Awny666 kardeşim TSK'nın saglıkla ilgi vermiş oldugu yönetmelikce yanlıs okumadıysam göz problemleri için Barış durumunda iki gözün bozukluğu toplamı 14 den buyuk olması gerekıyor muaf olmak için. fakat senın durumun bundan farklı oldugu için evet komado olamazsın fakat; rahatca askerliğini yapabilirsin sanırım.Bende gözlük kullaıyorum 1,75 her ıkısıde fakat bendede gece gorme bozuklugu artıyo. bunun ıcın yapmıs oldugum arastırmada bunları bulmusdum. umarım yardımcı olabılmısımdır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ksocak -- 16 Temmuz 2007; 2:35:05 >
Arkadaşlar; ben yarın kısmetse malzemeleri almaya gidicem. Son olarak malzeme listemi çıkardım. Burayada ekliyorum.
Giyecek:
1. Termal (?), 2. İçe takılan çanta (?), 3. Bele ve Boyuna asılan Para kesesi, 4. Eşofman, 5. Banyo için Mayo, 6. 4 çift çorap(siyah), 7. 10 adet atlet (yeşil), 8. 10 adet boxer (yeşil), 9. Seba Terlik, 10. Asker botu.
Elektronik:
1. Okuma lambası, (Pilli) 2. Plastik kol saati, (Pilli) 3. Küçük tüy alma makinesi. (Pilli)
Arkadaşlar; ben yarın kısmetse malzemeleri almaya gidicem. Son olarak malzeme listemi çıkardım. Burayada ekliyorum.
Giyecek:
1. Termal (?), 2. İçe takılan çanta (?), 3. Bele ve Boyuna asılan Para kesesi, 4. Eşofman, 5. Banyo için Mayo, 6. 4 çift çorap(siyah), 7. 10 adet atlet (yeşil), 8. 10 adet boxer (yeşil), 9. Seba Terlik, 10. Asker botu.
Elektronik:
1. Okuma lambası, (Pilli) 2. Plastik kol saati, (Pilli) 3. Küçük tüy alma makinesi. (Pilli)
malzeme alınması için ben erken oldugunu düşünüyorum kısa mı uzun mu neresı bellı olsun ben oyle alacam. zaten 1 saatlik iş.
Katılıyorum neresi çıkarsa bende ona göre alışverişe çıkacağım. Birde mesela güneydoğu çıkarsa orda çarşı izni pek kullanılmadığı için yüklü giderim ama İzmir Ankara vs. gibi yerler çıkarsa herşey daha rahat bulunabileceğinden daha az malzeme götürürüm.
Memur : Komando olmak istiyormusun? Ben : Hayır gerek yok ! Memur : Niye öyle diyorsunki? Ben : Gerekli olsaydı TSK "Mayıs 2008'den sonra yedek subaylar, Mart 2009'dan sonra da er ve erbaşlar komando olmayacak." şeklinde açıklama yapmazdı. Memur : Şey, Errmmm £#½>£# . Sınava nerede girmek istersin? Ben :
Memur : Komando olmak istiyormusun? Ben : Hayır gerek yok ! Memur : Niye öyle diyorsunki? Ben : Gerekli olsaydı TSK "Mayıs 2008'den sonra yedek subaylar, Mart 2009'dan sonra da er ve erbaşlar komando olmayacak." şeklinde açıklama yapmazdı. Memur : Şey, Errmmm £#½>£# . Sınava nerede girmek istersin? Ben :
Sen de narlıdere giriyomuşun herkül sanırım konak askerlik te ki yedek subaylara bakan o esmer kadınla girmişin diyaloga ben hayır deyip kestirip attım ondan devamı gelmedi herhalde ...