31 temmuzda tecili dolan bir arkadaşımızın başına gelen bir olay. Bildiklerinizi aktarırsanız sevinirim.
1985 doğumlu bir kardeşimiz var , kendisi sözleşmeli olarak görev yapıyor. 31 temmuz 2007'de tecili bitmesine rağmen erteletmiyor. Hiç bir işlem yapmıyor. Şimdi tercih sırasında malum mesajla karşılaşması üzerine şubesine gidiyor. Şubede kendisinin asker kaçağı olduğu tespit edilip kendisine söyleniyor. Kurumuna yazı yazılmamış , bir gün daha geç kalsa yazıyla ilgililerin haberdar edileceği söylenmiş.
Şimdi kendisi asker kaçağı olarak nasıl bir yol izlemeli? Ne kadarlık bir para cezasına çarptırılır? Bir sonraki sevk dönemi olan aralıkta askere gitme mecburiyeti var mıdır? (Raporla atlatabilir diye biliyorum.)
teşekkürler...
Arkadaşın 4 yıllık mezunu ise;
Tecil olduğuna göre daha önce bu durumda bakaya dır.takip eden ilk celpde gitmesi gerekiyor.. Ama sınav tarihine rapor alırsa daha sonraki döneme gider.. Para cezası mahkemeden sonra Önce mahkemeye çıkacak hapis cezası alırsaki (almaz ama) , örneğin ceza 4 ay ise 120 * 20 milyon = 2400 ytl cezası var.bu 20 milyon daha da artmış olabilir.20-100 arası diyorlar. Ancak 4 ay alması için en 3 ay bakaya olması lazım.
Şunu da ekliyim geçerli nedeni var ise bir ceza almaz ...
4 Yıllık bir üniversite mezunu olan arkadaşımızın geçerli bir nedeni yok ve milli eğitim bakanlığına bağlı bir okulda sözleşmeli görev yapıyor. Raporu da yok. Tecili 31 Temmuz'da bitmiş olup , 9 Ağustos'ta , bugün , şubesine gidip başvuruda bulunmuştur.
Aslında şu nokta önemli tecili bittikten sonra askerden şu dönemde geliceksin demişlerde o gitmemişse bakayalık söz konusu. Yoksa zaten bir durum söz konusu değil.Kasım dönemine göndericekler.1-2-3 aralıktaysa sınavları o tarihlere rapor alırsa nisan dönemine gider..Bir cezada almaz.. eğre doğru anladıysam..
yanlıs hesap askerlik 6 ay tam olarak 12 gün elimizde olan izin belgelerimiz var her nekadar 11 yazsada 12 sonra her ay için 2 günden 6 ayda 12 günde normal izin hakkımız var etti 24 gün bu 24 ü 6 aydan düşünde 5 ay 5 gün gibi bişey kalıyor oda 155-157 gün gibi bişey yapıyor yani 148 değil gönül isterdi ki öyle olsun ama değil malesefki allah büyük budagelir buda geçer
anadolu yakasında oturanlar askerı malzemelerını kadıkoy carsısından temınn edebılır yarını bılmeyenler ıcın tarıf edeyım: kadıkoy ıskelesındekı ptt bınasını arkasından gırısı var pasajın adı kadıkoy carsısı orda bırcok askerı malzeme satan dukkan var ayrıca ıc camasırları kadkoy bıt pazarından da temın edebılırsınız.. hadi hayırlı tezkereler ...
yanlıs hesap askerlik 6 ay tam olarak 12 gün elimizde olan izin belgelerimiz var her nekadar 11 yazsada 12 sonra her ay için 2 günden 6 ayda 12 günde normal izin hakkımız var etti 24 gün bu 24 ü 6 aydan düşünde 5 ay 5 gün gibi bişey kalıyor oda 155-157 gün gibi bişey yapıyor yani 148 değil gönül isterdi ki öyle olsun ama değil malesefki allah büyük budagelir buda geçer
1-)arkadaşlar narlıderede bize bu izin belgesi olayını detaylı şekilde açıkladılar. mutlaka yaptırmanız lazım dediler. bende bugün imzalattım. bence bir sorun olmaması için siz de imzalatın. öncelikle varsa bağlı olduğunuz yerdeki merkez komutanlığına yoksa askerlik şubesine o da yoksa jandarma komutanlığına imzalatacaksınız.
2-)sınava girdiğiniz gün askerlik başlamış demektir ve 155 günden düşmeye başlar ve ben şu an 7 günü yemiş bir askerim.
Yedek subay yönetmeliğinde değişiklik ANKARA (ANKA)- Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaç duyduğu yedek subay adaylarının seçimine ilişkin şekil ve esaslar ile celp usulleri hakkında yönetmelikte değişiklik yaptı.
Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre; Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nca her celp döneminde test ve mülakat merkezleri açılacak. Test ve mülakata katılan yükümlülerden er olmak isteyenlerden dilekçe alınacak. Test ve mülakata katılan yükümlüler Milli Savunma Bakanlığı celp emri esaslarına uygun olarak, neticelere göre bilgisayarca yükümlü miktarı yedek subay ihtiyacı kadar veya daha az ise yükümlülerin tamamı yedek subay adayı olarak ayrılacak.
Yükümlü miktarı sınıf kontenjanları, meslek ve vasıfları itibariyle Türk Silahlı Kuvvetlerinin yedek subay ihtiyacından fazla ise istekliler ere ayrılacak. Kalan miktar yine ihtiyaçtan fazla ise fazla miktar da ere ayrılacak. Yükümlülerin miktarı, sınıf kontenjanları, meslek ve vasıfları itibariyle yedek subay ihtiyacından fazla ise, istekliler ayrıldıktan sonra kalan miktar ihtiyacı karşılamazsa, istekli er olmak isteyenler arasından yedek subay adayı ihtiyacı karşılanacak.
Yedek subay adayı ve ere ayrılan yükümlülerin, mensubu olacağı kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ile sınıfları ve branşları ayrı ayrı belirlenecek. Piyade sınıfının branşları, sınıflandırma işlemi sonunda komando olarak ayrılanlardan komando niteliği olmadığı tespit edilenlerin belirlenmesini müteakip Kara Kuvvetleri Sınıflandırma ve Sınıflandırma Kurulları Yönergesinde belirlenen esaslara göre tespit edilecek.
arkadaşlar bu yazıya göre komando çıksak bile olamıyabiliyormuşuz bilginize....
Ad: özgür ÇELEN Meslek:Bilgisayar Öğretmeni Üniversite: Sakarya Üniversitesi Kutuk:gerede / BOLU Sınav Yeri:İzmir Narlıdere Aday No:50036 benide eklermisniz
arkadaşlar şu sonuçlar açıklansada bir rahatlasak...en azından bu sonuç açıklama evresini atlatmış olurduk ve ona görede biletimizi filan alırdık...mevcut durumda stresimiz kat kat artmakta ......tek dileğim herkes için sonuçların hayırlı olmasıdır....ama şuda bir gerçek sonuçların açıklanmaması bizim için büyük hayal krıklığı...............
Millet dün akşam bıraktığımda 45 sayfa falan vardı naptınız siz ya Okumaya değer bişey var mı bu 30 sayfada bari onu söyleyin ehehe. Anladığım kadarıyla heyecan durumları tavan yapmış hadi hayırlısı...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abyss332 -- 9 Ağustos 2007; 18:49:51 >
adamlar en baştan söylemişlerdi ayın 10 unda belli olacak diye. boşuna kasmışız heralde bu kadar :) bu gidişle yarın belli olacak.
ya arkadaşlar biraz geç oldu ama bende izin kağıdı diye bişiy yok. bende bi hatamı var acaba ? gerçi benim guruptaki kimseye böyle bişiy verilmedi. bi kapalı zarf bide tebliğ-tebellüğ belgesi ( isme bak) var. aynı durumda olan varmı acep?
tertipler bugün için birçok zaman boyutundan geçtik... dişimizi sıkıp saat 9'a kadar beklemeliyiz.. zaten 9'a kadar açıklanmzsa yarına kaldı bu iş...
neyse ben şunu merak ediyorum... bunu sormanın abes olduğu sanmıyorum... askerde yemeklere şap koyuluyormu? bu cinsel hayatı etkiliyor mu? askerde bi icraat yapamayacağız biliyorum da hani yemin töreninden sonra memlekete geldiğimizde elimiz boş dönmeyeleim.. varmı bir bilgisi olan..
arkadaslar bugun kesin acıklanır cunku kkk sitesind 315 i 317 yapınca sonuc acıklama dio baska bi donem yazsa cıkmıyor sadece bugunun tarihi cıkıyor 9 agustoa yani gece 12 ye kadar yolu var bu işin...
evet, aa!, harbiden... bu gün açıklayacaklar mı acaba?
sen yokken neler çektik burda anlatılmaz.. sadece yaşanır...
quote:
Orjinalden alıntı: Abyss332
Millet dün akşam bıraktığımda 45 sayfa falan vardı naptınız siz ya Okumaya değer bişey var mı bu 30 sayfada bari onu söyleyin ehehe. Anladığım kadarıyla heyecan durumları tavan yapmış hadi hayırlısı...
tertipler askerlik 6 ay bunun 12 günü birliğe katılana kadar geçen süre ve 12 günde izin toplam 24 gün eder. birde yol izni var 2 veya 3 gün edermi 26-27 gün yani askerlik katılma tarihinden itibaren 153-154 gün civarında buda 16-17/ocak/2008 dir.
arkadaslar bugun kesin acıklanır cunku kkk sitesind 315 i 317 yapınca sonuc acıklama dio baska bi donem yazsa cıkmıyor sadece bugunun tarihi cıkıyor 9 agustoa yani gece 12 ye kadar yolu var bu işin...
yav nerdeki 315 i 317 yapıyorsunuz ben hala anlamış değilim....
adamlar en baştan söylemişlerdi ayın 10 unda belli olacak diye. boşuna kasmışız heralde bu kadar :) bu gidişle yarın belli olacak.
ya arkadaşlar biraz geç oldu ama bende izin kağıdı diye bişiy yok. bende bi hatamı var acaba ? gerçi benim guruptaki kimseye böyle bişiy verilmedi. bi kapalı zarf bide tebliğ-tebellüğ belgesi ( isme bak) var. aynı durumda olan varmı acep?
sen yokken neler çektik burda anlatılmaz.. sadece yaşanır...
quote:
Orjinalden alıntı: Abyss332
Abi heyecan falan anlıyorum da bu kadar da kendinize eziyet etmeyin yaw adamlar dese Hakkari de uzun dönem yapıcaksın gitmicekmisin?? SS gidiceksin yani. O yüzden kasmayın kendinizi. Ben sade burayı okurken stres yapıyorum ya sizin yüzünüzden
Herhangi bir sonucu görüntüledikten sonra , explorer'da yukarıdaki adres satırında yazan 315'i 317 yapmaktan bahsediliyor.
quote:
Orjinalden alıntı: the_shield
quote:
Orjinalden alıntı: ref
quote:
Orjinalden alıntı: cicinio
315 i nasıl 317 yapıyorsun detaylı açıklarmısın tertip
aday no sayfasını ac her hangi bir aday no yaz ve sonucu ac sonra adres cubugundaki 315i 317 yap tekrarla...goreceksin kardes..
arkadaşlar tertip yerine devre tabirini kullanırsanız daha isabetli olur. bilirim su an ne kadar heyecanlı oldugunuzu..ben de yuzde 99 kısa donem beklerken ve kısa donem cıkması icin butun taktikleri uygulamama ragmen kendimi bir anda foça da buldum.o yuzden simdiden kendinizi her turlu sonuca hazırlayın..
313. donem jandarma komando asteğmen den selamlar herkese sizleri en cok biz 313 ler bekliyoruz..
vallah oldu billah oldu :)))))))))))
aday no sayfasını ac her hangi bir aday no yaz ve sonucu ac sonra adres cubugundaki 315i 317 yap tekrarla...goreceksin kardes..
arkadaşlar tertip yerine devre tabirini kullanırsanız daha isabetli olur. bilirim su an ne kadar heyecanlı oldugunuzu..ben de yuzde 99 kısa donem beklerken ve kısa donem cıkması icin butun taktikleri uygulamama ragmen kendimi bir anda foça da buldum.o yuzden simdiden kendinizi her turlu sonuca hazırlayın..
313. donem jandarma komando asteğmen den selamlar herkese sizleri en cok biz 313 ler bekliyoruz..