Şimdi Ara

Türkiye'nin otomotiv ihracatı Nisan'da yüzde 77 azaldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Nisan ayına ilişkin veriler paylaşıldıkça koronavirüs salgınının otomotiv sektörüne etkisi de daha net ortaya çıkmaya başladı.



    Türkiye ihracatında yıllardır üst üste lider sektör olan otomotiv endüstrisi, salgın nedeniyle fabrikalarda üretimin durması sonucu nisan ayı ihracatında yüzde 77 düşüş yaşadı. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) verilerine göre, nisan ayında Türkiye ihracatında dördüncülüğe kadar gerileyen otomotiv sektörünün ihracatı 596 milyon dolar oldu. Sektörün Türkiye ihracatından aldığı pay ise yüzde 6,6 olarak gerçekleşti. Ana ürün gruplarındaki en büyük düşüş, yüzde 81 ile Avrupa ülkelerine yapılan ihracatta görüldü.



    Nisan ayında ürün grupları bazında binek otomobil ihracatı yüzde 86 azalarak 132 milyon dolar oldu. Tedarik endüstrisi ihracatı yüzde 63 azalarak 342 milyon dolar olurken, nisan ayı otomotiv ihracatında en büyük ürün grubunu oluşturdu. Eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar ihracatı yüzde 91,5 azalarak 40 milyon dolar, Otobüs-minibüs-midibüs ihracatı yüzde 68,5 azalarak 53,5 milyon dolar olarak gerçekleşti.



    Ayrıca Bkz.Türkiye'de Nisan ayı otomobil satışlarında lider Peugeot



    Endüstrinin en büyük pazarı olan Almanya’ya yönelik ihracat nisan ayında yüzde 70 geriledi ve 110 milyon dolarda kaldı. Salgının en çok etkilediği ülkelerden biri olan İtalya, 50 milyon dolar ihracat rakamı ile ikinci büyük pazar olurken, bu ülkeye yönelik otomotiv ihracatı da geçen yıla göre yüzde 79 oranında düşüş gösterdi. Üçüncü büyük pazar konumunda yer alan Fransa’ya yönelik ihracat da yüzde 82 gerileyerek 48 milyon dolar olarak gerçekleşti.



     Önemli pazarlardan ABD’ye yüzde 70, Birleşik Krallık’a yüzde 90,5 Polonya’ya ve Hollanda’ya 80’er, Belçika’ya yüzde 78, İsrail’e yüzde 75 ihracat düşüşü yaşandı.








  • otomotiv ihracatı bitme noktasında, normal ihracat ha keza o noktada. yaz geliyor turizm desen virüs bitmeden kim gelir diye düşünüyorum? turizmden de bir döviz girdisi olmaz. o zaman dolara verelim mi kamçıyı?

  • İlginç bi şekilde yine bedelini halk ödeyecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vergi az daha çok vergi ekleyin açılır işler merak etmeyin
  • Sektör çok canlıymış gibi motosikletlere %10 vergi zammı bile geldi.Yakında arabaya da gelir
  • Piyasada tescilli otomobil listesi en çok olan modeller vardı bir arkadaşta paylaşabilir mi ilk 10 hurda araçlar vardı baya doğan falan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abicim fabrikalar kapalı nasıl ihracat yapılacak kafanız mı güzel anlamıyorumki?
  • yalnız şunu hatırlayalım;

    geçtiğimiz yıl zaten %50 daralmıştı..bu yılda o kalan %50'nin %77'i azalmış.
  • Adam arabayı 2014 senesinde 55 bin tl ye alıyor. 2020 senesinde 10 bin fazlasına satıyor. Arkadaşlar bilmeyenler olabilir, almanyada arabayı bayiden aldın fiyatımız 50 bin euro, arka sokaktan dön geri getir bayiye deki ben geri satmak istiyorum, araç 35 bin euro eder, ve hersene hızlı birşekilde kademeli düşer, ikinci el araba asla pahalanmaz (sadece klasik vasfı olanlar hariç) sonra komedi paralara düşer, zaten şuan euro 4-5 motor avrupada birçok yere giremiyor siz olayı anlayın işte, bunlar pahalı değil adam koltuga deri bile yapmıyor koltuk vinnex ama bizim ülkedeki anlamsız vergiler yüzünden araçlar inanılmaz hayret verici fiyatlara satılmakta...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • megaladon kullanıcısına yanıt
    İhracat ile pazarı karıştırıyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • edgar1899 kullanıcısına yanıt
    uyarınız için teşekkür ederim fakat bilerek yazdım karıştırmıyorum..otomotiv sektöründe üretim durmuş durumda. satışlar bunun yarısı kadar bile etkilense zaten bitik durumda demektir. detaylarla fazla ilgilenmiyorum.
  • megaladon kullanıcısına yanıt
    Tamam peki siz detaylarla ilgilenmeseniz de ben düzeltmiş olayım. Mesajınızı okuyan bir kişi geçen sene ihracat %50 daralmış bunun üstüne kalan %50 de bu sene %77 daralmış yani sonuç olarak 2018'e göre %88,5 daralmış olarak anlayabilir böyle bir durum yok yanlış bilgi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edgar1899 -- 10 Mayıs 2020; 20:23:31 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: edgar1899

    Tamam peki siz detaylarla ilgilenmeseniz de ben düzeltmiş olayım. Mesajınızı okuyan bir kişi geçen sene ihracat %50 daralmış bunun üstüne kalan %50 de bu sene %77 daralmış yani sonuç olarak 2018'e göre %88,5 daralmış olarak anlayabilir böyle bir durum yok yanlış bilgi.
    sağol hocam.
  • Bu fiyatlardan 0 alanın aklı azdır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.