg[/image]

[image]http://www.iskenderdemirbilek.com/askeriski/mehmetcik.gif[/image]

Sevgili Tertipler,

arkadaşlarımızın da desteği ile 317. Dönem DH Askerlerimiz için özel bir imza kodu oluşturduk.
aşağıdaki imza kodunu "profil"inizden güncellerseniz, hem tüm dh üyeleri sizi askerlik süreciniz boyunca asker olarak bilecektir; hem de
topic'imiz desteklenecek ve kaliteli bir koordinasyona imza atmış olacağız...
gelin hep birlikte imzalarımıza künyelerimizi koyalım
[:'(]

[center][url=http://forum.donanimhaber.com/m_14331037/mpage_1/key_/tm.htm][image]http://www.iskenderdemirbilek.com/askeriski/osimdiasker.gif[/image][/url][/center]
[center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_14331037/mpage_1/key_/tm.htm][b]317. DÖNEM DH VATAN FEDAİLERİ[/b][/link]
[/center]

315. dönem dedemiz, Alper Soylu'nun bu duygu yüklü mesajını lütfen okuyunuz...

quote:

Orjinalden alıntı: alpersoylu

Herşey dün gibi aklımda, 2 nisan günü sınava girdim, ondan sonra birkaç rahat gün, 7-8 gibi neresi çıkacak stresi başladı, sanırım 9 uydu, bir baktım. 23 ncü Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı Silopi/ŞIRNAK, annem ağlamaya, ben kara kara düşünmeye başladım. Ne olacak? Nasıl bir yer? Dağa çıkacak mıyız? Nöbet tutacak mıyız? Sonra kurbanlık koyun gibi, son bir istanbul boğazına bakış, boğaziçi köprüsü.. atatürk havalimanı, mardin, oradan şırnak.. Nizamiyede koşarak bizi karşılayan 313'ler, çantalarımızı taa bölük binasına kadar taşımaları... rapraplarımız, sağa sola dön'ler, tekmiller vs.. vs.. Bir bakmışız da iki gün sonra buradaki 100 üncü günümüze gelmişiz. Elbet de zor günlerimiz oldu, hastalandık, gece devriyeye kalkamayacak kadar yorgun olduk, yemeklerden iğrendik, çarşılarımız 3 aydır (ve muhtemelen terhise kadar) kitli.. Ama buradayız, ve öğrendiğimiz şeylerden biri şu oldu ki : öyle veya böyle yaşıyoruz. Yaşamın, özgürlüğün değerini burada çok daha net anlıyor insan. Yeni dostlar kazanıyor, birbirine sırt veriyor.. Daha önce hiç görmemiş olduğu insan tiplemeleriyle karşılaşıyor, ufak şeylere seviniyor, ayakta durma yetisini sağlamlaştırıyor. Ve bunun gibi daha neler neler..

Evet, artık sizi bekliyoruz, yerimi devredeceğim 317 yi kapıda karşılamayı, çantasını taa bölüğe kadar taşımayı, cebimden o gün aldığım şekerdi, gofretti.. ona vermeyi iple çekiyorum.

Vatan borcudur, bu borcu bir şekilde ödemekteyiz, ve bildiğimiz tek bir şey var ki, ilerisi ne olursa olsun, saat 5 gibi doğan güneşin aydınlatacağı parlaklıktan başka birşey olmayacak...

Stresinizin bile zevkini çıkarın, çok bekletmeyin :)

315 K/D P.Çvş.Alper SOYLU

Askerlerin yanlarında götürebilecekleri ihtiyaç listesi:*

1- Şahsi temizlik malzemeleri (Sakal ve koltuk altı traş makinaları, yüz ve banyo havlusu, özel bir marka kullanıyorsanız yüz ve banyo sabunu, cilt kremi, şampuan, diş fırçası ve macunu)
2- Mevsime uygun birkaç çift siyah çorap, birkaç takım iç çamaşırı, pijama veya eşofman, bir çift dayanıklı terlik, bir tırnak makası.
3- Kullanıyorsanız; nemlendirici yüz kremi, bir kutudan fazla olmamak üzere vitamin hapı, uyuşturucu etkisi olmamak şartıyla kullandığınız ilaçlardan birer kutu.
4- Postal giyeceğinizden, ayak vurmalarına karşı pudra ve yara bantı (bol miktarda), ayak mantarına karşı krem.
5- Toplu yerlerde uyuma probleminiz varsa göz bağı ve/veya kulak tıkacı.
6- Telefon kontör kartı. (çipli olanlardan)
7- Siyah pilot kalem, orta boy ebatlı not defteri.
8- Sılaya mektup yazmak için mektupluk, bloknot ve mektup yazmak sizin için önemliyse, dolmakalem ve mürekkep.
9- Varsa, sağlık raporları ile kullanmak zorunda olduğunuz ilaçlara ait sağlık raporlarınızı yanınıza alınız.
10- botun içine koymak üzere min. iki adet vatka (bot vurmasın diye)
11- bot kilidi, boyundan askılı cüzdan, tuvalet kagıdı( 1 rulo kafi diye düşünüyorum)
12- koltuk altı jel( deo_stick)
13- dikiş seti
14- yatağı toplarken kenarlarını tutturmak için çengelli iğne
15- elbise askısı
16- bot için yedek bağcık
17- bot içine koymak üzere tabanlık
18- düğme
19- banyo için mayo

*kaynak için pasha24'e teşekkürler.

Loya -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (18 Mayıs 2007; 8:57:32)

günaydın iski mesajını aldık ama biz 313,dönem asker eşleriyiz
http://forum.donanimhaber.com/m_10296351/mpage_313/key_/tm.htm
yukarıdaki lınkte 100,sayfaya kadar olan bölümlerde askerler duygularını paylaştılar bizlerle,oradan faydalanabileceklerini düşünüyorum.17 mayısta askerlerimiz terhis oldukları için ,topiğe gelmeleri zaman alır kanımca[:'(]

herkese hayırlı teskereler

stresoldum -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (18 Mayıs 2007; 11:46:20)

swedy hiç kaçırmamışsın valla tebrik ederim[sm=s17.gif]
selam arkadaşlar,

313 dönemden merhaba

Death Time -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (18 Mayıs 2007; 11:59:28)

oooobaa, 6 ay yoksun yani..

[sm=rockband.gif][sm=rockband.gif][sm=rockband.gif][sm=rockband.gif]
[sm=bigdance2.gif][sm=bigdance2.gif][sm=bigdance2.gif][sm=bigdance2.gif]
[sm=band.gif][sm=band.gif][sm=band.gif][sm=band.gif][sm=band.gif]
[sm=bigdance2.gif][sm=bigdance2.gif][sm=bigdance2.gif][sm=bigdance2.gif]

[8D][8D] şaka bi yana. şimdiden hayırlı teskereler herkese

WebEX -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (18 Mayıs 2007; 14:20:03)

benide alın kadroya, ağustosta gidiyorum..[:)]

prokizya -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (18 Mayıs 2007; 14:28:36)

Askere gidecek tüm arkadaşlara kazasız belasız sevdiklerine ulaşmalarını dilerim.

Allah (cc) yolunuzu açık etsin.

Loya -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (18 Mayıs 2007; 14:56:55)

kaçırmama imkan yoktu stress@
çünkü ,ıskı bizlere pm atmış[8D]sana atmadı mı,ebruyla bana gelmiş

quote:

Orjinalden alıntı: stresoldum

swedy hiç kaçırmamışsın valla tebrik ederim[sm=s17.gif]
selam arkadaşlar,

313 dönemden merhaba

iski -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (18 Mayıs 2007; 17:20:59)

313'ler deneyimlerini paylaşırlar mı lütfen.

koğuşta kaç kişi bir arada yatılıyor ?
saat kaça kadar uyanık kalabiliriz ?

anilozler -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (19 Mayıs 2007; 1:00:05)

arkadaşlar 313 dededen selamlar....
Daha dün geldim askerden hala şaşkınlığımı atamadım salak salak dolaşıyom etrafta...
Bİraz erken başlamışsınız sanırım.
Tabiiki paylaşırız yaşadıklarımızı mesela ben kayseride 80 arkadaşla birlikte yattım acemilikte hepside kısa dönemdi
yat iştiması genelde 21:30da alınır ve o saatten sonra ortada gezinmek ruh ve beden sağlığı açısından son derece tehlikelidir her an nöb.sb.a kapılabilirsiniz.
ustalık esas askerliktir.
daha müsamahakar davranılır fakat derdi tasası sıkıntısı stresi daha çoktur.
kolluk tutma venöbet belaları başlar.
kafanızı şimdiden takmayın yiyin için gezin kendinizi öncelikle psikolojik olarak çok sıkı hazırlaryın...

iski -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (19 Mayıs 2007; 7:50:21)

"KOLLUK TUTMA" ne oluyor dostum ?[sm=alala.gif]

anilozler -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (19 Mayıs 2007; 10:23:16)

quote:

Orjinalden alıntı: iski

"KOLLUK TUTMA" ne oluyor dostum ?[sm=alala.gif]

Kolluk tutma yani nöbetçi çavuş/onbaşı olma anlamına geliyor.
Zaten jandarmalar acemi birliğinden sonra direk çavuş oluyor ben piyadeydim 15gün onbaşı kaldıktan sonra çavuşluğa terfii ettirdiler... [:)]
Nöbetçi çavuş olduğun zaman bütün sorumluluk senin üzerinde oluyor sabah saat 6 gibi önceki günün nb.çvş.undan kolluğu devralıyosun.
Taaki ertesi sabah 6'ya kadar. Bu süre zarfında kesinlikle uyumuyosun nöbetçileri sen 2 saatte bir nöbet yerlerine götürüp değiştiriyosun ve her saat başı deviye atıyosun vukuat var mı diye.
Gıcık bişey yani...

flyforever -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (19 Mayıs 2007; 13:31:41)

oooo torunlar slm size.

sorularınız warsa çekinmeyin sorun. dedeniz her zaman yardıma hazır[sm=s15.gif]

poşetler dört gözle beklioruz sizi[sm=s17.gif] şafak demiş 117[sm=s15.gif]

sivastan 315 KD

iski -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (19 Mayıs 2007; 21:42:40)

acemilik 1 aydan 20 güne düştü diyorlar doğru mu ?

maxu -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (20 Mayıs 2007; 22:47:20)

quote:

313 kd dedenizden hepinize selamlar..

Böyle bişey yok dostum, askerliğe başladığın hafta dahil 4. haftanın cumasında yemin merasimi olur...bu da 22-30 gün arasında değişir..

Askerliğiniz bitince iki olayı hiç unutamayacaksınz: birincisi yemin merasiminiz (askerlik boyunca göreceğinz en güzel olaydır), ikincisi de teskere aldığınız günün sabahı içtima alanına çıkıp arkana son bir kez bakıp uzaklaşmak....

bir de saat kaça kadar uyanık kalabilirz demişsn, zaten gün yorulmaktan mahvolacağn için uyanık kalma gibi bir sıkıtın olmaz merak etme..saat 2200 oldumu kafan otomatik olarak yastığa yapışır..

koğuşlar acemi birliğinmde genelde biraz kalabalık olur ve bu durum size sıkıntı veriyor gibi gelebilir...usta birliğinde koğuşlar sayı açısından daha rahattır, fazla kalabalık olmaz ..Ama usta birliğine katılınca acemi birliğindeki o kalabalık koğuşu mumla ararsın haberin olsun..

anilozler -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (20 Mayıs 2007; 23:21:02)

quote:

Orjinalden alıntı: maxu

quote:

usta birliğine katılınca acemi birliğindeki o kalabalık koğuşu mumla ararsın haberin olsun..

+1

Acemilikte 80 kişi bi arada yatıyoduk usta birliğinde ise onda biri yani 8 kişi hatta nöbetçi ve hazır kıt'ayıda çıkarsan 6 kişi...
Ama inanın acemilikte çok daha rahat uyuyodum belki yorgunuktan ama çok daha zevkli oluyo kalabalık koğuş...
Aaah ah... Şimdiden özledim...
Torunlar tadını çıkarın...

MC004 -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (21 Mayıs 2007; 0:09:14)

merhaba arkadaşlar. ağustos ta kısa dönem veya yedek subay olarak gidebilmek için son başvuru tarihi ne zamandır?

WebEX -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (21 Mayıs 2007; 0:15:04)

25 MAyıs diye biliyorum ama şubeyi arayıp sor yinede..

MC004 -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (21 Mayıs 2007; 0:19:23)

quote:

Orjinalden alıntı: WebEX

25 MAyıs diye biliyorum ama şubeyi arayıp sor yinede..

sağolasın .

j.sparrow -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (21 Mayıs 2007; 0:33:09)

25 mayıs son ark lar bende agustosta gıdebılmek ıcın ugrasıorum bakalım salı gunu muayeneye gıdıcem sonra sevkı verıcem bı sorun cıkmazsa hayırlısı ne zaman olursa.bu arada muayene ıcın gumussuyu ask.hastanesıne sabah erken gıdın 8 gıbı 11,30 da ıcerı alıyolar gec gıdersenız ogleden sonraya kalırsınız zor olur.

ALph1940 -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (21 Mayıs 2007; 14:27:17)

Kısmetse seneye işletme mezunu olacağıs.Askerliği kısa dönem yapma kesinliğimiz varmdıır.? [:)]

şafakşafak -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (22 Mayıs 2007; 11:30:02)

quote:

Orjinalden alıntı: kebabkolik

Kısmetse seneye işletme mezunu olacağıs.Askerliği kısa dönem yapma kesinliğimiz varmdıır.? [:)]

merhaba arkadaşlar,
benim arkadaşım 315. dönem kd. , kütahyada havacı olarak nisanda askerliğe başladı.
orada acemilikte yani, koğuşları 6 kişilikti, şimdi usta birliği ankara etimesgutta ve koğuşları 25 kişilik[8D]
yani durum diğer yerlere göre tam tersi.

bir arkadaşım ise çalışma eko. mezunu idi ancak uzun dönem üstelik komando olarak askerlik yaptı.
bir diğeri de kamu yönetimi mezunuydu uzun dönem olarak yaptı. moralinizi bozmak istemem ama gördüğüm kadarıyla askerlikte hiç birşeyin garantisi yok maalesef.[:D]

eğer kısa dönem olarak askerlik yapmak istiyorsanız, mümkünse master(yüksek lisans)'a başlayın işe girin daha sonra askere gidin. çünkü çevremden gördüğüm kadarıyla okulu birir bitirmez askere gidenlerin büyük çoğunluğuna uzun dönem, hatta komando bile çıkıyor. yaş genç, uzun boylu, sağlıklı, vücudu yapılı , işi- bekleyeni olmayan biriyseniz uzun dönem olarak askere alınma ihtimaliniz daha da artabilir. malum askere ihtiyaç bugünlerde artmış durumda o nedenle uzun dönem olabilirsiniz.[:'(]

sorularınız olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

SafiS -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (22 Mayıs 2007; 15:36:47)

Herkese merhaba,

313. KD olarak Kars'ta askerlik görevimi bitirdim ve geçen hafta çarşamba günü terhis oldum. Öncelikle 315. ve 317. KD arkadaşlara, şimdiden hayırlı tezekereler. İnşallah sağ salim, evinize, sevdiklerinize kavuşursunuz.

Askerlik öyle bahsedildiği gibi çok zor bir olay değil. Ama kolayda değil. TSK'nın askere alımda kısa veya uzun dönem seçimi tamamen random bir seçimdir. En azından ben bunu yaşayarak tecrübe edenlerdenim. Yüksek lisansım ve doktoram(tez aşamasında) olmasına rağmen kısa dönem piyade olarak yaptım. Ayrıca aynı mangada olduğum bilgisayar mühendisi, endüstri mühendisi gibi arkadaşlarıma da kısa dönem çıkmıştı.Normalde bilgisayar mühendisleri direk olarak yedek subay olarak askerlik yapıyorlar, ama bizde bu durum aksi söz konusuydu.

Askerlikte ilk günler ve son günler sıkıntılı geçiyor. İlk günler, ortama alışma, askeri kuralları özümseme ve olaya adepte olma şeklinde geçtiği için biraz sıkıntılı. Son günler ise, gidiş heyecanı yüzünden benzer şekilde geçiyor.(Uzun dönem kadro asker son günlerdeki sıkıntıyı "Şafak Sıkıştırması" olarak nitelendiriyorlar)Öncelikle sivil hayatta gelipte, emir komuta zincirinin bir parçası olmak kolay olmuyor. Ama alışıyorunuz. Acemilik askerliğin en keyifli ve güzel dönemi. Çünkü sizin gibi üniversite mezunu, aynı dili konuşablen ve ortak paylaşımları olan arkadaşlarınızla birliktesiniz.En güzel dostluklar ve arkadaşlıklarda acemi birliğinde kuruluyor.Acem birliği temel askerlik eğitimi ile geçiyor.Yanaşık düzen, selam verme, safta toplanma, emre itaat etme, vb. gibi askerliğin ileriki aşamalarından işinize yarayabilecek şeyler anlatılıyor ve uygulamalı şekilde göstreiliyor. Kars çok oğuk bir yer olduğu için benim acemi eğitimimde çok az oldu. 20 dk eğitim, 40 dk dinlenme şeklinde geçti. Çoğu zamanda eğtim bile yapmadık.Acemi birliğinde koğuş nöbeti var. Kişi sayısına göre belirlil aralıklarla 2 şer saat koğu nöbeti tutuluyor. Bu nöbet gündüz saatlerine denk gelebildiği gibi gece 03.00-05.00 veya 01.00-03.00 saatleri arasında da olabiliyor. Gece nöbete kalkmak ki bu koğuş nöbeti bile olsa uyku açısından son derece ızdırap bir durum. Ama usta birliğinde gece bu saatlerde çapraz nöbet tutma ihtimalinizde yok değil.

Ayrıca acemi birliğinde, yemekhane mangası, koğuş mangası gbi genel olarak temizlik ve düzenle ilgili işlerde söz konusu. Biz Kars'ta 325 kişi olduğumuz için, söylediğim görevler max 2 kez geldi. Bu da iyi tarafıydı;)

Acemiliğin son 1 haftası yemin töreni provası ile geçiyor. En yoğun ve yorucu dönem denebilir. Ayrıca bir o kadar da stresli. Çünkü komutanlar herşeyin mükemmel olmasını istiyorlar.Ancak herkes aynı özveri yaklaşmadığı için ufak tefek sıkıntılar oluyor. Yemin töreni askerliğin en duygusak anlarından biri. Ailesi gelenler evci çıkabiliyor. Ayrıca yemin töreninden sonraki cumartesi-pazar ailesi gelmeyenler için çift çarşı durumu söz konusu. Yani 1 ay aradan sonra üst üste 2 gün çarşıya çıkabiliyorsunuz.

Sonrasından usta birliklerine dağılıyorsunuz. Ben üniversitede çalışmam sebebiyle PDR sorumlusu (Psikolojik Danışme ve Rehberlik birimi sorumlusu) olarak görev yaptım. Acemilikten sonra kamuflaj giymedim.Sivildim.Askerliğin rutin işleyişi içinde yer alan içtima, spor, eğitim, nöbet, vb. diğer uygulamalara hiç katılmadım. Kendime ait odam vardı. Sorunlu askerlerle ilgileniyordum. Ben birazda şanslıydım. Birçok arkadaşım Erminastan sınırı da dahil olmak üzere, çeşitli yerlere dağıldılar. Usta birliğinde ilk 1-2 hafta zor geçiyor. Çünkü sevdiğiniz, sürekli birlikte olduğunuz arkadaşlarınızdan ayrılıp, başka bir dünyaya giriyorsunuz. Uzun dönem askerlerle birlikte kalıyorsunuz. Ben karargah ve karagah bölüğündeydim. Genellikle bu bölük piyade taburlarının en iyi bölüğü oluyor. İstisnalar olabilir. Bizim koğuşumuz 35 kişi civarındaydı. Usta birliğinde koğuşta sürekli bir hareket oluyor. Özellikle nöbet değişim saatlerinde. Mesela ben ilk 1 hafta 9-11-01-03-05 te uyandım.Çünkü bu saatlerde nöbet değişimleri oluyor.Sonra alıştım ;)

Usta birliğinde nöbet, kolluk, devriye gibi görevler var. Yazıcı olsanız da bu görevlerden kaçış yok. Yazıcılar pozisyonlarına göre (S1 filan olursa) içtimadan ve diğer rutin işlerden muaf olabiliyor.Bölüğün haftalık banyo günü oluyor.O saatler arasında banyoya gidiliyor.(Ben kendi bölüğümle hiç gitmedim)Banyo süreside 15 dakika. Benim gibi banyocuyu ayarlarınız, istediğiniz zaman gidip, çok daha uzun kalabilirsiniz.Hatta banyoyu kendinize özel açtırabilirsiniz bile.

Kars'ta yemek olayı iyi değildi. Askerler yapıyor. O yüzden usta birliğinde toplam 10 kez gitmemişimdir yemekhaneye.Ancak kalori değerleri açısında da yemek gerekiyor.Ben iyi dayandım:)

Hafta sonu çarşı tek gün oluyor.Cumartesi veya pazar. Sabah 09-17 arası.Kışın dönüş 16 oluyor. Bizim orda çoğu zaman hafta sonları kitliydi. Mesai filan olduğu zamanlar çıkarmıyorlar.

Hafta içi de duruma göre yarım gün işlerinizi halletmeniz için izin verebiliyorlar.

Bunların dışında sizin sormak istediğiniz birşey olursa, cevaplayabilirim.

Size şimdiden kolay gelsin,

Can_vtec -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (22 Mayıs 2007; 22:43:01)

Yarın bende erken sevk için bi şubeye uğrayacağım [sm=s16.gif]

YaYa -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (22 Mayıs 2007; 23:14:10)

Arkadaşlar bende ağustosta erken sevk için dilekçemi doldurup askeriyeye teslim ettim kısmetse giderim diye ümit ediyorum ama aksi bir durumda söz konusu olabilirmi sizce ve ayrıca bu gidip gitmeyeceğimiz tam olarak ne zaman belli olur bana şubede haziran sonuna doğru gelir bir uğrarsın gidip gitmeyeceğini öğrenirsin demişti
Not:Martta mezun oldum

SafiS -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (23 Mayıs 2007; 0:02:33)

Gidip gitmeyeceğini başvurunu yaptıktan sonra yerli askerlik şubene telefon ederek öğrenebilirsin. Ben aradığımda -ki ağustos ta başvurmuştum, eylül gibi aramıştım- telefona çıkan kişi Aralık döneminde askersiniz, hayırlı olsun demişti.[:'(]

Can_vtec -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (23 Mayıs 2007; 0:09:22)

Eğer erken sevklerimiz kabul edilirse yaz sıcağında eğitimde güzel pişeceğiz[:@]

j.sparrow -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (23 Mayıs 2007; 0:14:05)

bende bugun ıslemlerı hallettım yarın sevkı verıcem bakalım hayırlısı artık.muracaattakı kısı buyuk ıhtımalle gıdersınız agustosta dedı bakalım artık.bu arada erken sevk belgesını halıctekı askerı daıreye verıomusuz dogru mu ?

Can_vtec -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (23 Mayıs 2007; 0:17:47)

Evet bende Haliçin ordaki şubeye gidiceğim kendi yerli şubem orda zaten. Erken sevk için dilekçe harici bişey istiyolarmı ?
Not: Son yoklamamı 2 ay önce yaptırdım.

j.sparrow -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (23 Mayıs 2007; 0:23:43)

yok sadece dılekce okadar bıde sana verdıklerı kagıt var bılgılerının yazılı oldugu o sende kalıo.

Can_vtec -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (23 Mayıs 2007; 16:40:45)

317. dönem gidecekler nerdesiniz? Yavaştan gidecekler listesi çıkaralım bizim erken sevkler kabul edilirse[:'(]

iski -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (24 Mayıs 2007; 9:43:35)

benim kütük Kozan/ADANA

istanbuldan dilekçemi verdim.
3 hafta sonra adana şubeyi aradım. şubede bir asker sert bir ton ile cevap verdi:

"BİZ ASKERE GİTMEK İSTEYEN ADAMI SEVERİZ! HAZIRLIKLARINI YAP, AĞUSTOSTA ASKERSİN!"

[:(][:'(]

cevaba bak! adamların şubesi bile karizmatik[:D]

stresoldum -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (24 Mayıs 2007; 11:45:05)

Arkadaşlar selam,
313 ler hoş gelmişsiniz de neden bizim foruma da uğramıyorsunuz?
yani esas 313 forumuna[:)]

317 ler heyecanlanmayın, askerlik hiç düşündüğünüz gibi olmayacak,
biz tüm yaşadıklarımızın sonunda bunu öğrendik, ne düşünüyorsanız
bin beteri var ama size farketmesenizde çok şey kattığını göreceksiniz.
yanınızda bol bozuk para götürün [sm=s17.gif]
üşenip yerden almadığını 10 kuruşun dahi değeri olacak.
kafurun mutlaka alın.
yanmamak için yüksek koruyuculu krem alın ama küçük kutularda olsun,
ceplere sığsın..

hepinize şimdiden geçmiş olsun..
başladığı gibi bittiğini de göreceksiniz.

1 GÜN GELECEK 1 GÜN KALACAK

iski -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (24 Mayıs 2007; 17:33:38)

"kafurun" nedir dostum ?

Loya -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (24 Mayıs 2007; 18:39:15)

ağrı giderici küçük kutularda satılır baş ağrısına birebirdir
stress@senden beklerdim zaten kafurun u[8D]

moonlord -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (24 Mayıs 2007; 18:46:50)

http://forum.donanimhaber.com/m_14436881/tm.htm

bir nakinda yardim edin arkadaslar.. son zamanlarda subeye gidenler bilir..

hörkül -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (25 Mayıs 2007; 20:46:06)

Selamlar

Aslında 313. dönem ydk.subay aday adayıymışım:) fakat bu süre zarfında elime celp kağıdı ulaşmadığı için ve y. lisans eğitimim devam ettiği için bakaya kalmışım[&:]

aralıkta olduğu gibi nisanda da bakaya kalınca polisler bi yokladı beni [sm=s16.gif] herneyse, uzun lafın kısası bundan sonraki her celp döneminde sevke tabiyim. 317 ler listesine benide ekleyiniz...

Can_vtec -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (26 Mayıs 2007; 14:37:13)

Evet arkadaşlar ağustosta gidecekler haydi buraya.... bu kadar az olamayız.
Daha eski dönemden arkadaşların buraya gelip bize bilgi ve birikimlerini aktarmalarını canı gönülden isteriz.
Saygılar....

crazy_07 -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (26 Mayıs 2007; 18:27:11)

bende ağustosta askere gidiyorum [:'(]

crazy_07 -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (26 Mayıs 2007; 18:29:41)

bende ağustosta askere gidiyorum [:'(]

crazy_07 -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (26 Mayıs 2007; 18:38:46)

özür dilerim iki kere yazmışım [:)]

onurlevent -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (27 Mayıs 2007; 10:47:17)

Şafak 112 oldu arkadaşlar sizleri sabırsızlıkla bekliyoruzzz siz gelin biz gidelim ..[8D][8D]

j.sparrow -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (27 Mayıs 2007; 17:32:35)

aslında herkes hbr beklıo su anda ne zaman gıdıcene daır bakalım hazıran ın 15 ınden sonra acıklanıcakmıs o zaman bellı olur ..

Can_vtec -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (28 Mayıs 2007; 23:01:59)

quote:

Orjinalden alıntı: j.sparrow

aslında herkes hbr beklıo su anda ne zaman gıdıcene daır bakalım hazıran ın 15 ınden sonra acıklanıcakmıs o zaman bellı olur ..

Arkadaşlarımdan erken sevk başvurusu yapıpta kabul edilmeyen hiç olmadı ama göreceğiz.

Togisamuray -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (29 Mayıs 2007; 13:52:09)

Arkadaşlar ANkara gata düşen lursa haberim olsun beni GATA da bulursunuz zaten sizi zaten dört gözle bekliyoruz gelinki bizim biletimiz olun.arkadaşlar askere gelirken yanınızda çok fazla bir şey getirmeyin.herşeyi çok daha ucuza burda bulabileceksiniz.her yerde bu aynıdır.askeride çay bile 150 kuruş kola 300 kuruş düşünün.ama arkadaşlar size tavsiyem gelmeden bol bol coca cola için burda pepsiden başka birşey yok anca dışarı çıkınca coca cola içersiniz :) askerlik zor şey ben rahat olmama rağmen askerlik çok koyuyor burda 460 ün sayan insanlar var onlar nasıl dayanıyor bilmiyorum ben 158 günü geçiremiyorum şafağım 108 şimdi 12082007 de hepiniz bekliyoruz.sorunuz olursa yardım cı olmaya çalışırım

ANKARADA GATA
P.ÇVŞ TOLGA
315 KD

yejan -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (1 Haziran 2007; 11:39:50)

verdik bi dilekçe hatamı ettik eyi mi ettik bilmiyorum ama ağustosta askeriz..

317. dönem bakalım nolacaz..

iski -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (1 Haziran 2007; 18:23:28)

sevgili onurlevent ,
sevgili Togisamuray ,

bizler sizin torunlarınızız. bize başka önerileriniz yok mu üstadlar ?[:'(]

the_mafia -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (1 Haziran 2007; 19:20:00)

kısmetse ağustos ta bende askerim[:o]

chinaski -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (3 Haziran 2007; 13:46:52)

315. kısa dönemim.. bizde boyle baslik actiydik.. safak 12den sora 102:( gecmiyor beyler:( odemis c.evi karakolundayim.

mehmetnizam -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (3 Haziran 2007; 13:54:54)

kimse korkmasın zaman geçmiyor diye. bal gibide geçiyor. bak bizim bile şafak 106 oldu. haftaya bugün 99.
bu arada sizleri bekliyoruz 317 ler. ankara mamak a düşen olursa yazsın bana. iyi günler.

Ekmek Teknesi -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (4 Haziran 2007; 20:16:55)

Millet 15 ay askerlik yapsın ve sizden daha kötü şartlarda yapsın ve siz de kalkın burda şafak geçmiyor diyin.Sizinki de askerlik mi Vatansever aslanlarım mehmetçiklerim benim [8D]

j.sparrow -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (4 Haziran 2007; 20:18:20)

agustos tertıpler nerdesınız :)

crafty25 -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (4 Haziran 2007; 20:23:06)

erken sevk icin dilekce tarihleri nedir, geç kalmadık insallah.... birde bundan sonraki donemde aralıgın kaçında sınava giriliyor, kacında teslim olunuyor, bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim.

_KARDELEN_ -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (4 Haziran 2007; 20:23:49)

Mesaj yazmıştım ama silmişler helbet yöneticilerin b ir bildiği var

j.sparrow -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (4 Haziran 2007; 20:26:37)

agustos ıcın erken sevk tarıhı 25 mayıstı bıttı.

yejan -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (5 Haziran 2007; 11:37:35)

quote:

Orjinalden alıntı: mehmetnizam
ankara mamak a düşen olursa yazsın bana. iyi günler.

ben ankara mamak'ta sınava giriyormuşum... yani orda askerlik yapmak gibi bir durum yok.. en azından şimdilik.. sınav günü bir durum olur mu??

pasha24 -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (5 Haziran 2007; 11:43:26)

yejan mamak da girdiğini subeden mı ogrendın soyluyolarmı yani
ben etimesgutta gırecem dıye tahmın edıorum

sprachen -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (5 Haziran 2007; 11:44:43)

arkadaşlar diplomayı temmuz 15 gibi alıcam tecili kaldırdığım gibi ağustos da gönderirlermi acaba benide [&o]

ALph1940 -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (5 Haziran 2007; 14:06:04)

quote:

Orjinalden alıntı: şafakşafak

quote:

Orjinalden alıntı: kebabkolik

merhaba arkadaşlar,
benim arkadaşım 315. dönem kd. , kütahyada havacı olarak nisanda askerliğe başladı.
orada acemilikte yani, koğuşları 6 kişilikti, şimdi usta birliği ankara etimesgutta ve koğuşları 25 kişilik[8D]
yani durum diğer yerlere göre tam tersi.

bir arkadaşım ise çalışma eko. mezunu idi ancak uzun dönem üstelik komando olarak askerlik yaptı.
bir diğeri de kamu yönetimi mezunuydu uzun dönem olarak yaptı. moralinizi bozmak istemem ama gördüğüm kadarıyla askerlikte hiç birşeyin garantisi yok maalesef.[:D]

eğer kısa dönem olarak askerlik yapmak istiyorsanız, mümkünse master(yüksek lisans)'a başlayın işe girin daha sonra askere gidin. çünkü çevremden gördüğüm kadarıyla okulu birir bitirmez askere gidenlerin büyük çoğunluğuna uzun dönem, hatta komando bile çıkıyor. yaş genç, uzun boylu, sağlıklı, vücudu yapılı , işi- bekleyeni olmayan biriyseniz uzun dönem olarak askere alınma ihtimaliniz daha da artabilir. malum askere ihtiyaç bugünlerde artmış durumda o nedenle uzun dönem olabilirsiniz.[:'(]

sorularınız olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Sağolasın hocam [:'(]

yejan -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (5 Haziran 2007; 15:32:27)

quote:

Orjinalden alıntı: sprachen
arkadaşlar diplomayı temmuz 15 gibi alıcam tecili kaldırdığım gibi ağustos da gönderirlermi acaba benide [&o]

25 Mayisa kadar başvurman gerekiyordu.. Ağustosta gidebilmek için..

sonraki dönemin başvuru zamanlarını kolla

yejan -> Cevap: AĞUSTOS 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (5 Haziran 2007; 15:35:12)

quote:

Orjinalden alıntı: pasha24

yejan mamak da girdiğini subeden mı ogrendın soyluyolarmı yani
ben etimesgutta gırecem dıye tahmın edıorum

şubeden söylediler... en yakın sınav yerine gönderiyorlarmış.. şubeden öğrenebilirsin..

Sayfa: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
1.03125