merhaba 317 arkadaşlar hepinizin gözlerinden öpüyorum, ben rütbece bu forumda sizden küçük olsamda, şafak 38 diyen 315 im. bizler burada şafak sayarken sizleri dört gözle bekliyoruz, ben kısaca askere giderken görürülecek malzemelerden başalayayım; 1. karacı, havacı ve denizciler farklı iç çamaşırı kullanır, yeriniz belli olmadan iç çamaşırı alıp dumur olmayın.denizciler gri renkli, havacılar mavi, karacılarda yeşil renkli kamuflaj giydiğinden hepsininki farklı oluyor. 2.kısa dönemlere askerde genellikle "POŞET" derler, buna alışmanız lazım, bunun sebebi ise; askere gelirken valiz yerine elinde poşetle gelenler olmuş, yani o kadar valiz doldurmaya gerek yok... 3.mümkünse yanınızda spor ayakkabı getirin, size burda bir tane verecekler ama verdikleri ayakkabı insan için üretilmemiş olduğundan, nasır, su toplama ayakkabının sürtmesi vs durumlarla karşılaşabilirsiniz... 4.burada yeşil dondan, tırnak makasına, not defterinden, sabun kutusuna bir askerin ihtiyacı olabilecek her şey var AMA siz mach3 kullanıyorsunuzdur burda derby var, jel kullanıyorsunuzdur, burda köpük var, pantene kullanıyorsunuzdur, burda elidor var. kısacası burda bir askerin ihtiyacı olan her şey uygun fiyata var, ben hamallık yapmam, ordan alırım diyorsanız POŞETinizi alın gelin, yook ben rahatına düşkün bir adamım köpükle tıraş olamam ille de jelle olurum diyorsanız o da tercih meselesi... şimdilik bu kadar eğer sorunuz varsa cevaplarım...
|