Şimdi Ara

En popüler Windows 10 sürümleri belli oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • AdDuplex isimli analiz şirketi, Windows 10 sürümlerinin kullanım oranlarını ortaya koyan son istatistikleri yayınladı. Paylaşılan veriler en popüler sürümün 1903 olduğunu gösteriyor.



    Ayrıca Bkz.Xiaomi, Mi Browser üzerinden veri topladığı iddialarını yalanladı



    Mayıs 2019 Güncellemesi ile kullanıma sunulan 1903 numaralı sürüm %49.2'lik paya sahip. Yani hemen hemen Windows 10'la çalışan bilgisayarların yarısına yüklü olduğunu söyleyebiliriz.





    1909 numaralı sürüm yükselişte



    İkinci sırada ise %33.4 kullanım oranıyla 1909 numaralı sürüm bulunuyor. Bu versiyon 2019 Kasım Güncellemesi ile sistemlere dağıtılmıştı. Bunun da hatırı sayılır bir kullancı kitlesi var.



    Üçüncü ve dördüncü sıralarda ise 1809 ve 1803 numaralı sürümler yer alıyor. Bu versiyonların sırasıyla %9.3 ve %4.2'lik paya sahip olduklarını belirtelim. Bilgisayarınızda hangi sürümün yüklü olduğunu görmek için Başlat menüsüne winver yazıp Enter'a basabilirsiniz.








  • Geliştirici olmayan adam hangi sürümü kullandığını bilse ne yapacak? Ayarlar menüsünden "hakkında" sekmesine bakarak windows sürüm numarasını bilemeyecek adam bunu öğrense ne olur, öğrenmese ne olur? Hepsinin ortak ismi Windows 10 işte. Bu da gayet insan gibi isim ve sıradan kullanıcıyı ilgilendiren kısmı.
  • 1909u aldığımdan beri durduk yere mavi ekranla kalıyorum gelmeyin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1909 kullanıyorum ve memnunum.

  • 1909 sürümünden bende memnunum her hangi bir sorun yok.

  • %1.9 luk dilimde 10240 ile mutlu mesut yasiyoruz.

  • Windows 10 Insider Preview Build 19619.1000 (FAST - rs_prerelease)

    Yani Windows 2004 surumunde sorunsuz misss! suan itibariyle....

  • microsoft şunu hala anlamıyor, herkes geliştirici yada programcı değil. çoğu kullanıcı hangi windows sürümünü kullandığını bile bilmiyor. şu sürümler için insan gibi bir isimlendirme yapsa işler çok daha kolay olur diye düşünüyorum.

  • şu an 1903 var ama hangi günceleme ile geldiyse bir uykudan uyanma sorunu var. uykuya alıyorum sabah bir bakıyorum uyanmış pc...mayıs güncellemesini bekliyordum bir formatlayım diye, o da gelemedi gitti...

  • aniceman kullanıcısına yanıt
    Uykuda bir süre kaldıktan sonra hazırda bekleme moduna geçiş yapmak için uyanıp başarısız oluyor olabilir. Güç ayarlarını kontrol etmekte fayda var.
    Bende bilgisayar uykuda 1-2 saat geçirdikten sonra açılıp hazırda bekleme moduna geçiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • windows 8.1 pro iyidi

  • windows 10 da ne var bu diğer windows sürümlerinden çok mu farklı ?

  • Bir çözemedi şunu ms

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • khrmndgn kullanıcısına yanıt
    Geliştirici olmayan adam hangi sürümü kullandığını bilse ne yapacak? Ayarlar menüsünden "hakkında" sekmesine bakarak windows sürüm numarasını bilemeyecek adam bunu öğrense ne olur, öğrenmese ne olur? Hepsinin ortak ismi Windows 10 işte. Bu da gayet insan gibi isim ve sıradan kullanıcıyı ilgilendiren kısmı.

  • Her büyük Windows Update'i yeni bir problemdir, bu kesin ve net. Küçük güncellemelerde de cihaz başına problemler yaşanabilmekte. Çünkü Microsoft cihazları etkileyecek güncellemeleri, driverlardan önce yayınlamak gibi bir alışkanlık edindi. Neyse ki artık büyük sürüm güncellemelerde bekletme özelliği var, üretici tamam diyene kadar bilgisayar güncellenmeyecek. Benim diğer bir tavsiyem de güncellemeleri erteletmeniz. Şöyle ki, Ayarlar > Windows Update > Gelişmiş Seçenekler kısmına gidin ve en aşağıda "ne zaman yükleneceğini seç" kısmından "özellik güncellemeleri" kısmını 120 gün kadar "kalite güncellemeleri" kısmını da 4 gün kadar erteleyin. Böylece güncelleme çıkacak ama siz gecikmeli olarak yükleyeceksiniz. Bu sayede güncellemede sıkıntı varsa, Microsoft çoktan geri çekmiş veya düzeltmiş olur. Büyük bir problem varsa zaten her yerde göreceğiniz için o güncellemeyi yüklememe fırsatı elde etmiş olacaksınız. Windows'da da Linux dağıtımlarında olduğu gibi sadece enterprise'a değil herkese açık uzun dönem destek kanalı olmalı.





  • yanlız değilmişim hazırda beklet modu içinde aynısı geçerli

  • microsoftun ortağımısın :) android telefonlardan tabletlere server ve iş istasyonlarına kadar linux. ve ücretsiz. microsoft'tan hızlı büyüdüğüne şüphen olmasın. binlerce gönüllü programcı tarafından büyütülüyor. ve devasa firmalar destekliyor. oyun desteğinide alsın, microsoftun kimse yüzüne bakmaz, yeni yorumcu :)

  • Çok şaşırdım(!) Neden acaba en populer Windows sürümü en son çıkan sürüm oluyor?!
    Cevap vereyim mi; Zorunlu güncelleştirme ve verilen desteklerin teker teker çekilmesi!

    MS, Wiindows 10 ile birlikte Apple'ın macOS'a uyguladığı yöntemi uygulamaya başladı. Ne mi bu yöntem; Her yıl yeni işletim sistemi çıkar ve 2 yıl önceki işletim sistemine verdikleri desteği çek. Fakat Windows bir macOS değil! Sen bunu PC dünyası için yapıyorsun bir Mac için değil.
    Bir de üzerine kendi getirdikleri daha beter yöntem var ki o da zorunlu güncelleştirme.

    Windows 10 Wave 2 (1511) kullanıyordum sonra ne göreyim, yeni Adobe yazılımları desteklenmiyor. Windows 7 destekleniyor, 8.1 Update 1 desteklenmiyor. Sürücülerde de durum aynı. AMD, 2017'de Windows 8.1 Update 1'e sürücü vermeyi kesti. İntel ve NVidia'da da durum aynı. Hatta Windows 7 yüklü olduğu algılandı mı NVidia ekran kartını devre dışı bırakıyor.

    Ve tabii ki de Windows 7 bitti ve Windows 7'nin bitmesi aynı zamanda üst işletim sistemlerinin de desteği olsa dahi bitti anlamına gelir. XP bittiğinde Vista'nın direkt olarak şirketler tarafından desteği çekilip bitmesi gibi.

    Kısacası MS'in kendine çeki düzen vermesi lazım. Tamam, bir tüketim yılında yaşıyoruz fakat bu kadar da kapitalist bir ilerleyiş olmaz.





  • Bir çözemediniz şu sorunu MS
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.