Şimdi Ara

Google Stadia kontrolcüsü bilgisayarda kablosuz kullanılabilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Son dönemde yaygın hale gelen bulut oyun hizmetlerinden Stadia, çeşitli eleştirileri de beraberinde getirse de yoluna devam ediyor. Google, Stadia kontrolcüsü ile ilgili önemli bir gelişmeyi duyurdu.



     



    Hali hazırda Stadia kontrolcüsünü bilgisayarınızda Stadia platformu dışında oyunlar için kullanmak istediğinizde kablolu bağlantı sağlamanız gerekiyor. Yeni gelişme dizüstüsünde yeterli port bulunmayan kullanıcıları sevindirecek.



    Google’ın duyurusuna göre artık Stadia kontrolcüsü bilgisayarınıza bu senaryo için kablosuz olarak da kullanılabilecek. Bunun için kontrolcünüzü  Wi-Fi ağınız üzerinden Stadia.com’a kayıt ettirmeniz gerekiyor.



     



    Diğer taraftan halen Google’ın gamepad’ini telefonda kablosuz kullanmak mümkün değil. USB Type-C kablosunu bir OTG adaptörüyle telefonunuza bağlama gereksinimi halen devam ediyor. Stadia kontrolcüsü oyun hizmetinden bağımsız bir şekilde 69 dolara elde edilebiliyor.



    Kaynak:https://www.engadget.com/google-stadia-controller-web-support-232023568.html







  • Bu kontrolcü wifi ile bağlanabiliyorsa telefona neden kablo ile bağlamam gerekiyor ki sacma

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Rachsuchtig kullanıcısına yanıt
    Bluetooth ile gecikme olacağı için böyle yapıyorlar. İlk başta Bluetooth sadece TV için aktifti,, şimdi tarayıcı da geldi
    Muhtemelen 1-2 ay içinde telefona da destek gelir. Zaten telefondan Chrome ile kablosuz oynamak mümkün. Sadece uygulama henüz desteklemiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PeterPan13 P kullanıcısına yanıt
    Bu kontrolör Bluetooth ile çalışmıyor ki. Wifi üzerinden dogrudan stadia sunucusuna bağlanmiyor mu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Rachsuchtig kullanıcısına yanıt
    Bluetooth ile eşleşmesi gerekiyor cihaz ile kontrolcünün. Bu eşleşme kablo ile yapıldığında daha az geçikme olduğu belirtiliyor. Muhtemelen kabul edilebilir, stabil bir düzeye geldiğinde bu eşleşmeyi bleutooth ile yapmayı izin veriyorlar.

    Çıkışıyla Tv ile yapmak mümkündü zaten. Şimdi pc için de erişilebilir yaptılar. Chrome için olduğu için telefonlardan da kontolcüyü kabloya gerek duymadan kullanmak mümkün oldu

    Bu arada dediğiniz gibi doğrudan sunucuyla bağlantı kurduğu söyleniyor kontrolcünün. Ama sizin oyun ve kol arasında eşleştirme yapılması gerektiği için bluetooth veya kablo gerekiyor
  • Yani bu kontrolcüyü kullanmak için internet sitesine kayıt açmak gerekiyor ise kontrolcü sadece internete bağlı iken çalışır olacak değil mi? Garipmiş. Oysa bu kontrolcüyü satarak ki pahalı bir şey hem yerel oyunlarını hem de stadia oyunlarını oynatabilmesi avantaj olurdu firma için. Sırf şeklinden dolayı alıp kullanmak isteyecekler olabilir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.