Şimdi Ara

Hayat Eve Sığar uygulamasına yeni özellik: Ücretsiz maske kodu alınabiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
1
Favori
5.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Koronavirüsle mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığınca hizmete sunulan ve ücretsiz olarak indirilebilen Hayat Eve Sığar uygulamasına yeni bir güncelleme geldi.



    Gelen yeni güncelleme ile, e-Devlet üzerinden yapılan başvuruyla alınabilen ücretsiz maske kodu Hayat Eve Sığar uygulamasından da alınabilir hale geldi. Uygulamadaki “Maske talep et” butonuna tıklayarak istihkakınız olan maskeyi talep edebiliyorsunuz. Ücretsiz maske talebinde bulunabilmek için uygulamanızı güncellemeyi unutmayın.



    Ayrıca Bkz.Koronavirüs vakalarında düşüş sürüyor



    Eğer ücretsiz maske hakkınızı kullanmadıysanız, butona tıkladıktan sonra oluşturulan kod ile eczaneye başvurarak ücretsiz maskelerinizi alabilirsiniz. Aksi takdirde “Şu anda adınıza tanımlı bir kod yada maske alma hakkınız bulunmamaktadır” uyarısıyla karşılaşacaksınız. Ücretsiz maske uygulamasından 20 yaş üzeri, 65 yaş altı ve kronik rahatsızlığı bulunmayan kişilerin yararlanabildiğini de hatırlatalım.



    Vatandaşlar, Hayat Eve Sığar mobil uygulaması ile bölgelerindeki risk durumlarını anlık olarak takip edebiliyor. Uygulamadaki harita üzerinde, risk yoğunluğunun yanı sıra hastane, eczane, market, durak gibi acil ihtiyaçlarda bilinmesi gereken yerler de gösteriliyor. Vatandaşlar ayrıca mobil uygulama üzerinden kendi sağlıklarını da takip edebiliyor.












  • 1. biz devletten maske gönderin diye talepte bulunmadık. kendisi yasak koydu. ben gönderecem dedi.
    2. böyle bir talebi varsa ben almak için peinden koşmayacağım o benim benimden koşacak çünkü talep eden o.
    3. radar cezalarını 2 güne mail olarak gönderen devlet mesajı da kolayca gönderebilir.
    4.1 ay önce ptt den de edevletten de başvuru yaptım.edevlette her türlü bilgim güncel ama sadece eşime geldi.bu seferde eczaneden maske bulamıyoruz.

    olması gereken şuydu aslında maskeye yasak getirmeyeceklerdi.
    parası olan istediği gibi alsın. alamayana devlet dağıtacaktı. bu kadar basit bu olay.

    ayrıca kod gönderme kadar saçma bir olay olamaz. bu ülke vatandaşı herkes SGK lı kaydı yok mu?
    eczane sisteminde tc ile girersin 5 adet maskeyi verirsin. sistemde görünür oldu bitti. bu kadar.

    yine maliyeti 0.18 kuruş olan maskeyle şov yapmak istediler onu da beceremediler.

    sorsan artan fiyatları engeleceklerdi. millet köprü altında maske arıyor alabilmek için.
    tanesi 5 tl den cerrahi maske satıyor eczaneler :)
  • Ben denedim ama alamadım.
  • "Şu an adınıza tanımlı bir kod yada maske alma hakkınız bulunmamaktadır" diye uyarı verdi. 1 aydır ne maske ne kod alabildim.
  • Bana kod verdi, kısmetse yarın eczaneye gidip bakacağım.
  • Epttavm zırvasından da, edevletten de, bu uygulamadan da kafasını aldım diyebilirim. Yaşım 24. Zaten bizim devletin bir haltı beceremediği gibi bunu da becerememesinin çok da anormal olmadığını düşünüyorum.
  • Ptt > edevlet >telefona kod gelecek >neyse koda gerek yok tc no ile alınacak >yav çok yoğunluk oldu çalışanlar kendi işyerinden alsın >neyse ya kodlar gelecek ama hayat eve sığar uygulamasından alınacak..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar hangi bölümde maske başvurusu ben hiç bi button falan göremedim. Her yere girip baktım. Android platformu yapan biri ekran görüntüsü atabilir mi nerde olduğuna dair?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • lazer__ kullanıcısına yanıt
    Büyük bir fiyasko oldu şu maske işi...

    Ak Parti'nin şu pandemi zamanındaki kara lekesi.
  • Kod mod yok uygulamada (4 kişide yüklü 0/4)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kod verdiği falan yok.insanları yanlış yönlendirmeyin.
  • Dünya ülkeleri birbirlerinin maskelerine el koyarken devletimiz ücretsiz dağıtımını yapıyor.

    Mart-Nisan ayları içinde SMS ile toplam 2 kod geldi 10 paket maskeyi aldım.Mayıs ayında 1 kod geliyor bide bu uygulamadan istesem 1 ayda 10 paket vermezler her halde :D

    Gördüğüm kadarıyla bazı üyeler burada maske dağıtmıyor diye yalan yanlış şeyler yazıp algı yaratmaya çalışıyor.İtibar etmeyiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk768 -- 4 Mayıs 2020; 1:22:5 >
  • korona sebebiyle, şehirden şehire yapılacak olan yolculuklarda izin talebinde bulunma işlemi için de devlet üzerinde güncelleme yapılmıştı. bir ara giriş yaptım izin için altını üstüne getirdim, olması gereken yerde bir türlü çıkmadı karşıma. uygulamaya kaç kere giriş çıkış yaptım hatırlamıyorum. nihayetinde karşıma geldi aradığım bölüm ve olması gereken kısımdaydı lakin bu sefer de izin almak istediğim şehir uygulamada çıkmamıştı.

    şimdi yorumlara bakıyorum da kod alma butonu arayanları görünce aklıma bu geldi. aramaya devam diğer bir yorum da güzel olmuş. kod dağıtma işi baştan yanlış oldu. milleti dijitalliğe yönlendirmek için kod dağıtmak yanlış. şimdi kodu aldırtmayı sağlamaya çalışıyorlar ki doğrusu da bu. maskesiz de dışarı çıkamazsın dedin mi bu sefer mecbur kalıp uygulamayı kullanmayı da zorunlu hale getirteceksin tamam olacak. gerçi bu sefer de herkes kendi maskesini diker. geçen instagramda denk geldiydi, gencin biri şortunun arka tarafından maske yapmış kendine.. gerisini yazmıyorum. spoiler olmasın.




  • Mr.Legend kullanıcısına yanıt
    Bir haltı beceremeyen devletin yaptığı uygulamayı yükle,qr kodunu üret ve kimliğinle bilrilte en yakın eczeneye git. Boş yapma kısaca.

  • Korona bitti hala maske kodu bilmem ne

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 22 yaşındayım. eptt ve edevlete kaç kere başvuru yaptım, 2-3 kez eczaneye tc no ile sordurdum ama hiçbir şey alamadım. şimdi uygulamada da hakkınız yoktur deniyor. yahu BENİM NİYE MASKE ALMA HAKKIM YOK ???

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.